Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: KulturëUrime Krishtlindja gjithë Shqiptarëve të besimit Katolik (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Në mbrëmjën e kësaj date të 24 dhjetorit si natë festive e lindjës së Krishtit, më kënaqësinë më të madhe i uroj gjithë besimtarët shqipëtar koatolik, dhe nacionaliteteve tjera të këtij besimi, më shpresë dhe besim, se do mendojn e sakrifikojn, po edhe ti falin të tjerët që nuk i kuptojn ata, ashtu siq dëshmoj vet Krishti. Për jetë e mot qoftë livdi sakrifica dhe falja e mëkatit atyre që nuk kuptuan në kohë sakrificash.

Cakrroni gotat më mua në këtë ditë feste dhe mendoni për njerëzimin, kombin dhe fatin e popullit tonë. Paqja qoftë më ne dhe njerëzimin gjithëandej Gëzuar.

Luzern 24.12.2018

Xun Çetta

 

Ka forma,sa e sa mënyera për të parë e kuptuar çfarë na ka gjetë e çfarë na pret (Rrefime nga ditari)

Vetëm nese nuk duam, nese na ka marr e keqja dhe na ka mbuluar turpi, për ndryshe, ka forma dhe sa e sa mënyera tjera fotografike-filmike e shkrime të ndryshme për të parë e kuptuar se çfarë na ka gjetë dhe çfarë na pret nese nuk e thërrasim mendjën dhe ti ndryshojm këto praktika veprimi për vehtën tonë.

Dokumentar i mirë i cili na sqaron më shumë për Isa Boletinin e viteve tona (Akademi Perkujtimore)

 

 

Ndihëm mirë kur njerëzit nuk harrojn, vizitojn dhe evokojn kutimet e tyre (Komentime )

  

Mik i nderuar dhe respektuar Xhafer, e di se je një punëtor i pa lodhshëm dhe veprimtar i pa ndlshëm. Më vjen mirë kur viziton miq, shokë e veprimtar në gjitha trojet tona ku ata punojn e veprojn.

U ndjeva mirë kur pash këtë foton tuaj me mikun Enver Bytyqi aty para fontanës së,,Taivanit“ në Tiranë.

Enverin po ashtu e di si punëtor të hershëm, kam foto, përshkrime dhe kujtime më të, që kur ai, më forcat e veta si punëtor që ishte pas viteve 90-ta, ka pas hapur vendin e tij të punës si i pavarur aty buzë Lanës në Tiranë.

Ju përshëndes dhe më bëhët qefi kur shoh se njerëzit takohën, bashkëpunojn dhe evokojn kujtimet e tyre të cilat po të pasqyrohën kanë mjaft vlera.

Më shumë postimi,Xhafer Leci  fb 09.11.2018 para 20 orësh

Prof.Dr. Enver Bytyçi Edhe kesaj vere miku im Xhafer Leci nuk iku nga Shqiperia pa me takuar! Per ata qe nuk e njohin: Kam njohur shume veprimtare te diaspores, por si Xhafer Leci jane sa gishtat e dores!

Tiranë

Lidhja :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2091593457818170&set=a.1416839348626921&type=3&theater

Luzern 10.11.2018

Xun Çetta

Komentet në facebook:

 

Enver Bytyci : Faleminderit shume sa shkruani, miku im Xun Cetta! Ishin kohe te veshtira atehere, por me dinjitoze sesa keto te sotmet! Prandaj dhe une, ashtu si ju, i kujtoj me nostalgji!
Uroj cdo te mire mik!

 

Xun Çetta : Enver i nderuar, kam çfarë shkruaj dhe kujtoj nga ato kohë, të gjitha permbledhje arikiv në vehte. Ishin kohë tepër të vështira jo për ne disa sa për juve të cilët kishit vullnetin dhe shpresën e madhe për të bërë e krijuar pa dallim pse vendi ende nuk e kishte marr vehtën. Keni punuar ju disa në kushte tmerrësisht pa kushte e pa ndihmë, por mendoj se ja keni dal që fillimisht ta mbijetosh kohën e pastaj krahas arritjeve dhe ndryshimeve graduale të vendit keni avansuar edhe pozicionet tuaja për punë. Ju përshëndës dhe uroj gjitha të mirat më shpresë se një ditë, kështu si më Xhaferin mund ta pijm kafën në vendin e kujtimeve tona në Tiranë. Shëndet shoq.

 

 

 

Kurr nuk ftova grupe kulturo-artistike, apo këngëtar, sot po thej akull…

Kurr nuk ftova vallëtar, këngëtar, humorist as grupe tjera kulturo-artistike, ansamble apo këngëtar qoft si individ, bile sot, po shfrytëzoj rastin e siq thojn tek ne, po i ftoj në odë të Mixhës, pra i kam Fadilin tim dhe kushën Bajram Mulajn të cilët nuk më lëjn më u korit më ftesën.

 

Relaksin më humor e dua, ma kuptoni drejt ju lutëm.

Më shumë, bashk më komentin tim ftesë, shko tek profili i Vëllëzërve Qetaj në fb :

Kënga e cila ma plasi lotin si rrallë herë (Rrefime nga ditari)

,,Mos e harro Nënën se të ka rrit më mund, mos e harro Babën se të ka dashur shumë“

Duke dëgjuar këtë këngë të Motrave Mustafa, për një moment më kaploj merzi e madhe për Nënën dhe Babën tim ndjesë paqin. Nuk qajta e as derdha lot, por u ndjeva i ligështuar dhe sapo kalova semaforin në komunikacion, merzia për Nënën dhe Babën më kaloj në frikë për vendin dhe fatin e tij, kah po shkon Kosova ?

Edhe një përshkrim i vitit krenar 1968 nga Prof. Dr Zymer Neziri (Akademi Perkujtimore)

Nuk mund ta lë e mos e barti edhe një pjës pershkrimi të vjeshtës së nxehtë të vitit të flamurit 1968, pershkrime këto të Prof. Dr Zymer Neziri dhe Fizikantit Adem Shala.

Siq e thëm në komentin tim tëk postimi i Ademit, këto janë pershkrime të cilat ja vlen të mos i braktis mendja sado e lodhur e njeriut në perpjekje dhe në rezistncën e shekujve tonë. 
Ju pergëzoj Adem dhe profesorin Zymer Neziri.

Bartur nga :

Një aktivitet i mirë paska qenë dje nga stafi TV Diaspora ( Mergata Shqiptare ) (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Fund javë aktivitetësh ishte ajo që iku. Edhe një aktivitet i mirë paska qenë dje, mesazh të cilin nuk e paskam hapur e as percjellur ngase koha nuk më ka premtuar.

E pergëzoj sot TV Diasporën, për kaq punë e aktivitete të cilave nuk po u ndalët tashmë vite më radhë.

Këtë VIDEO, me mbi 3 orë program kulturo-artistik, e ndaj më ju të nderiar/a  lexues/e në facebook dhe info-cetta.

Më shumë nga Televizioni TV Diaspüora 21.10.2018 war live.

Ditet e kultures shqiptare ne Danimarke

VIDEO:

https://www.facebook.com/televizioni.diaspora.79/videos/125410185103614/

Luzern 22.10.2017
Xun Çetta

 

 


268 Artikel (34 Faqe, 8 Artikel pro Seite)