Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: KulturëJa si mund të vlerësohet vlera krijuese e Mërgatës sonë :

   Shkarkohu nga paragjykimet dhe shkruaj më ndjenjat e Mergimtarëve të ndezura për vendin e tyre. Kështu e lexova dhe kuptova Berat Luzhën më fjalën e tij i cili dukej se është në lëkurën tonë e cila po djerësitët për vendin.

 

Fjala e tij e plotë:

më shumë...

Bukuritë e VENEDIK-ut nuk i fikson për herë të parë, vizito më shpesh atë

  Shumë Shqiptar e Mergimtar/e të tjera nacionaliteteve që kalojn tranzit Italinë, e lexojn tabelen ,,VENEZIA“por, për neglizhencë dhe mos kujdesin e tyre, nuk ndalën në VENEDIK, kalojn atë sikur nuk ka ndonjë rëndësi edhe pse në realitet, është vendi më i bukur e turistik në Itali. më shumë...

Urime e më fat dita e Fitër Bajramit

  Uruar dhe më fat u qoftë kjo ditë festive e cila takon njerëzit, të afermit dhe dashamirët për tri ditë rresht. Urimin e veqant do tu bëja atyre që agjeruan. I uroj ata duku u lutur që zoti ta ketë pranuar sakrificën e tyre. Uroj besimtarët e besimit Islam pa dallim përmbushjes apo jo të kritereve të këtij besimi. Dita e Bajramit si festë na bashkon të gjithëve madje pa dallim besimesh në mesin e popullit tonë.

Dita e sotme më rreze dielli në Prishtinë e gjithëandej vendit tonë, le të na bashkoj më të afermit tonë, më miq e dashamir pa dallim besimesh.

Uruar e për shumë vjet pritshim festa, solidaritet e mirëqenje mes popullit tonë dhe njerëzimi në terësi.

Prishtinë 17.07.2015

Xun Çetta

më shumë...

Ja si ruhet dhe çfarë bëhet për trashigimi kulturore dhe monomentet historike

  Sot 23.06.2015 në Emmenbrücke afer Luzernit u spostua për pesë (5) metra anash objekti, pa u lënduar madje as reklamat e ngjitura në të, objekt ky i cili tash sa vite ishte aty në qender, pra tëk stacioni i autobusave ,,Emmenbrücke Centale“në Emmenbrücke.

Më shumë do të shkruaj heren tjetër po këtu në këtë link dhe të sjelli foto tjera nga objektet e demoluara në Kosovë tash sa vite, si dhe tenderet e zhvatjës të cilat në vend riparimi ata shkatrruan pamjet e tyre origjinale

Luzern 23.06.2015

Xun Çetta

Komentet:

Maxhun Osmanaj: Eh,Xun ,monumentet dhe gjurmet tona historike cdo dite i ha dhembi i kohes dhe dhembi i njeriut!Pershendetje!

Xun Çetta : Po Maxhun i nderuar, ashtu është, vendin tonë e shkatrroj koha, lufta dhe pas lufta më dorën dhe ego të njerëzve pa mbamendje e pa interesim të dinë diqka. E di çfarë ka ndodhur atje dhe çfarë po vazhdon të ndodh, i kam më qindra foto të atyre monomenteve që po shkatrrohen çdo ditë atje e kryesisht i kam gati të gjitha çfarë i ka ndodhur Prishtinës. Më beso, kam foto të cilat i bëj sa herë që vi atje sa që të rrenqethet trupi ti shohësh.Nuk di a ka vënë dorë ndokush të pakten tëk shkallët e shkatrruara para PTT-së, një foto kjo të cilën desha ta publikoj dhe pyes: A janë këto shkallët neper të cilat populli don të ngjitet drejt Ulpianës apo drejt Europës ?, Më këto shkallë, pa thyer këmbën nuk shkon as në Ulpianë e lere më drejt Europës. Bota na sheh sa here që vijn qoftë edhe për Turizëm e lere më që jemi në objektivin e tyre. Natën e mirë mik i nderuar.


më shumë...

Një emision i cili më dha kënaqësinë ta dëgjoj Historianin z. Jahja Drançilli

 Po, më duhët ta thëm faktin se u ndjeva mirë kur dëgjoj Historian si z. Drançolli. Hstoria donë faktet si dhe të lënë hapësira për hulumtime tutje aty ku nuk ka siguri të plotë për rastet ku akoma nuk ka argumente bindëse. I tillë dhe bindës ishte Historiani Drançolli.

Luzern 19.06.2015

Xun Çetta

Ja tani edhe VIDEO Linku :

Linku: GazetaExpress E premte, 19 Qershor 2015 23:01

http://www.gazetaexpress.com/lajme/emisioni-komiteti-video-e-plote-195-109760/

 

 


 


Urime muaji i madhërishëm i Ramazanit

Më pak fjalë e shumë dashuri uroj gjithë shqiptarët e besimit Islam të cilët më vullnet, neser do dalin për ta filluar muajin e agjerimit (Ramazanit).
Urime dhe u prift mbar e më lehtësime në këtë muaj të madhërishëm për gjithë ata që agjerojn.


Luzern 17.06.2015


Xun Çetta

Lamtumira e fundit Gjeneralit Isa Adem Boletini

  Tash e sa ditë që kur filloj ceremonia e këij rivarrimi i cili ka kuptim në histori, mua më u lajmëruan pengasa ne facebook dhe në info-cetta. Kjo më shkaktoj lodhje dhe humbje durimi për të qen më aktiv më shkrimet e mia tash sa ditë.

më shumë...

Edhe Xun Çetta në muzikë !!! ,,Fikë se fikë bile më muzikë“ thot populli

 Një sqarim shumë interesant parase të kaloj tek publikimi :

Tash e tri(3) ditë per mes modemit tim, isha i bllokuar të kem qasje në info-cetta gjitha tjerat në rregull vetem portali im nuk hapej. Befasi e madhe kjo për mua, për Webmasterin e portalit tim si dhe sot u befasuan edhe kompania më të cilën kam kontratën e internetit. Befasia po shtohet edhe më tej. Në kohën kur ne po sqaroheshim më ata nga kompania të cilët sapo provuan hapjen e poertalit tim dhe konstatuan se vërtet hapja është normal në tjera PC që lidhen më tjeter modem. Pa prekur ata asgjë, mua më u lëshua faqja. Kur ju rrefeva këtë realitet, mbeten akoma më të befasuar. Ne nuk bëm asgjë thanë ata, ishim të befasuar si te ka ndodhur kjo që vetem portali info-ceta nuk hapet a tjerat si internet krejt në rregull e tani po befasohemi akoma më shumë se si ndodhi që pas tri dite, pikërisht tani të hapët faqja !!! Tani kaloj tek publikimi i para tri ditësh në facebook:

më shumë...

242 Artikel (31 Faqe, 8 Artikel pro Seite)