Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: PolitikëLDK për ju ishte lulja pa erë e pranverës suaj politike për dallim nga PDK

LDK për ju ishte lulja pa erë e pranverës suaj politike për dallim nga PDK LDK për ju ishte lulja pa erë e pranverës suaj politike për dallim nga PDK e cila aktualisht ju mërdhiu në politik


Pa modesti e cila po më kushton, disa shokëve ju përkujtoj:


U kam thënë dikur e ndoshta edhe vet po binden sot, se LDK do të u dali sikur ka qenë lule pa erë e pranverës suaj politike krahasuar më çfarë do të përjetoni në PDK.

Pak fjalë mbi kuvendin e -VI- zgjedhor të PDK-së (Komentime )

Pak fjalë mbi kuvendin e -VI- zgjedhor të PDK-së Pak fjalë mbi kuvendin e -VI- zgjedhor të PDK-së i cili po zhvillon punimet këto ditë në Prishtinë


Kuvendi i -VI- zgjedhor i PDK-së siç e quaj unë, apo Kongresi-Konventa-Evenimenti etj siç po i dëgjoj ta quajnë të tjerët, shpresoj se po kalon mirë dhe pa përplasjet e pritura nga dashakëqij të vendit tonë parasë dashakëqij të këtij subjekti i cili sa dukët mrekullueshëm ka mësuar nga përvojat e këqija që përjetuan subjekte tjera.

Përgëzim-urimi në këtë drejtim, është tepër i sinqertë nga zemra dhe shpirti im që i bëj këtij kuvendi zgjedhor.

Dy fjalë mbi letrën publike, para epilog të konfliktit në PDK nga z. Jakup Krasn

Dy fjalë mbi letrën publike, para epilog të konfliktit në PDK nga z. Jakup KrasnNëse shprehimisht them dy fjalë,mos ma zini për të madhe nëse kaloj mbi 12 e sa rreshta.


Unë konsideroj :

1-

Dalja më letër publike dhe mos prezenca e Jakupit në zgjedhjet e nesërme të PDK-së, është mbytja e dilemave për shumë kënd se a mos Kupa e Thaçi po luajnë lojëra politike që më marrëveshje të ngushtë ti peshojnë besueshmëritë e tyre në elektorat dhe asgjë më shumë. Këto dilema tashmë prej nesër 26.01.2013 nuk janë, ashtu siç edhe nga nesër nuk dihet saktësisht se si do jetë pozita e PDK-së .

Situata politike gjithandej trojeve tona po lëviz, përvoja ime me tri (3) video (Rrefime nga ditari)

Situata politike gjithandej trojeve tona po lëviz, përvojat do duhej të mos na lënë të gabojmë. A kanë të gjithë këto përvoja dhe a kanë çfarë përkujtojnë nga e kaluara për të mos gabuar serish ? Kjo është diçka që duhet ta mendojmë mirë.

 

PS:

Sapo ta hapni videon e –XV- po aty mund ti gjeni edhe këto dy video tjera që të mos ktheheni prapa.

 

Miqësisht Xuni.

Rrënimet e lapidareve,varrezave, monumenteve të LNÇ-së dhe pasojat politike janë

Rrënimet e lapidareve,varrezave, monumenteve të LNÇ-së dhe pasojat politike janë Rrënimet e lapidareve,varrezave, monumenteve të LNÇ-së dhe pasojat politike janë fatura që do i kushtoj Ballkanit

 


Vetëm një gjë duhet llogaritur se nuk ka pas, nuk ka dhe nuk do ketë histori të pastër vetëm të një kohe. Historia duhet marrë me  të mirat dhe këqijat dhe dështimet e kohëve duke ju zbardhur të ligat e tyre deri në krim apo mashtrim politik.

Presheva më 16 dhe 17 janar 2013, Shqiptarët, Serbia dhe faktori ndërkombëtar


Situata, nuk është e keqësuar aq sa po investohet për keqësimin e situatës politike në Preshevë. Pse dhe kush po e bënë këtë ?

Po e keqëson situatën, vet  politika e dobët, aspak parimore e faktorit ndërkombëtarë më pykat e saja që ka futur gjithandej në shtetet e Ballkanit dhe si rezultat i këtij faktori, vet Serbia është ajo që po kërkon edhe një destabilizim të radhës në Ballkan.

Nga Kujtim Kur Vëllezërit Jusuf dhe Bardhosh Gërvalla nuk janë heronj te Kosoves (Komentime )

 Vëllezërit Jusuf dhe Bardhosh Gërvalla nuk janë heronj te Kosovës,sepse ata kane punuar vetëm për interesat e UDB-se. !!!

Jusufi deri para angazhimit te tij nga UDB-ja ne diaspore ka punuar perkthyes zyrtare shqip-serbisht ne SUP -in e prishtines dhe shkupit,dhe korrospodent i beogradit ne gazeten Rilindja,dhe ka qene antare i rregult me librez te LKJ-se,dhe paspaorte te kuqe jugosllave. 
 

Presheva e radhës, ndoshta e fundit për Serbinë (Komentime )

Ditët po afrojnë, mendja politike e as diplomatike nuk po dëgjohen e as lexohen qartë. vendoret janë më në nivel se ndërkombëtarët, më në fund populli njeh gjuhën e vet, ka përvojat e veta dhe ka mbijetuar më po këto përvoja.

Unë kam përgatitur prononcimin tim mbi situatën në trojet tona në Preshevë në dy variante dhe parashoh pasojat e pas datës 17.01.2013.

Nuk po e publikoj tani, ngase mos bashkëpunimi i sinqertë ka bërë të mos u kontribuoj përfituesve politik.

Këto ditë do ta publikoj prononcimin tim, gjithsesi para datës 17.01.2013 ku thërras mendjen e faktorit përgjegjës, Serbinë mbi të Gjitha pastaj Euro-Amerikanet .

Popullit i drejtohem, të paktën në këtë mënyrë për ta ndihmuar më këto videi siç thotë populli një rrugë e dy punë ( pra publikim dhe përkujtim për situatat) . Pra na imponohet të mos braktisim format e vjetra të veprimit dhe ta imponojmë ndërhyrjen e kohës.

Këtu i keni pesë (5) video dhe ju këshilloj që më kujdes ti shikoni radhazi ato duke ju lexuar edhe përshkrimet e tyre shumë shkurtë por qe dalin si mesazh.


Luzern 11.01.2013


Miqësisht Xuni

 


951 Artikel (119 Faqe, 8 Artikel pro Seite)