Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


RTK nën diktatin e pushtetit dhe sulmi mbi zërin i cili vjen ndryshe nga pushtet (Lajme)

Përpjekjet për të argumentuar faktin se sa liri kanë mediat në Kosovë,ato tani janë përpjekje të kota dhe pa nevojë. Është momenti i fundit edhe kështu shumë të vonuar qe jemi për të luftuar kontrollin i pushtetit mbi mediat e jo të vazhdojnë argumentimin se sa ato jenë rrezikuar nga prekja e pushtetit,e keqe dhe e frikëshme kjo ashtu siq po kecënon prekja e gripit të derrave.

Vetëm pak komente nga dridhjet e Qeverisë deri tek aktualiteti sot 23.11.09 (Lajme)

Gati na u prish koalicioni dhe të pasojnë ndryshimet ne qeveri ku hombesi i zgjedhjeve Astrit Salihu do duhej te emrohet si minister,praktikë e z.Thaçi kjo ku humbësi para votuesve duke pesuar goditje ai ne sistemin e emrimit avancohet ne postin e ministrit. Ndodh kjo e keqe në politikën e Kosovës në vend se te perzgjidhen emrat me te cilet mlidhet vota dhe ata te cilet duhen emruar.

Edhe nje dorëheqje moralo-politike në Kosovë (Lajme)

Dorëheqja e z.Emrush Xhemaili nga i pari i partisë e cila deshtoj në zgjedhje,le te na sherbej si model i pergjegjësive politike. E di se jo pak njerz do thoshin se z.Xhemaili nuk ka pasur cfarë te humb,per atë edhe ka dhënë dorëheqje,por kjo nuk qendron,nuk qendrin nga fakti se z.Xhemaili ka deshmuar modesti politike edhe atëhere kur organizata ishte shumë e plleshme,pra ka lindur PDK-në,ka ndihmuar shtatëznësinë politike të z.Haradinaj në format e rrepta të cilat vetem unë i di ndoshta ishin teper me nxitim dhe pa menduar mirë dhe në fund si materie e shterrpësuar politike pas shumë lindjeve erdhi në jetën politike edhe PSK-ja. Kjo parti tentoj te mbetet shtatzën për te zgjeruar akoma më shumë trashigiminë politike,pra tani edhe në atë socialeo-ekonomike si nevojë urgjente per vendin,por shterrpesia në vazhdim qe kishte perfshirë këtë organizem të LPK-së dhe telashet cfarë po i nxjerrin foshnjet e saja politike dje tani parti politike në poburitet kan bërë të pa mundur rritjen e foshnjës së fundit politike PSK-në. Pra dorëheqja e z.Xhemaili ishte shumë morale gjë të cilën nuk e bëjnë ata të cilët do duhej ta benin si përgjegjës që janë per jo efikasitetin e partive te tyre politike dhe vet krimit politike,ekonimik dhe etiko-moral,krim ky i cili ka perfshir vendin në gjitha segmentet e jetes se qytetarit.

Edhe nje konfirmim i programit te Milaim Zekes ,,Pa rrottulla,, (Lajme)

Programi ,,pa rrotulla“që ne fillim te emisionit të parë i cili startoj me disa mysafir të perzgjedhur nder ta sa me kujtohet ishte edhe Adem Demaqi. Ky program me është duk si emision ,,me rrotulla“ i formatit apo modelit Milaim Zeka,i tillë ka qenë dhe vazhdin te mbetet programi,,pa rrottulla“.

... (Lajme)

...

Kush pro e kush kundër zgjedhjeve 2009? (Lajme)

Zgjedhjet e vitit të ardhshëm varen jo pak edhe nga epilogu i krizave të brendshme në LDK-në e mbetur, si krizat më aktuale, të cilat nuk mungojnë edhe në PDK dhe AAK, aty parashihen dy mundësi të vetme, këtu mundësi të tretë nuk ka!!!...

Me shkas përvjetori i 11 e 26 si dhe 1 e 2 Prillit 1981 (Lajme)

Ne,po përjetojmë ndryshimet e kohës por jo edhe të njerëzve qe akoma po diktojnë situatat politike dhe kontrollojnë mediat tona,ligësi dhe e pa përballueshme qenka kjo e cila me shtynë të paralajmëroj,se fundi po ofrohet...Më apo pa vullnetin e tyre ata duhet ndryshuar.

Kosova dhe kuadri i saj politik (Lajme)

Dinamizimi i rrjedhave politike dhe vetë proceset çfarë kanë ndodhur në këto 20 vjetët e fundit kanë bërë qe Kosova të mos jetë edhe aq stabile me kuadrin e saj politik, jo pse nuk ka pasur dhe aq më pak se kinse Kosova nuk paska sot kuadro politike,por e kemi këtë pozitë aspak stabile në këtë fushë pikërisht për arsye se kurrë nuk kanë ardhur ne shprehje kuadro të cilat bëjnë ndryshime në gjendjen në të cilën erdhën ata (pra pushtetaret). Kështu tani e sa kohe ka udhëtuar Kosova dhe kuadri i saj politik.


2488 Artikel (311 Faqe, 8 Artikel pro Seite)