Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


Deri në ditën e vdekjës njeriu ka çfarë mëson e kupton nese donë ti mësoj realitetet

Sado të dhimbëshme realitet, nese e ruan mendjën, zemrën e bardhë dhe qellimin për të mirën e vendit, kurr nuk do të ftofët jeta e as gadishmeria për të bërë për vendin pa dallim zhgënjimeve të herëpashershme çfarë i zbulon e kupton...

Ndrrimi i viteve ora 00.01 : Aktualisht jam ne qytetin Luzern (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

 

Foto ne permbledhje në Facebook nga banesa dhe pastaj në qyterti Lidhja :

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2206645026022282&set=pcb.2206645452688906&type=3&__tn__=HH-R&eid=ARCq2CeLgdAXsAPVRTtQcukRRo5S4Lfwe2wMess22IhjrSSueeJbkts-dbKGgh_f2IdNeFOdl3XQ2suR

Komentet ne facebook :

 

Smajl Shala : Urime

 

Driton Hetemi : Gezuar XUN

 

Shaqir Qetaj : Gezuar shendet lumturi

 

Murat Çetaj : Gëzuar për shumë mot.

 

Ganimete Avdijaj : Gëzuar 2019 ????

 

Haxhi Grabovci : Gezuar

 

Zekë Sinanaj :  Ani urime.

 

Hidajete Ferizaj : Gezuar 2019

 

Hazir Kabashi : Gezuar Daja Xun ,paqi ngrohtesin familjare gjith jeten !

 

Alush Alo : Urime dhe gëzuat viti Ri 2019

Shëndet, paqe ,begati,suksese dhe lumturi  ne famnilje.(Foto Text)

 

Safete Shala : Gezuar 2019..

 

Metush Ahmetaj :Ju uroj perzemersish VITIN E RI  Mbarësi, gëzime,lumturi.(Foto Text)

 

Musa Tolaj : Urime, Urime

 

Xhafer Leci : Gëzuar! Ju realizofshin të gjitha dëshirat e kësaj bote së bashku me familje!

 

Xhafer Leci : Luzern është një qytet shumë i bukur! Për herë të parë kam qenë-vizituar në vitin 1973. Shëndet dhe veç të mira miku Xun Çetta

Fatmir Shatri : Gëzuar viti Ri 2019 (Foto Tekxt)

 

--------------------------------.

Reprizë sot 01.01.2019 nga viti 2017.


Gëzuar tani 2019, e shperndaj postimin e vitit 2017 dhe si gjithëherë edhe tani Cigarën e kam braktis per 4-5-6 muaj. Gëzuar

Lidhja :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/2207912469228871

 

Xun Çetta01.Januar 2017 · · 

Fillim viti 2017 sapo na ndau nga viti që sapo e lam pas

E tëra kjo natë feste më kaloj më familje dhe para ekraneve televizive. E patem një atmosferë shumë festive, fëmija , tani më djemt e mij të ritur nuk pijn asgjë nga pijet relaksuese. Unë edhe po të pija 24 orë, nuk jepem të dukëm si i relaksuar sa duhet e lere më të dukëm si i dehur. 
Shoqja, pra gruaja ime, vërtetë kaloj në një shkarkim telashësh nga viti që lam dhe e krijoj një atmosferë krejtësisht festive.

Unë, duke dal herëpasëherë që ta ndezi cigarën në teracë, kam pershtypjen sikur u ftoha paksa dhe kështu mora vendim që në minutat e parë, madje në sekondat e parë të vitit 2017, ta braktisi cigarën por jo nen betim që mos ta ndezi më. Kjo mund të ndodh si disa herë më parë, të zgjat për 5-6 apo 7 muaj derisa të pastrohem nga nukotina.

Kur e komunikova vendimin për braktisje të cigarës para familjës, unë e bëra një lapsus. Në vend se të thëm, cigarja e fundit, unë thash viti i fundit për mua. Dasht zoti të mos kem ndjell kob për jetën time.

Urime viti 2017 i cili sapo filloj minutat e parë të rrugës tij. Qoftë vit i mbarë për gjithë ne dhe familjët tona, për kombin tonë dhe njerëzimin gjithëashtu kudo në botë. URIME dhe vetëm GËZIME në jetë.

Luzern 01.01.2017 
Xun Çetta

 

infi-cetta :

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1054&fbclid=IwAR3ONz52CTRoXSYMNmTZybvCMO24pjgAWGe6xoo3KVDMZDdLwekqK26_7PI

 

Facebook Lidhja :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1360734983946628

 

Komentet facebook:

Smajl Shala : Gzuar

 

Murat Çetaj : Mirëmengjesi, më zemër ju uroj Vitin e Ri 2019. Të keni shëndet e lumturi gjithëmonë e gëzime në familje ( Foto Text)

 

Shaqir Qetaj : Gzuar po dojshe me jetu shum po ti nuk ke pas frig kur esht dasht me pas frig ke shendet te mir te kesh e lumturi

 

Tafil Cetaj : Gezuar Gezuar

 

Mustaf Alimusaj : URIME

 

Agron Cetaj : Gezuar per mot gjitha te mirat per familen tuaj

 

Mehdi Hyseni : Të uroj ta kesh përnjëmend lërjen e duhanit, pastaj të uroj që të jeshë i qetë nga se ata që e lënë duhanin shtirën sikur e humbin qetësinë. 
Urimi ky vit në inaugurim 
plotë shëndet i freskët e pa tym miku im!

 

Xun Çetta : FLM mik i nderuar Mehdi, edhe juve uruar 2019 –ta. Siq e dijn të gjithë, duhanin e lë për 4-5 muaj, pastrohem nga nikotina dhe prap filloj ngase nuk jam aq i vendosur në duhan siq jam në parimet politike. 
Ju më thuani :,, Pastaj të uroj që të jeshë i qetë nga se ata që e lënë duhanin shtirën sikur e humbin qetësinë“
E pra unë gjithë jetën kam qenë i qetë dhe për ta luajt rrolin e humbjës së durimit dhe qetësisë po e lë cigarën nganjëherë që të jem pak më i serrt !!! Kështu po dukët se po me kupton Mehdi i nderuar ngase sa i qetë jam s`po mundesh me më pa më sy. Pra pas pak muajsh, prap tym o Mehdi shoqi por dhasht zoti jo tym e flakë në KS.
I falenderoj gjithë ata që më uruan këtu dhe në gjitha lidhjet e tyre më mua si dhe i kërkoj falje një Mikut nga Gjermania i cili më ftoj me familje të jem atje tek ai për këtë festë por, thënë të vertetën po me sundojn djemt, Dardani nuk kishte si të vjen dhe nuk donte, a Iliri pak sikur me pritesë për hirë tonë dhe kështu nuk shkuam.
Kështu e paska, pak me më dëgjuar e më shumë më i dëgjuar.

 

Mehdi Hyseni : Çfarë duash bënë miku im
Përveç mos pi duhan e mos bë tym. E di se ti kur vendos edhe vulos. Të përshëndes përzemërsisht!

 

Xun Çetta : Ah sa fuqishëm e më bindje thuan,, E di se ti kur vendos edhe vulos“ O miku im Mehdi. Si gjithëherë ne presim e presim por në fund fare vendosim, as nuk te ka deshtuar ty pritja e as me dështon, procese të gjata e më pergjegjësi këto jan por edhe fundin e keqja e ka, e dim kur të vendosim e themi, Mjaft se deri këtu ishte koha juaj…Shëndet shoq e mos ta vazhdojm tutje se jemi të shperndar…

 

 

 

Kudo që jeni, punoni e jetoni, GËZUAR 2019 (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Viti i Ri është festë për gjithë ne në globin e trazuar, por, nuk festohët gjithëandej njësoj e as në të njejtat kushte.

 

Ku ka luftë e duan paqën dhe lutën për të, ku ka skamje e varfëri, lutën për një jetë më të mirë, ku ka vende të pushtuara, lutën për çlirimin e tyre, ku ka paqe, liri e zhvillim, aty lutën për ndermjetësim që bota të ketë perafrim.

 

Ne si popull e si vend, nuk jemi më keq se ata të kategorisë parë, por, nuk jemi më mirë se të kategorisë dytë.

,,Mesi është flori“ thuhet një fjalë tek ne…Tani jemi të lirë nga pushtues klasik por ende jo nga vetvetja, edhe këtë çlirim shpejt do e arrijm, por mos të harrojm se, vitët nuk presin, ato po ecin.

 

GËZUAR 2019

 

Liuzern 31.12.2018

Xun Çetta

 

 

Edhe plaqkitësit në ndonjë bashkëpunim me mafi brenda institucioneve perdorin logjikë

Sot, para pak orësh logjika i ka quar kriminel tjer në krim menjëhera pas rastit tragjik në Istog duke menduar se, policia megjithëatë ka marr frikë dhe kështu ta shfrytëzojn rastin sa frika është e freskët. E kam thënë disa herë se, krimet e rënda në vendin tonë, dyshohët të kenë lidhje më ndonjë nga lartë, për ndryshe nuk ka si të ndodhin këto krime të këtij niveli.

 

Dëshmoj si hero dhe u prit si i tillë, por, u pengua të dëshmoj në Kosovë

Është e pa përshkrueshme sa të errta na dalin hulumtimet dhe analizat e realiteteve tona. Sa mirë dëshmoj në Hagë kundër Millosheviqit  z. Halit Barani dhe u prit si Hero në Kosovë, e kur tentoj të dëshmoj në Kosovë për krimet e z. Oliver Ivanoviq, Haliti u pengua nga deputet të Kosovës, pastaj e rrudhen emrin e Halitit dhe kështu dualën heronj tjër të fabrikuar nga uzinat politike në Kosovë !!! Ta lodhim mendjën dhe ta kuprtojm fatkeqsinë sesi po e vrasim vehtën.

 

VODEO:

https://youtu.be/JcQpl843_UA

 

Luzern 30.12.2018

Xun Çetta

 

Urimi im për ditën e Veteranit, emer i madh ky sa që duhet pyetur vehtë kush jam (Akademi Perkujtimore)

Parase veteranët, i uroj të rënët edhe pse e kanë ditën e tyre të lavdisë së veqant. I uroj gjithë Veteranët e UÇK-së dhe periudhave tjera para kësaj Ushtrie të lavdishme e cila pati fatin ti jap fund pushtimit shekullor.

Pa e prishur urimin e kësaj dite, i uroj gjithëata Veterän të cilët dihën dhe dëshmuan më vepra e jo më letra si Veteran. Veteran i çlirimit të vendit more hej !!! emër shumë i madh ky, ta pyesim vehtën sa bëra për këtë vend ?.

Urime, paqin lavdinë dhe respektin Veteranët për të cilët nuk vëhën në pyetje kontributet e tyre.

Luzern 30.12.2018

Xun Çetta

 

Syri i popullit para gjyqit të po këtij populli !!!

Po heshti për shumë arsy e më së paku nga frika të cilën nuk e kam pa dallim krimit nga vjen ai. Do doja të mos reagoj as tani, por ja se qenka e vështirë të heshtet.

Nuk ik në atë botë të perjetëisë Izeti pa na lënë misazh të çartë si bëhët shteti (Akademi Perkujtimore)

Izeti i madh në sherbim të vendit na shkoj ! por la vepra të mëdha dhe kujtime tepër më vlerë për gjithë ata të cilët nuk marrin nga të tjerët kalimthi e në fluturim të dinamikës së këtyre kohërave në tranzicion, kujtimet e tij më vlerë, kanë zënë vendin e duhur tek ata të cilët nuk fluturojn, por kujdesshëm deponojn vlera nga njerëzit siq ishte Izet Demaj.


1775 Artikel (222 Faqe, 8 Artikel pro Seite)