Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: RrefimeNjë ditë hulumtimi shëndetit tim e jo të vendit tonë as të politikave atje

Plotë një muaj në gjurmim të shëndetit tim dhe në perpjekje të qetësisë e cila tash sa kohë me mungon.Në këtë ditë as s`lexova as s`shkruajta dhe as nuk bëra diqka për vendin, ishte dita e shëndetit tim.

më shumë...

Kuvendi i rrethuar nga dhunues institucionesh për dallim nga ky vit 2017

  Dje tërë ditën isha në Spital, sot qenkam i lodhur për të shkruar por ndoshta e ngjajshme më tjera forma po na perseritet edhe tani pas zgjedhjeve të këtij viti. Sillu, sillu politikë e ndyer. Unë më shëndet do detyrohëm të bëjë më mirë..

më shumë...

Në aktivitete e sipër njoha edhe një klerik të mrekullueshëm

 Siq kem publikuar më parë, i tërë muaji tetor-nëntor, për mua ishte një perpjekje e ngjeshur aktivitetësh pa dallim suksesit i cili më mungoj, pa dallim pengesave që pata madje edhe më disa fatkeqsi siq ishte ndeshja në komunikacion, ndeshje kjo e cila më solli probleme tepër serioze edhe më sigurimin i cili nuk permbushi kontratën dhe si i tillë, sigurimi aspak i pergjegjshëm, më bëri ta harroj ndeshjen krahasuar më çfarë më bëri Euro Asistanca CH e këtij Sigurimi këtu në Zvicër.

 

 

më shumë...

Sot plotë një muaj në strese të njëpasnjëshme, zi dhe vetëm zi

Më 21.10.2017 ora 3.30 minuta, pa u zbardhur dita , përjetova një fatkeqsi të rëndë komunikacioni në autostradën tek Verona e Italisë ku Zoti i madh naltë dhe fati im në tokë e deshi ti shpetoj vdekjës pa asnjë lendim fizik por më lëndim shpirtëror e psiqik po, lendime këto të cilat po shtoheshin duke u shoqëruar në vazhdim më shumë fatkeqsi tjera pa i permendur më radhë ato.

më shumë...

Foto nga arkivi, këtu më plasi loti dhe tash dy dit nuk po gjëjë qetësi

Në shfletim te fotove, audio dhe video filmimeve nga arkivi, këtu më plasi loti dhe sa më shumë i shfletoj ato, tash dy dit nuk po gjëjë qetësi pos shqetsime e plogështi.

 

më shumë...

E gjithë mesdita sot, më kaloj në kujtime dhe permallime

Ta mendojsh e kujtojsh të kaluarën,do të thot të mos harrojsh dhe ta mendojsh të ardhmën e cila po afron trokitjën e sajë.

Një fjalë, ndoshta popullore, a për mua e pleqve:

,,Kur të vjen pleqëria, pyetja e parë e sajë është:

Ku e le rininë dhe çfarë ke sot nga ajo ? „

Unë, nuk po thëm se më erdhi pleqërija, por pyetja e sajë ka filluar e po më troket në kokë dhe në mendjën time.

më shumë...

Tani, sapo u lirova nga aktakuza i dyshuar : Xun Cetta njeri i luftës speciale

Ja sikleti im i hetuesisë deri në pafajsi :

Kush mbet pa u akuzuar për gjitha të këqijat të cilat po i vijn vendit tonë ? Kjo është një pyetje e cila nga tani urgjentisht kërkon gjetjën dhe hapjën e kutisë së zezë të anijës sonë të cilën po e fundosin jo pak njerëz të cilët po thirrën në emër të po idealeve tona.

më shumë...

Foto e cila do ta marr Dedën në pyetje apo do ti demanton perfoljët ?

Foto e cila demanton perfoljët se gjoja Dedë Misë Martini Hajdari po na u merrka më vetura të shtrejta dhe nuk i bënë hesap njerëzit buzë rrugës. Ai, po sot, po kalonte më biqikletë aty pari ku edhe u ndal e i pershendeti bashkëmergimtarët të cilët ishin duke pier kafen e mengjesit aty jasht lokalit dhe quditrish, pa u lajmëruar tek ne brenda, ai u largua krejt i qetë. Ne e pritem se ai do ta lë biqikletën e do hynë brenda por ja se Deda na befasoj, befasi kjo për të cilën do merret në pyetje.

Luzern 20.08.2017
Xun Çetta

Komentet në facebook:

Xun Çetta : Tash pas kaq orësh zbulova se Deda e paska perjetuar një shqetsim të vogël po në këtë vend nga ku më pas ka shkuar drejt e në banesë. Duke i pershendetur bashkë vendasit e vet, këta ne mes tzë cilët shihen ketu afer Dedes, i paskan thënë : ,,Gdesi Zemljace" Ku je vendas ? Unë kam shtetin tim Kosovën nga cili vend jeni ju në Kosovë ? i pyet Deda. Ne jemi nga rrethi i NISHIT i pergjigjen ata. Deda ju thot : Tani nuk qenkem vendas, mendova se jeni Serb nga Kosova si vendas tont por ja ndoshta pas sa vite edhe ju nga rrethi i Nishit mund te jeni vendas. Kështu i paskan ndrruar ca fjalë e paska shkuar drejt e në banesë. Hetimet vazhdojn

Kolë Abazi : Per sa unë e njof, z.Dedë Hajdari është i thjeshtë,pa komplekse,i afërt dhe dashamirës per njerzit dhe shoqërinë e vet.

Xun Çetta : Po kolë i nderuarë, ashtu është, por Deda sa dukët dje ka bërë vepër per kundervajtje e pas hetimeve të para, po del se ka bërë vepër penale përqka do duhët ti pergjigjet një raporti informativ. Tani a do e rrokun ligjet e Zvicrës pasi në këtë teritor e ka kryer vepren apo do denohet më ligjet e Kosovës të cilës i ka shkaktuar dëme të konsiderueshme në mardhëniet diplomatike më Serbinë ku ju ka thënë atyre se, ndoshta në të ardhmen edhe Nishi do të jetë Kosovë. Kjo, automatikisht nga vepër per kundervajtje kalon në vepër penale. Shpresoj ta kalon disi ngase Deda nuk e meriton as arrestin e as denimin.

 


124 Artikel (16 Faqe, 8 Artikel pro Seite)