Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: Lajmet aktualeSa më i hapur e i sinqert aq më shumë të mbyllin kujdestarët e së keqës

Erdha në Kosovë më një iniciativë tepër më interes për vendin në këto rrethana ku kanë perplasur vendin tonë, as edhe një personalitet e as individ i thjesht, nuk mbet pa e admiruar emisionin si iniciativë shumë të qelluar e në kohë por, si gjithëherë edhe tani, kujdestarët e së keqës së vendit tonë pakicë nga majat e vendim marrjës, arritën ta shqyrtojn atë dhe parandalojn këtë të mirë e cila do ishte një fillim nga më të mirat të mundshme për gjendjën aktuale në Kosovë.

Edhe një goditje e radhës kjo në kohën kur vindit duhej dhe mund ti ndihmohej, ndodhi kjo e keqe për të mi kujtuar shumë të këqija tjera në kohën kur mund dhe duhëj ta thërrasim mendjën e jo të te parandalojn ty në kohën e duhur dhe më pas shumë më vonesë ta bëjn vet më 101 prapaskena.

më shumë...

Na iku mendimi dhe fjala e lire e më ndikim, do duhej të ishte e kun

Aktualisht jam në qendër të Prishtinës, i ngarkuar më shumë probleme të vendit dhe më ato të miat personale.

Është kohë fushatash nga më të egrat dhe në gjitha fushat, si në atë politike e fetare po edhe nder familiare.
Si i pa parti dhe as militant besimesh, në këto situata, nuk ke si të mos ndihësh i vetmar edhe pse nga gjitha anët, në rrugë, në kafiteri nga ku po shkruaj, në komunikacion i degjon qytetarët ta shprehun mjerimin dhe tmerrin i cili ka mbuluar vendin tonë.

Nisur nga ky hulumtim i drejtperdrejt e shoh se jam shumicë pa ndikim përball pakicës e cila ka gllabruar të gjitha mundësitë e vendit tonë për ta bërë vendin ashtu si e duam dhepër të cilin punuam.
O zot, kthehu perkohësisht e merru më ne por jo të anosh andej nga kanë shkarkuar të keqën.

Prishtinë 31.10. 2017
Xun Çetta

Lajm i keq dhe i hidhur por ja se jeta e paska kështu

Sa më kënaqësi mora rrugën për Kosovë ku do isha në këtë ditë votimesh por ja se e keqja më del perpara dhe ndalon rrugën e gati edhe jetën.

Pas mesnatës, dje rreth orës 3 e 30 minuta perjetova një fatkeqsi të rëndë komunikacioni në momentin siq isha më së miri duke qar terrin e natës, kur pa pritmas në Verona të Italisë tenton kamioni ta ndrroj korsinë e cila po ngushtohej nga tri në dy korsi dhe dalja e tij ishte fatale ku nuk kisha si ta evitoj goditjën dhe u perplasa në diskun e rrotës parë të kamionit i cili qiti kokën per ta ndërruar korsinë ngase i kishte jo më shumë se 30 metra për ta lëshuar atë . As ata vet, as policia e as vendi ku ma derguan veturën nuk mund ta besonin sesi kam shpetuar pa as edhe një gervishje. Tani kam mbetur këtu deri të henë për të parë si tutje.

më shumë...

Kandidati për kryetar të Burimit ( Istogut) po siguron lakrat per tu

Kandidati tashmë në ballotash për kryetar të komunës sonë z. Gani Dreshaj po i siguron lakrat për turshi dimri. Ajo që me la përshtypje duke e percjellur nga distanca, madje nga restoranti ku po e pija kafën në Gurrakoc është se, ky, pra Ganiu nuk merr lakrat pa e hapur dhe provuar shijen e tyre po ashtu siq hapet dhe provohët shalqiri apo bostani siq i themi ne.

Nese shkohët kështu, në këtë ritëm dhe më kuijdesë, ka mundësi që edhe në politikë, shumë koka lakre ti lë për turshi e jo për diqka tjeter.

 

më shumë...

Lajme të rënda për ti besuar po lexoj e dëgjoj tash sa kohë por prap, asgje

Diçka e kobshme, kam frikë se po ndodh, qofsha i gabuar për shkak të pervojave tepër të hidhura në jetë, por ja se ato, mjerisht po shkojn edhe më larg të keqës. Lajme të rënda për t`i besuar ato po lexoj e dëgjoj tash sa kohë por prap, asgjë nuk po besoj, ato pjesërisht po dalin si realitete por prap, deri në finale unë vazhdoj të dyshoj se dikush për interesa politike po luan më fatet e njerërzve duke perdor naivitetet e viktimave si dhe kupilit e tjerëve të cilët levizin sa në një subjekt sa në tjetrin dhe askund të sinqert.

më shumë...

A jetohët në kësi ambienti politik në Kosovë ju lutëm ?

Unë nuk po flas e as po shkruaj për çfarë do shkruaje e bëja atje.

Sot 07.10.2017 lexova gazetën e djeshme dhe pos shumë befasirave tjera, e zgjodha këtë :

më shumë...

Lajm i rëndë i cili më shokoj. Paska vdekur Jashar Ali Hajdari

Njerëzit, veprimtarët dhe ata të cilët po mbesin pa u parë e pa u njohur sa duhet në opinion, mjerisht po vdesin ! është e rëndë vdekja e tyre, madje vdekje të dyfishta janë këto. A nuk është krim politik ky realitet i hidhur i cili po vazhdon akoma më keq se sa në të kaluarën e hidhur të cilën më kaq mund e sakrifica e mundëm atë?

më shumë...

As ta komentoj e as ta injoroj krejtësisht incidentin Zeka-Krasniçi (Video)

Perj momentit kur ndodhi ky brutalitet i cili na kompromenton si shoqëri shumë më keq sesa të kishte ndodhur në kuvend, unë pash video, lexova artikuj e komente të ndryshme, por jam pa tekst e pa forcë të thëm diçka më shumë se kaq:

më shumë...

209 Artikel (27 Faqe, 8 Artikel pro Seite)