Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: Lajmet aktualeTek ne, mjerisht ka shumë politikan të humbur ne paracivilizim

Vendi ynë nuk është vend i humbur kështu si trumpetojn njerëz të deshpruar pafundësisht, jo, vendi ynë pikërisht tani pas kaq perpjekjeve pas çlirimit te vendit tonë është në kufirin e ndarjës nga e keqja e pas luftës ashtu siq lufta e ndau të keqën e Serbisë pushtuese në Kosovë.

Shumë njerëz të humbur në paracivilizim akoma pa u integruar pas çlirimit të vendit tonë dhe në barabarsinë e civilizimit global, po mashtrohën dhe mendojn se, e kaluara e vendit tonë nder shekuj, për gjeneratat që vijn do dukët dhe spjegohët po si një tregim i thjesht në natë dimri apo si një novelë e thjeshtë me tragjikomi dhe asgjë më shumë !!! Kjo bindje, më shumë propagandë, po na kushton, por shumë shpejt do tu kushtoj disa politikanve të këtij niveli, do tu kushtoj rjepsave tyre të shkaperderdhur në popull e të ndihmuar nga të tillë politikanë pa i pergjithsuar ata, ashtu siq e dijm se nuk ka asgjë apsolute.

Tërë dita në aktivitete e takime më interes të incizimit të gjendjës si po funksionon këtu

Shumë nga gjeneratat tona po zhgenjehën dhe thojn : Të jeshë në Prishtinë e veren se nuk janë më njerëzit e gjeneratës, krejt tjerë njerëz dhe gjenerata te reja !!! Kështu vertet krijohet pershtypja po jo.

Jo, kjo nuk qendron ngase tërë dita është shumë e shkurtër për takime dhe trajtim të rrjedhave politike në vendin tone. Pa dallim gjeneratash e moshash të ndryshme, kur trajtohen rrjedhat më ndjenja e perkushtim, tek sejcili po e gjëjë vehtën pa dallim pajtohemi apo jo.

Nese qendrojn krejt këto çfarë lexohet këtu shtrohet pyetja :Po ,,Bota sot” kënd ka aksioner ?

Si filloj në start ,,Bota Sot” dhe me cilët partner politik filloj dihet, po tani së fundit, më cilët partner politik nga Kosova po vazhdon kjo gazetë ?

E lexueshme sa të duash, senzacionale gjithëashtu, e guximshme si kjo dhe pa u thirrur në llogaridhënje asnjëhere nga,,mafia politike” siq i quan gazeta në fjalë !!!

Nuk kam gjë kundër këtij mediumi derisa vet ,,mafia politike” kaq e sulmuar nga kjo gazetë po hesht dhe nuk i pergjigjet asaj as akuzave të hapura kunder tyre. Ajo që mua më intereson ta di, është fakti se, tek ne sa më shumë shajn njëritjetrin në politik aq më të koordinuar mes veti po dalin !!!

Nese Zvicra ka bilanc statistikash të investimeve të parsë së pista nga politika e vendit të varfër në Kosovë, atëhere kotë e ndihmon Kosovën më trajtimin e ujrave e kanalizimeve dhe infrastructure tash sa vite pas lufte, ndihmë nga Zvicra kjo e cila sa na bënte të ndihemi mire e falenderues kaq vite pas lufte po aq na bente të skuqemi pse gjendja nuk po ndryshon.

Ta duam vendin shpirtërisht kështu siq është ngase kështu e bëjm si e duam

Ja si duhet vendi VIDEO.png

Kështu lavdërohet e duhët vendi për të cilin tërë jetën ja vlen të bëhëmi hi e pluhur ngase nuk ka më mirë se vendi ynë por, edhe dhimbja për të, duhët shprehur e të shperthej si alarm, ku jemi dhe ku po e perplasim vendin tonë.

 

Qytetar dhe qytetare, ndergjegjësohu kështu ngase dëshmon se sa e don vendin e jo më heshtje të perfitosh nga heshtja.

 

Mësojeni se ku do të shkoj ky zotëri pasi që të liberalizohen vizat.

 

VIDEO :

https://www.facebook.com/Televizioni7/videos/493682861043609/

Luzern 10.11.2018

Xun Çetta

 

 

Sot 21,10.2018 s`paska perkujtim nga facebook-u

Edhe kjo është një vlerë tjetër e facebookut i cili te perkujton, se sot 21,10.2018  s`paska perkujtim nga facebook-u, ja si më paralajmëron dhe më shtyen të mos rri por veproj :

,,Danke, dass du vorbeischaust!

Heute stehen keine Erinnerungen an. Komm doch aber bald wieder zurück und sieh dir deine Erinnerungen auf Facebook an

Luzern 21.10.2017
Xun Çetta

Shteti Shtëpia jonë, urime themelët e sajë

Shteti shtëpia jonë, pa ushtri nuk ka shtëpi. Urime themelët e sajë, uroj të mos vidhet materiali ndertimor ngase mbesim pa shtetin tonë shtepi.

zern 19.10.2018

Xun Çetta

Komentet në facebook:

 

Një koment i ime në postimin e dy kusherinjëve të mij tema, ligji mbi ushtinë e republikës sonë:

Kadri Çeta, i biri i dëshmorit fb mesnatë 18.10.2018 :

Shpresoj qe kurr te mos perseritet ajo qe ndodhi ne fundin e shekullit te kaluar.Ishte nje lufte e pabarabarte ne cdo aspekt,qe rezultoj me humbje te medha njerezore dhe materiale.Por,me sakrificen e djemeve e vajzave tona dhe ndihmen e NATO-se,ne e fituam lirine.

Ndoshta jemi vonuar,por prej sot ne do te kemi nje ushtri,per te cilen 20 vite me pare babi dhe shume shoke te tij do te enderronin qe ta kishin-Ushtrine e Republikes!

Ne kete Gif (sekuence e shkeputur nga nje video gjate trajnimit te ushtareve te UCK,ne komunen e Burimit)shihet babi,i cili ishte pjese Ushtrise Çlirimtare te Kosoves dhe u vra me daten 13.04.1999,se bashku me dy ushtaret e tij(Qazim&Nexhmedin Hakaj)gjate nje luftimi kunder forcave paramilitare serbe,ne ofenziven e Prillit ne Burim dhe fshatrat perreth,qe deri ate kohe ishin nen kontrollin e UÇK-se.

Rrnofte Ushtria e Republikes!❤

Lidhja :

https://www.facebook.com/kadriceta/videos/10214089428842403/

VIDEO:

https://www.facebook.com/kadriceta/videos/10214089428842403/

Dhe Luan Qetaj fb 18.10.2018 ne 16 e 31 min-

Urime ADEM JASHARI Ushtrija dhe gjith Deshmorve Tkombit.

Link lidhja:

https://www.facebook.com/luan.qetaj/posts/2094623557256764

Xun Çetta : Jo dje, jo sot as neser, por gjithëherë në historinë e njerëzimit, lufta dhe paqja janë pjesë e jetës të cilat zëvëndësojn njëratjetrën. Sa më e drejtë lufta për çlirimin e vendit aq më e fortë dhe e qendryshme do duhej të jetë paqja. Mos vlerësimi i luftës dhe luftetarëve në paqe, serish sjell luftën !!!, mjer ai popull i cili nuk vlerëson vendin e çliruar, çlirimtarët dhe të rënët për atdhe, mjer ata politikanë të cilët shkelin ato vlera dhe ofrojn luftën tjetër si pasoj e mos kujdesit tyre në paqe dhe për paqën të cilën e gëzojm si fryt i të rënëve…

Kosova, dua të besoj se nuk do të ketë luftë kurr më Serbinë fqinjë ngase Serbia do duhej ta thërras mendjën e ndalët nga krimet dhe pushtimet e sajë, krime e pushtime historikisht të pergjakshme mbi popullin tonë, krime e pushtime të cilat i kanë kushtuar dhe do ti vuan edhe shumë gjatë Serbia e cila ende nuk ka paguar haraqin e sajë.

Kështu dua të besoj dhe arsyeshëm të shpresoj por, kurr mos të harrojm se lufta dhe paqja janë të aferta mes veti në jetën e njëzimit të cilat herëpasherë zëvëndësojn njëratjetrën. Të besojm në paqe të perhershme por të jemi të gatshëm për luftë në mbrojtje të paqes dhe vendit tonë.

Lavdi gjithë të rënëve për vendin dhe çlirimin e tij, urime ligjin Kosovës për ushtri.

 

 

Facebook ma kujton : Letër publike akademisë dhe diplomacisë Serbe

Tash sa muaj aktualitet i nxeht dialogu dhe marrëveshja më Serbinë, trego durim ju lutëm dhe lexo në detale letrën time publike institucioneve të Serbisë sot një vit më parë si ma perkujton Facebook-u. Unë po kam probleme më realitetet e vonuara në opinion, e pastaj po del sikur tjetri po më kopjon.

Xun Çetta 16. Oktober 2017 dhe sot 16. Oktober 2018

Ndoshta, terthorazi është mesazh kolegëve tij në Kosovë (Komentime )

Sa vështirë është ta mbrojsh luftën pas lufte nga pushteti dhe pushtetar zuzar siq do të thot apo tha z. Gotovina.

Ndoshta terthorazi ishte mesazh për Gjeneralët tonë në politikën e pas luftës së shënjët në Kosovë ngase Kroacia nuk është edhe aq keq !!!

Luzern 07.09.2018
Xun Çetta

 


247 Artikel (31 Faqe, 8 Artikel pro Seite)