Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


Vërtet na mbyten lajmet kaq të dhimbëshme mortore, edhe një lajm e rëndë pikëllimi ! Na paska lënë zëri i korrespondentit Sylejman Gashi ndjesë pat (Akademi Perkujtimore)

 Sylejmani ishte njëri nder gazetarët, publicistet dhe korrenspondentet më të denje dhe më të pa anshmit në informimet e tija të rregullta më atë zë si askush tjetër... Ishte ky një lajm pikëllimi sot i cili na preku besoj bash të gjithëve në gjitha hapësirat Shqiptare ku jemi, pubojm e veprojm. Ngushllime familjës Gashi, miqve dhe bashkëpuntorëve të Sylës.

U preht në paqe trupi tij, LAVDI dhe i perhershëm qoftë kujtimi për Sylejman Gashin si dhe punën aq më perkushtim çfarë bëri aj..

Luzern 11.09.2020

Xun Çetta

 

 

Lajm e rëndë dhe jo bash i perballueshëm ngase na paska lënë njeriu i cili perballoj ... (Akademi Perkujtimore)

 Po ikun njerëzit parase ta shohun të zbardhur realitetin dhe veprat e tyre. Sot mora lajmin tepër të hidhur për ikjën në amshim edhe të mikut, veprimtarit, vendasit tim tani të ndjer Xhemail Gashi !!!. Sa e sa kujtime si mësues nga Fillorja ime, sa e sa kujtime pas kaq dekadave e rrebesheve që kaloj populli ynë, sa e sa kujtime e rrefime nga ato ditë perplasjësh në Tiranë kur Kosovën e kishte mbuluar flaka, sa e sa kujtime më Xhemailin tani i ndjerë nga kafja e mengjesit në Restorant Simfoni-a në Prishtinë ku trajtonim tema dhe informoheshim mbi gjendjën sa herë që keqsohej ajo ??? Sa e sa pyetje dhe pershkrime rrefimesh do mbesin pa u pasqyruar më prezencën fizike të Xhemës ndjes pat ?.

Ngushllime familjës dhe gjithë miqëve, shokëve e veprimtarëve të cilët e di se janë në pikëllim por Xhema do të na thoshte : Keni durim se edhe atje do të jemi bashkë, të ndryshëm në mendime po, por bashkë dhe të pa ndarë.

Lavdi veprës dhe u preht në paqe Xhema aq i perkushtuar që ishte.

Luzern 08.09.2020

Xun Çetta

 

Retë e zeza të ish Jugosllavisë po ngritën, pervoja mjaft të hidhura kam, por realitetit të hidhur vendin siq nuk ja kam lën, nuk ja lë as sot…

 Këtë realitet të cilën do duhej ta them sot, e paskam thënë tri vite më pare, po, po e paskam thënë dhe ky nxitim në politikë kushton, lexo nga Xun Çetta facebook dhe info-cetta 08.09.2017:

LAJM I RI : Pas kaq kërkimesh, e gjeta qelsin e fatkeqësisë sonë politike

E rëndë por e përballueshme… Si gjithëherë në fatkeqësi kam pas fatin i cikli më ka nxjerrur nga fatkeqsia. Pas kaq kohësh në kërkim, më në fund e gjeta qelsin e fatkeqësisë sonë politike, e gjeta qelsin kallauz, e kopjova atë, por tani mjerisht është diktuar se është bërë kopja e tij.

Si hulumtohët situata reale nër politikë ? sigurisht duke qenë herëpasherë në teren e jo çfarë sheh, lexon apo të thojn tjerët

    Foto e shkrepur mes shumë tjera fotosh 12.07.2020 ku veqse më ra rruga aty pari, unë lakova rrugën dhe vizitova sa e sa lokacione tjera atje ku shumë qartë e kuptova se zgjedhjet e aferta në Mal të Zi edhe mund ti ndryshojn pozitat në këtë shtet ku Serbët nuk po lenë gur pa levizur në Mal të Zi për ta ndryshuar pozitën e tyre dhe për ta permbysur orientimin e këtij Shteti tashmë në NATO.

 

Po Kosova ku qendron më këto lëvizjet Serbe në Kosovë ? Ne më shumë jemi të varur nga politika jonë pacifiste zyrtare brenda vendit por gjithësesi jemi shumë aktiv jo zyrtarisht në shumë pjesë tjera brenda vet Serbisë pa i permendur lokacionet, sigurisht se jemi kund më mirë e kund më vështirë por atje do të reflektojm dhe Serbia shumë shpejt do të na kupton... Shqiptarët të cilët nuk na kuptuan më kohë dje, sot po bëjn ligjin pacifist në Kosovë por gjithëashtu edhe këta, shumë shpejt serish do të na kuptojn edhe pse mund tu bëhët vonë.

 

Luzern 06.09.2020

Xun Çetta

 

Tash filluan e po dalin të mirat e të këqijat e marrveshjës së nenshkruar edhe pse nuk është më e keqja kjo

  Tash vertetë po dalin të mirat dhe të këqijat e marrvehjës së nenshkruar, në mos jo aq të këqija të pakten interesat në këtë marrveshje nuk qenkan të ballansuara dhe qenkan pa asnjë barazi në perfitim të këtyre projekteve të biznesit të kontraktuesve neser .  Sidoqoftë paska gjëra të cilat nuk do duhej nenshkruar pa aprovimin e Kuvendit të Kosovës ku më muaj të tërë janë kundershtuar pika të nenshkruara sot në ketë marrveshje si PSH :

Pa komentuar më shumë se në këto dy Foto : Raportimet drejtperdrejt nga Washington-i 04.09.2020

 

    

Ndoshta gabova pse nuk shkova edhe vet atje por jo, po shihet se kemi raportues të shumët dhe nga shumë lidhje tjera si dhe kanaleve të shumta televizive ...Ne edhe ashtu në këtë sutuatë, nuk do mund të ndikojshim më shumë por mjafton të mos rrim duarkryq. Tani sapo u bë një nenshkrim i një marrveshje pa kuptuar se çfarë është ajo edhe pse kaq shumë gazetar e analist atje.

Nenshkrimi : Trump dhe dy perfaqsuesit e grupeve nenshkruajn marrveshjën Kosovë- Serbi

RTK VIDEO : 

http://www.rtklive.com/sq/livestream/rtk1/

Foto : Raportimet drejtperdrejt nga Washington-i  04.09.2020

 

Nga Luzern 04.09.2020

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/3510300968990008

 

Takimi i bisedimeve Kosovë-Serbi në Uashington po vazhdon, Presidenti Trump sikur po dëshmon ...

 Që nga kur filloj organizimi i këtij takimi të radhës, mjerisht pati shumë ngritje dyshimesh, akuzash, madje edhe perqarjësh politike në vendin tonë ku padrejtësisht gati pati ndarje në gjoja blloku pro Amerikan dhe tjetri pro Europian !!!. Ishte një humbje kohe kjo e cila edhe pse pa nevojë por më në fund ishte një alarm i mirë që nderkombëtaret të mendojn më shumë se sa të demshëm mund të jenë në rajonin tonë nëse luhet diplomaci në dem të Kosovës dhe çlirimit të sajë.

Bisedimet Kosovë - Serbi dhe delegacionet e tyre neser aty

  Neser po rifillojn bisedimet e shterrpësuara tash sa vite Kosovë - Serbi dhe serish dy delegacione të pa pergaditura për marrveshje aty ngase njëri delegacion është i zënë duke fshehur krimet dhe të pa gjeturit derisa delegacioni tjetër në gjurmim dhe hapje të varrezave masive !!! Ky është aktualiteti i këtyre dy delegacioneve një natë para uljës për të biseduar.


2285 Artikel (286 Faqe, 8 Artikel pro Seite)