Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


Material i skanuar nga libri i autorit Dr. Ramadan Xhema (Nga autor tjer)


Për sqarim:


Një ndërhyrje timen dhe më pas pak material i skanuar nga libri i autorit Dr. Ramadan Xhema.

Thirrjet për hulumtim arkivash dhe jo të shkruhet paushall kush çfarë donë mundet dhe ka paranë,sikur po bien në vesh të shurdhë por ta dimë një gjë se është më tepër se mëkat për të mos thënë krim po të mos lexohet,analizohet dhe verifikohet puna e tillë siç është kjo e Dr. Ramadan Xhemes më vëllanë e tij Xhemë Xhemën si dhe shumë veprimtarëve tjerë në Amerikë.

Si ti uroj ndryshe për këtë festë Bajrami ? (Komentime )

 

Urime dita e kurban Bajramit juve në Shqipëri dhe nata e kurban Bajramit juve në Kosovë. Zoti ju bëftë kabull njërës pjesë andej dhe pjesës tjetër këndej  vendit tonë,nuk është fjala për Ramazanin e kaluar e as kurbanin sot por Zoti ju bëftë kabull dhe ju faltë gjynahet e turpit të ndarjes në festa të besimit Islam. Ndarje ! dhe vetëm ndarje se do ngopeni një ditë.

 

Ngjarjet e fundit mjerisht nuk jam në gjendje ti vlerësoj ashtu si kam vlerësuar

Nuk i vlerësoj publikisht këto edhe pse tërthorazi nuk po mund të heshti,nuk i publikoj e as vlerësoj ashtu si e kisha zakon dikur për shumë arsye dhe konkretisht :

Ku është Veton Surroi sot ,kush e luftoj atë ? Ju pretendues jo edhe pse ju ka luftuar dhe ju ka bërë te flisni më vet vete ashtu siç e bëri edhe Dellin me muskujt amerikan.

Këtu keni vetëm videot,10 prej tyre postuar sot ngase nuk po mund ta kem durimin (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Këtu keni vetëm videot,10 prej tyre postuar sot ngase nuk po mund ta kem durimin dhe pres ditë më të mira e të duhura për publikim .

 

 

Kalo në Videogaleri

 

Njëri nga tetë (8)takimet e këshillit mobilizues në nivel partish politike në kantonin e Luzernit ku vet isha anëtar dhe iniciues i kësaj natyre organizimesh dhe prapë se prapë tentohej të mos me jepet hapësira e komunikimit më masën,,arsyetim”ky në emër të faktit se qenkam anëtar i këshillit dhe nuk paskam në emër të cilit subjekt të dal para mase. Këtu vërtetë u gjeta në pozitë të vështirë por me gjakftohtësi unë të nesërmen dola më referat ku me jepet fjala dhe pa dashje thuhet :La ta merr fjalën vet. Ja se si në këtë takim pune e paralajmëroj Dedë Bytyqin për fjalën qe do ta marr të nesërmen do apo jo këshilli ynë organizativ.

PS:

Në këtë takim ishte edhe Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi  në emër të LPK-së të cilët tani si figura publike nuk po i prezantoj këtu.

 

Faqja në Info-

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=35&d=1

 

 

 

Politika plaga ime e vjetër. (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Pasoja e politikave të vjetra natyrshëm trashëgon pasoja të reja në politikë. Po i përjetojmë këto sot varësisht nga koha dhe ndryshimet qe nuk mund te ndaleshin dot dhe varësisht formave më të cilat maskohen para popullit në emër të ndryshimeve e që në realitet nuk ishin gje,nuk janë as sot ndryshime veçse mundësi keq interpretimi të situatave në emër të proceseve në kohë.

 

Unë,më kënaqësinë më të madhe do i komentoja ngjarjet e fundit çfarë po ndodhin në vendin tonë qoftë edhe këto sot,por mjerisht koha nuk po premton ngase llumi i politikës pa u marr fare me realitetet e dhembshme çfarë po ndodhin në vendin tonë,tani në heshtje dhe pa zë po riorganizon për të ardhur si mesi i dy përplasjeve politike ,e kjo mjerisht nuk më lenë te jem i lirë dhe të mos merrem edhe më këto politika andej perdes,plagë e imja madje e vjetër kjo.

 

Kështu jam gjet si fatkeq i proceseve të cilat nuk doja ti pranoj si ndryshime nga njerëz atë-hokë të atyre proceseve,mjerisht i tillë po mbetem sot.

 

Ja një kthim prapa për ta kujtuar frikën time në politikë :

  

Luzern 22.10.2012

 

 

 

 

Xun Çetta

 

 

 

 

 

 

Një pasqyre në shtypin ditor CH qe na beri të krenohemi (Lajme)


Sot 20.10.2012 në kafen e mëngjesit ku takohemi më shokë,shtypi i ditës në këtë mëngjes na bëri te ndihemi diçka më mirë për dallim nga kronikat e zeza që na bezdisin e herë pas herë na bëjnë të ndihemi tepër keq si komunitet.

Sot 18.10.2012 ditë testimi se jam apo jo për situata të tilla brenda institucio (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Të isha unë në pozitën e krye parlamentarit Krasniqi,nuk do isha kaq tolerant edhe pse ka zëra qe thonë se ai e humbi durimin dhe veç tjerash çfarë tha,ai i ndërpreu fjalën ministrit të punëve të brendshme z Bajram Rexhepi.

Ja sa të ndieshëm e idhnak jemi bërë

Ja sa të ndieshëm e idhnak jemi bërë sa edhe humorin e mirë pa asnjë te keqe e marrim për keq.


Vetëm një koment me një fjalë të vetme mjaftoj të ndihem keq pa asnjë të keqe,pra fjala ,,Borac” i 81-Shit.


2285 Artikel (286 Faqe, 8 Artikel pro Seite)