Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: KulturëUruar Pashkët

   Urime festa e Pashkëve gjithë atyre të cilët besojn dhe ngjallin shpresa të reja për vendin tonë dhe njerëzimin në tërësi.

Zoti është një për gjithë ne që duam ti lutemi dhe besojm atij për një jetë më të mirë në paqe e harmoni mes nesh pa dallim mënyrave a besimeve kur drejtohemi drejt Zotit. Urime e për shumë mot Pashkët.

PS.

Fotot në facebook ka kohë që po humbin autorësinë edhe pse tani edhe në Kosovë ka ligj për mbrojtjën e autorësisë. E mora këtë foto në facebok e cila më pelqej pa dit autorësin e saj. Le të na shërbej kjo për lutje e urime të kësaj feste.

Prishtinë 04.04.2015

Xun Çetta

L a j m ë r i m 02 Prill 2015

  Lexuese e lexues të facebook-ut, meq e mikesha kudo që jeni. Ju bëj më dije se aktualisht që nga 01.04.2015 jam i bllokuar nga gjithë anëtarët e facebook-ut. Fillimisht mbeta i befasuar më blokimin që verejta më një mikun tim të cilin nuk munda ta uroj, e kjo për mua ishte hera e parë të perjetoj bllok, më pas verejta se kjo me ndodhi më të gjithë ju të nderuar/a.

Komenti im më shkas të sa e sa komenteve dhe shpërndarjeve të kësajë foto. (Komentime )

As turizëm të lirë e për qejf nuk mund të bejm pa hijen e perqarjës së kombit dhe popullit tonë, hije e egër kjo e cila na ndjek kado që shkojm. Po si mund të shkoj turist në cilindo vend të botës dhe mos kem guxim të fotografohem para monomenteve dhe objekteve tjera historike apo të rendomta të atij vendi, vetëm e vetëm që të mos më shohin rojet, kujdestarët e së keqës së kombit dhe vendit tonë ?.

Zëri i mbretëreshës (Vace Zeles,në njëvjetorin e vdekjes) (Komentime )

   
Maxhun Osmanaj01.02.2015  orën 2:34.MD facebook ·

Zëri i mbretëreshës (Vace Zeles,në njëvjetorin e vdekjes)

Teksi me linkun e Maxhunit  në fund

Koment Vlerësimi im :

Xun Çetta : Nëse dikush ta thyen majen e lapsit më apo pa qellim, na lajmëro Maxhun se ta mbrehim dhe kurr nuk do guxoj dikush ta thyen përeseri atë. Nëse të hargjohet ngjyra e penes, na lajmëro Maxhun ngase dy ditë të mbetesh pa ngjyrë e pa shkruar, humje e jona kolektive është. Nëse testatura apo miu i PC-së të bojkotojn më prishje, na lajmëro Maxhun se tregjet më teknologji elektronike janë plotë e përplotë për ju dhe gjithëata që dinë të shkruajn si ju. Nëse të fiket rryma si pasojë e shitjës kontrabandë jasht shteti për ta lën poetin tonë në errësirë, atëhere na fal për pak kohë të humbur derisa të organizohemi dhe intervenojm gjithë bashkë për të mos guxuar të na ndodh më kurr kjo, pa dallim këtyre sot apo atyre që do ti sjellim më intervenimin tonë neser në pushtet. Ju Maxhun dhe letërshkruesit tjerë publik si dhe gjitha penat tjera, shkruani e mos pushoni së shkruari se kështu do ja dalim ta zëm hapin e humbur Maxhun i nderuar. Vaçe Zele dhe krijues që perkujtojn atë nga fushat e tyre krijuese nuk vdesin kurrë. Ju përgëzoj dhe suksese në shkrime e botime tjera

Luzern 02.02.2015

Xun Çetta
Begzad Baliu facebook 27.01.2015 :Profesor Stipçeviqi i shtrirë në spital (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

  Ilirologu Aleksandër Stipçeviqi në agoni. Ky eshte njeri prej lajmeve te fundit,
Profesor Aleksandër Stipçeviqi, padyshim është personaliteti më me ndikim në kulturën shkollore shqipe të gjysmës së dytë të shekullit XX.
 

Uruar 2015, vit i përpjekjeve të mëdha por i mbar për fatin tonë (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Urime 2015

Pas kaq urimeve që pranova nisur nga dje, shfrytëzoj rastin që në këtë natë të ndërrimit të dy viteve antaginist njëri nga viti tjetër që po fillon, edhe unë të i uroj gjithë miq e dashamir në facebok dhe kah i kam.

Uruar viti 2015, vit i cili shpresoj dhe uroj të dalloj nga vitet e fundit për të mos thën vitet e dhimbjeve tona. Lavdi të rënëve për çlirimin e vendit, në gëzime për jetë e motë kaloft vendi, kombi ynë dhe familjët tona.

Luzern 31.12.2014

Xun Çetta

Ta lexojm dhe kuptojm kohën e cila po na ikën dhe nuk pret, lexo :M.Osmanaj (Komentime )

Një mesazh nga unë Xuni
Po, ne duhët bërë gjithë çfarë është e mundur, që ,në gjitha zhanret e vlerave krijuese, ta lexojm dhe kuptojm kohën e cil po na ikën dhe nuk na pret për të bër sadopak për vendin tonë dhe fatin e njerëzimit kaq të pa fat qe jemi. Prozë e poezi, satira, arti dhe muzika, po edhe zhanre tjera , nganjëhere din të ndikojn dhe ndihmojn më shumë, që ne ta lexojm jeten ashtu si është, jo vetem kaq, por edhe ta ndiejm atë ashtu se e jetojm. Si mos të lexohet dhe kuptohet drejt autori këtu:

Urime Krishtlindjet (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Në mbrëmjën e kësaj date të 24 dhjetorit si natë festive e lindjës së Krishtit, më kënaqësinë më të madhe i uroj gjithë besimtarët shqipëtar koatolik, dhe nacionaliteteve tjera të këtij besimi, më shpresë dhe besim, se do mendojn e sakrifikojn, po edhe ti falin të tjerët që nuk i kuptojn ata, ashtu siq dëshmoj vet Krishti. Për jetë e mot qoftë livdu sakrifica dhe falja e mëkatit atyre që nuk kuptuan në kohë sakrifiash. Cakrroni gotat më mua në këtë ditë feste dhe mendoni për njerëzimin, kombin dhe fatin e popullit tonë, Gëzuar.

Luzern 24.12.2014

Xun Çetta


268 Artikel (34 Faqe, 8 Artikel pro Seite)