Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: Lajmet aktualePas shumë vizitave të sotme gjithëandej, tani në fund mora lajmin i pikëllimit ! (Akademi Perkujtimore)

Më vonesë por lajmi i pikllimit nuk len pa të goditur më kohë apo pas kohe, ky është ndryshimi mes lajmit të gëzimit dhe atij të pikllimit. Tërë ditën isha në qarkullim nga një vend në tjetrin, tani sapo lexova për vdekjën e mikut familjar tani të ndjerit Azem Ramë Imeraj. Jo se ishte lajm i pa pritur por nuk e besova se do ta pranoja kaq më dhimbje e befasi edhe pse po pritej vdekja e tij…

Pusho i qitë Azem në botën tjetër ngase atje të gjithë do vijm, kush më herët e kush më vonë por atje do vijm e pushojm. Ti Azem shkove por jo pa raralajmërim, ne nuk e di se si do vijm.
 

Ngushllime familjës Imeraj dhe gjithë shokë, miq e mikesha si dhe kolektivit ku ka punuar e me të cilët ishte mishëruar tani Azemi i ndjer. U preht në paqe trupi tij, LAVDI.

Burim Hasani : Veturën që ma vodhën në Vushtrri, e gjeta në Gjermani !!! (Komentime )

Jo vetëm në Kosovë por quditërisht edhe në disa shtete perendimore, në emër të ruajtjës së intimitetit, nuk ta komentojn personin i cili ta ka bërë krimin dhe shkaktuar humbjën.

Edhe gjithëherë kujdesë në komunikim publik dhe atë privat në digjital

Të ngjajshme paskam paralajmësuar e sqaruar para gjashtë (6) vitësh siq po ma perkujton facebook-u sot por, mjerisht, edhe tani, rreziku është pemanent në mos akoma më perfid për ta keqperdoruar mundësin e hakerimeve në emër apo adresë të tjerëve.

Edhe plaqkitësit në ndonjë bashkëpunim me mafi brenda institucioneve perdorin logjikë

Sot, para pak orësh logjika i ka quar kriminel tjer në krim menjëhera pas rastit tragjik në Istog duke menduar se, policia megjithëatë ka marr frikë dhe kështu ta shfrytëzojn rastin sa frika është e freskët. E kam thënë disa herë se, krimet e rënda në vendin tonë, dyshohët të kenë lidhje më ndonjë nga lartë, për ndryshe nuk ka si të ndodhin këto krime të këtij niveli.

 

Blok postimest sa kam munguar në info-cetta dhjetor 2018

Këtu do bartën të gjitha postimet qe kanë munguar këto ditë dhjetor 2018

Luzern 20.12.2019

Xuni

 

Tek ne, mjerisht ka shumë politikan të humbur ne paracivilizim

Vendi ynë nuk është vend i humbur kështu si trumpetojn njerëz të deshpruar pafundësisht, jo, vendi ynë pikërisht tani pas kaq perpjekjeve pas çlirimit te vendit tonë është në kufirin e ndarjës nga e keqja e pas luftës ashtu siq lufta e ndau të keqën e Serbisë pushtuese në Kosovë.

Shumë njerëz të humbur në paracivilizim akoma pa u integruar pas çlirimit të vendit tonë dhe në barabarsinë e civilizimit global, po mashtrohën dhe mendojn se, e kaluara e vendit tonë nder shekuj, për gjeneratat që vijn do dukët dhe spjegohët po si një tregim i thjesht në natë dimri apo si një novelë e thjeshtë me tragjikomi dhe asgjë më shumë !!! Kjo bindje, më shumë propagandë, po na kushton, por shumë shpejt do tu kushtoj disa politikanve të këtij niveli, do tu kushtoj rjepsave tyre të shkaperderdhur në popull e të ndihmuar nga të tillë politikanë pa i pergjithsuar ata, ashtu siq e dijm se nuk ka asgjë apsolute.

Tërë dita në aktivitete e takime më interes të incizimit të gjendjës si po funksionon këtu

Shumë nga gjeneratat tona po zhgenjehën dhe thojn : Të jeshë në Prishtinë e veren se nuk janë më njerëzit e gjeneratës, krejt tjerë njerëz dhe gjenerata te reja !!! Kështu vertet krijohet pershtypja po jo.

Jo, kjo nuk qendron ngase tërë dita është shumë e shkurtër për takime dhe trajtim të rrjedhave politike në vendin tone. Pa dallim gjeneratash e moshash të ndryshme, kur trajtohen rrjedhat më ndjenja e perkushtim, tek sejcili po e gjëjë vehtën pa dallim pajtohemi apo jo.

Nese qendrojn krejt këto çfarë lexohet këtu shtrohet pyetja :Po ,,Bota sot” kënd ka aksioner ?

Si filloj në start ,,Bota Sot” dhe me cilët partner politik filloj dihet, po tani së fundit, më cilët partner politik nga Kosova po vazhdon kjo gazetë ?

E lexueshme sa të duash, senzacionale gjithëashtu, e guximshme si kjo dhe pa u thirrur në llogaridhënje asnjëhere nga,,mafia politike” siq i quan gazeta në fjalë !!!

Nuk kam gjë kundër këtij mediumi derisa vet ,,mafia politike” kaq e sulmuar nga kjo gazetë po hesht dhe nuk i pergjigjet asaj as akuzave të hapura kunder tyre. Ajo që mua më intereson ta di, është fakti se, tek ne sa më shumë shajn njëritjetrin në politik aq më të koordinuar mes veti po dalin !!!

Nese Zvicra ka bilanc statistikash të investimeve të parsë së pista nga politika e vendit të varfër në Kosovë, atëhere kotë e ndihmon Kosovën më trajtimin e ujrave e kanalizimeve dhe infrastructure tash sa vite pas lufte, ndihmë nga Zvicra kjo e cila sa na bënte të ndihemi mire e falenderues kaq vite pas lufte po aq na bente të skuqemi pse gjendja nuk po ndryshon.


252 Artikel (32 Faqe, 8 Artikel pro Seite)