Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: KulturëEdhe një artist i madh na la, arti dhe vlerat e kësajë fushe po na varfërojn,

Ngushllime familjës Lokaj, kolegëve të Sulejmanit dhe gjithë art dashësve . U preht në paqe trupi i Sulejmanit, artistet i cili na la vepra dhe kujtimet më të mira LAVDI.

Trubuhoc 05.08.2018

Xun Çetta

Më lot në sy nga gjithë të pranishmit u bë varrimi i trupit Bekim Lumit

 

Më 31.07.2018 në varrezat e qytetit të Prishtinës pas një mbledhje komemorative krejt ndryshe nga zakonisht, iu dha lamtumira e fundit tani të ndjerit, mikut tonë i cili do të jetoj në kujtimet tona Bekim Lumi.

më shumë...

Dita e dytë për ngushllime pranë familjës Demaçi

 

Dje isha më familjën time të ngusht, sot më veprimtarët e hershë z. Nezir Gashi, Ramadan Blakajn, Xhemail Gashin dhe dy djemt e Nezirit.

Atje ishte një kolonë pritje në radhë por jo aq shumë sa për të mbetur në këmbë siq është vështirë për të moshuarit.

  Prishtinë 30.07.2018

   Xun Çetta

më shumë...

Po sot ca orë më vonë lexova se paska vdekur edhe Luan Hadaraga

Tani sapo lexova se paska vdekur edhe Luan Hadarage ish Minister i Mbrojtjë së Shqiprisë në kohë Lufte në Kosovë

Unë kam një pervojë të hidhur me pushtetet atje, vështirë të dihet sakt se kush ishin të vertetët për Kosovën dhe çlirimin e sajë e kush jo në atë pjesë të vendit tonë por, e di një fakt se ka pas në të kaluarën dhe ka mjaftë edhe sot të cilët ishin dhe janë të gatshëm të flijohën për trojet tona. Pushteti i prishi shumë të tillë atje dhe këtu por këto janë punë sherbimesh.

më shumë...

Edhe një vdekje e rëndë e cila na guditi dhe la më të varfër në mes rrugës

 

Vdekjët e rënda e tepër të dhimbëshme kanë marr hov e nder to sapo lexova lajmin prekës për vdekjën e mikut tonë , veprimtarit, mbi të gjitha njeriut më të afert si njeri tani të ndjerit Bekim Lumi.

Ngushllime familjës Lumi, të afërmve tij dhe gjithë atyre të cilët i qendruan afër këto ditë të veshtira të jetës tij.

U preht në paqe trupi i Bekimit LAVDI

 Prishtinë 30.07.2018

 Xun Çetta

Foto album nga : Lamtumirë Adem Demaçi 28.07.2018

 

Nga shumë pyetje të cilat do doja ti di, po ndalëm vëtëm në njërën nga to : Ku e kishte vendin në këtë ceremoni varrimi familja Jashari ?

Nga mbi 200 foto pa i komentuar ato, mua më del një pergjigje të cilën do ta kompletoj herat tjera.

Dje u varros trupi i Ademit por jo 28 vjet burg e as vepra e tij ku jo rastësisht konqidoj të varroset trupi tij fizik po më datën 28.

Deri në të ardhmën për shkak kohe fotot i kemi në facebook 

   Prishtinë 29.07.2018

 Xun Çetta

 

Perfundoj ceremonia e varrimit e njeriut i cili do të rilind serish

Ceremonia e varrimit e atij i cili do të rilind në kohën e kombit tonë, pra jo në këtë kohë të qoroditur sot perfundoj si më mirë dhe u çpalosën akoma më mirë të pa larat e kësajë kohe pa kohë.

Ishte një ceremoni varrimi kjo në mënyerën më të mirë të mundshme për situatën çfarë ka krijuar politika e pas luftës.

më shumë...

Demaçi-Rugova ishin dhe mbetën vet Kosova, LAVDI atyre

Kosova e pas luftës vend i shumë papergjegjësive, në këtë rast edhe unë sikur po tregoj një papergjegjësi në dukje të parë por jam dhe do dal pergjegjës për çfarë thëm në emër të kulturës tani të ndjerit z. Ibrahim Rugova.

Si Demaçi ashtu Rugova ishin dhe mbetën vet Kosova, tentim ndarja e tyre nga servil të shumt rreth këtyre dy figurave, ishte dhe mbeti vetëm një plasje për ti futur pukat e tyre servile dhe asgjë më shumë.

Këto dy figura ishin bashk dhe në marrveshje të plotë deri në momentin kur pykat servile muarren hov dhe gjetën hapësira për ta qarë frontin e shekullit tonë.

Në emër të shpirtit dhe kulturës së Rugovës i shprehu ngushllime familjës Demaçi dhe gjithë popullit Shqiptar.

Zoti e bekoftë popullin dhe vendin tonë do të ngushllonte dhe uronte Dr.Rugova.

Trubuhoc 27.07.2018

Xun Çetta

 

më shumë...

233 Artikel (30 Faqe, 8 Artikel pro Seite)