Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: KulturëKam përshtypjën se, pos plagjiaturës edhe më falsifikime po bëjm krim

Jeta gjithëherë riperserit fatet e njerëzve fatkeq dhe historitë e popujve të pa sistemuar më fakte e dëshmi. Aty përfitojn pushtues të ndryshëm dhe krimi vendor të cilët në bashkëpunim, parasegjithash, ua skenojn të kaluarën e tyre si popull të mjegullar dhe më po ato fatkeqësi vazhdojn mbi të pa fatët të cilët nuk mësojn kurrë nga e kaluara tyre e hidhur.

Nese në politikë nuk arrin si e sa duhët, njeriu kalon edhe në forma tjera ti shërbej vendit (Nga autor tjer)

 

Si mund ti kontrobohët vendit, komunës, rrethit apo

lagjës edhe jashtë politikës kur ajo nuk po shkon si duhët ?

  

Po si ndryshe pos siq po vepron z. Bedri Halimi i cili vit per vit, sjell pasqyrime të reja mbi OPOJËN, pra mbi mushkëritë e gati gjitha zonave atje.

 

E përgëzojm autorin z. Bedri Halimi dhe e falenderoj

për dhurimin e librave që po na i bënë të rregullta e më

përkushtim.

 

Miqësisht Xun çetta

 

Luzern 02.01.2019

Bedri Halimi hat 8 neue Fotos zu dem Album „NE BANJE TE PEJES, DHJETOR 2015“ hinzugefügt — mit Xun Çetta.

4. Januar 2016 · 

 

Lidhja e shume fotove :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1093945960645718&set=a.1093945360645778&type=3&theater

 

 

 

Ndrrimi i viteve ora 00.01 : Aktualisht jam ne qytetin Luzern (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

 

Foto ne permbledhje në Facebook nga banesa dhe pastaj në qyterti Lidhja :

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2206645026022282&set=pcb.2206645452688906&type=3&__tn__=HH-R&eid=ARCq2CeLgdAXsAPVRTtQcukRRo5S4Lfwe2wMess22IhjrSSueeJbkts-dbKGgh_f2IdNeFOdl3XQ2suR

Komentet ne facebook :

 

Smajl Shala : Urime

 

Driton Hetemi : Gezuar XUN

 

Shaqir Qetaj : Gezuar shendet lumturi

 

Murat Çetaj : Gëzuar për shumë mot.

 

Ganimete Avdijaj : Gëzuar 2019 ????

 

Haxhi Grabovci : Gezuar

 

Zekë Sinanaj :  Ani urime.

 

Hidajete Ferizaj : Gezuar 2019

 

Hazir Kabashi : Gezuar Daja Xun ,paqi ngrohtesin familjare gjith jeten !

 

Alush Alo : Urime dhe gëzuat viti Ri 2019

Shëndet, paqe ,begati,suksese dhe lumturi  ne famnilje.(Foto Text)

 

Safete Shala : Gezuar 2019..

 

Metush Ahmetaj :Ju uroj perzemersish VITIN E RI  Mbarësi, gëzime,lumturi.(Foto Text)

 

Musa Tolaj : Urime, Urime

 

Xhafer Leci : Gëzuar! Ju realizofshin të gjitha dëshirat e kësaj bote së bashku me familje!

 

Xhafer Leci : Luzern është një qytet shumë i bukur! Për herë të parë kam qenë-vizituar në vitin 1973. Shëndet dhe veç të mira miku Xun Çetta

Fatmir Shatri : Gëzuar viti Ri 2019 (Foto Tekxt)

 

--------------------------------.

Reprizë sot 01.01.2019 nga viti 2017.


Gëzuar tani 2019, e shperndaj postimin e vitit 2017 dhe si gjithëherë edhe tani Cigarën e kam braktis per 4-5-6 muaj. Gëzuar

Lidhja :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/2207912469228871

 

Xun Çetta01.Januar 2017 · · 

Fillim viti 2017 sapo na ndau nga viti që sapo e lam pas

E tëra kjo natë feste më kaloj më familje dhe para ekraneve televizive. E patem një atmosferë shumë festive, fëmija , tani më djemt e mij të ritur nuk pijn asgjë nga pijet relaksuese. Unë edhe po të pija 24 orë, nuk jepem të dukëm si i relaksuar sa duhet e lere më të dukëm si i dehur. 
Shoqja, pra gruaja ime, vërtetë kaloj në një shkarkim telashësh nga viti që lam dhe e krijoj një atmosferë krejtësisht festive.

Unë, duke dal herëpasëherë që ta ndezi cigarën në teracë, kam pershtypjen sikur u ftoha paksa dhe kështu mora vendim që në minutat e parë, madje në sekondat e parë të vitit 2017, ta braktisi cigarën por jo nen betim që mos ta ndezi më. Kjo mund të ndodh si disa herë më parë, të zgjat për 5-6 apo 7 muaj derisa të pastrohem nga nukotina.

Kur e komunikova vendimin për braktisje të cigarës para familjës, unë e bëra një lapsus. Në vend se të thëm, cigarja e fundit, unë thash viti i fundit për mua. Dasht zoti të mos kem ndjell kob për jetën time.

Urime viti 2017 i cili sapo filloj minutat e parë të rrugës tij. Qoftë vit i mbarë për gjithë ne dhe familjët tona, për kombin tonë dhe njerëzimin gjithëashtu kudo në botë. URIME dhe vetëm GËZIME në jetë.

Luzern 01.01.2017 
Xun Çetta

 

infi-cetta :

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1054&fbclid=IwAR3ONz52CTRoXSYMNmTZybvCMO24pjgAWGe6xoo3KVDMZDdLwekqK26_7PI

 

Facebook Lidhja :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1360734983946628

 

Komentet facebook:

Smajl Shala : Gzuar

 

Murat Çetaj : Mirëmengjesi, më zemër ju uroj Vitin e Ri 2019. Të keni shëndet e lumturi gjithëmonë e gëzime në familje ( Foto Text)

 

Shaqir Qetaj : Gzuar po dojshe me jetu shum po ti nuk ke pas frig kur esht dasht me pas frig ke shendet te mir te kesh e lumturi

 

Tafil Cetaj : Gezuar Gezuar

 

Mustaf Alimusaj : URIME

 

Agron Cetaj : Gezuar per mot gjitha te mirat per familen tuaj

 

Mehdi Hyseni : Të uroj ta kesh përnjëmend lërjen e duhanit, pastaj të uroj që të jeshë i qetë nga se ata që e lënë duhanin shtirën sikur e humbin qetësinë. 
Urimi ky vit në inaugurim 
plotë shëndet i freskët e pa tym miku im!

 

Xun Çetta : FLM mik i nderuar Mehdi, edhe juve uruar 2019 –ta. Siq e dijn të gjithë, duhanin e lë për 4-5 muaj, pastrohem nga nikotina dhe prap filloj ngase nuk jam aq i vendosur në duhan siq jam në parimet politike. 
Ju më thuani :,, Pastaj të uroj që të jeshë i qetë nga se ata që e lënë duhanin shtirën sikur e humbin qetësinë“
E pra unë gjithë jetën kam qenë i qetë dhe për ta luajt rrolin e humbjës së durimit dhe qetësisë po e lë cigarën nganjëherë që të jem pak më i serrt !!! Kështu po dukët se po me kupton Mehdi i nderuar ngase sa i qetë jam s`po mundesh me më pa më sy. Pra pas pak muajsh, prap tym o Mehdi shoqi por dhasht zoti jo tym e flakë në KS.
I falenderoj gjithë ata që më uruan këtu dhe në gjitha lidhjet e tyre më mua si dhe i kërkoj falje një Mikut nga Gjermania i cili më ftoj me familje të jem atje tek ai për këtë festë por, thënë të vertetën po me sundojn djemt, Dardani nuk kishte si të vjen dhe nuk donte, a Iliri pak sikur me pritesë për hirë tonë dhe kështu nuk shkuam.
Kështu e paska, pak me më dëgjuar e më shumë më i dëgjuar.

 

Mehdi Hyseni : Çfarë duash bënë miku im
Përveç mos pi duhan e mos bë tym. E di se ti kur vendos edhe vulos. Të përshëndes përzemërsisht!

 

Xun Çetta : Ah sa fuqishëm e më bindje thuan,, E di se ti kur vendos edhe vulos“ O miku im Mehdi. Si gjithëherë ne presim e presim por në fund fare vendosim, as nuk te ka deshtuar ty pritja e as me dështon, procese të gjata e më pergjegjësi këto jan por edhe fundin e keqja e ka, e dim kur të vendosim e themi, Mjaft se deri këtu ishte koha juaj…Shëndet shoq e mos ta vazhdojm tutje se jemi të shperndar…

 

 

 

Kudo që jeni, punoni e jetoni, GËZUAR 2019 (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Viti i Ri është festë për gjithë ne në globin e trazuar, por, nuk festohët gjithëandej njësoj e as në të njejtat kushte.

 

Ku ka luftë e duan paqën dhe lutën për të, ku ka skamje e varfëri, lutën për një jetë më të mirë, ku ka vende të pushtuara, lutën për çlirimin e tyre, ku ka paqe, liri e zhvillim, aty lutën për ndermjetësim që bota të ketë perafrim.

 

Ne si popull e si vend, nuk jemi më keq se ata të kategorisë parë, por, nuk jemi më mirë se të kategorisë dytë.

,,Mesi është flori“ thuhet një fjalë tek ne…Tani jemi të lirë nga pushtues klasik por ende jo nga vetvetja, edhe këtë çlirim shpejt do e arrijm, por mos të harrojm se, vitët nuk presin, ato po ecin.

 

GËZUAR 2019

 

Liuzern 31.12.2018

Xun Çetta

 

 

Urimi im për ditën e Veteranit, emer i madh ky sa që duhet pyetur vehtë kush jam (Akademi Perkujtimore)

Parase veteranët, i uroj të rënët edhe pse e kanë ditën e tyre të lavdisë së veqant. I uroj gjithë Veteranët e UÇK-së dhe periudhave tjera para kësaj Ushtrie të lavdishme e cila pati fatin ti jap fund pushtimit shekullor.

Pa e prishur urimin e kësaj dite, i uroj gjithëata Veterän të cilët dihën dhe dëshmuan më vepra e jo më letra si Veteran. Veteran i çlirimit të vendit more hej !!! emër shumë i madh ky, ta pyesim vehtën sa bëra për këtë vend ?.

Urime, paqin lavdinë dhe respektin Veteranët për të cilët nuk vëhën në pyetje kontributet e tyre.

Luzern 30.12.2018

Xun Çetta

 

Nuk ik në atë botë të perjetëisë Izeti pa na lënë misazh të çartë si bëhët shteti (Akademi Perkujtimore)

Izeti i madh në sherbim të vendit na shkoj ! por la vepra të mëdha dhe kujtime tepër më vlerë për gjithë ata të cilët nuk marrin nga të tjerët kalimthi e në fluturim të dinamikës së këtyre kohërave në tranzicion, kujtimet e tij më vlerë, kanë zënë vendin e duhur tek ata të cilët nuk fluturojn, por kujdesshëm deponojn vlera nga njerëzit siq ishte Izet Demaj.

Po, po na ikun njërëzit pa pritur e pastaj … (Akademi Perkujtimore)

Mbrëmë në RTK mora lajmin për vdekjën e tani të ndjerit Halit Elshani, ishte prekse si lajhm i cili ma sjelli mendjën në sa e sa kujtime, të mira po edhe të rënda ato.

U ndjeva akoma më këq kur para 15 ditësh më shkruan në mesazh privat : ,,Duhet të ta jap librin Gjeneaologjia se at dit ne Staradran nuk ka ardh as kush. Vetem Ai qe e mund frigen eshte i Lire“

Tani po e kuptoj se më shendet paska qenë shumë keq edhe ashtu më ankesat qe kishte.

Ka kohë që kur po e thëm se, njerëzit po na ikun pa u pershëndetur më shumë shokë e veprimtar po edhe me sqarimet e mbetura si nevojë çfarë kërkon puna.

Ngishllime familjës dhe shukëve, U preht në paqe trupi i tij Lavdi.

Edhe një bartje të një kumtese e cila ka mjaft vlera për këtu në inf-cetta (Akademi Perkujtimore)

Po e barti këtu kumtesën, apo fjalën e z. Ahmet Qiriqi, e cila më erdhi si mesazh po edhe në profilin tim në facebook.

Unë, nuk e kam njohur tani të ndjerin Skënder Hamdi Ibishi- e as kam qenë antar i Organizatës tyre por, fjala e Ahmetit për të, ka mjaft vlera për ta marr e trajtuar në të ardhmën.


268 Artikel (34 Faqe, 8 Artikel pro Seite)