Info Çetta

Xun Çetta, Arkivist i pavarur

Home » Lajme
flag-albanian flag-german

Kush ku është..?

Gäste (20):

Internes

Artikel zum Thema: Politikë • mehr... (8265 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 3904 mal gelesen

Kyçja ima nga pauza në debat dhe kthyerja serish në pauzë . (Komentime )

Politikë Tema 11.04.2012-Facebook


Ahmet Asani.

Shkruani për përvojat tuaja personale ose të investitorëve tjerë shqiptar nga diaspora që kanë investuar në trojet shqiptare. Shkruani nëse keni dëshirë apo ide për të investuar në atdhe, shkruani për potencialet egzistuese të Hapësirës Ekonomike Shqiptare, për koncepte dhe ide të reja, për projekte, përvoja, njohuri etj. Shkruani diçka që do ti shërbej rritjes së investimeve në HAPSIRËN EKONOMIKE SHQIPTARE.

 • mehr... (1265 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 3645 mal gelesen

Jep nga vetja aq sa të mos mallkosh tjerët që nuk dhanë asgjë (Komentime )

Politikë
Një protestues Tibetian po trajtohet për djegie të rënda pasi i vuri flakën vetes në emër të lirisë.

Xuni: (Jep nga vetja aq sa të mos mallkosh tjerët që nuk dhanë asgjë)...
 • mehr...
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 3433 mal gelesen

Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon : (Komentime )

Politikë Adem Demaçi mbeti midis Cyrihut


Klan Kosova mars 2012

MPJ i ka shkuar një ankesë nga Adem Demaçi për shkak të trajtimin që atij i ka bërë ambasada e Kosovës në Zvicër. Demaçi kishte mbetur i vetëm midis Cyrihut, në një vizitë që ai e kishte bërë në kuadër të veprimtarive për shënimin e 100 vjetorit të Pavarëssë së Shqipërisë. Punonjësit në ambasadë, sipas ankesës që ka bërë Demaçi në cilësinë e Kryetarit të Lidhjes së Shkrimtarëve, nuk e kanë shoqëruar delegacionin nga Kosova duke e lënë të vetëm.

Për këtë, MPJ-ja ka bërë një vërejtje me shkrim për konsullen Luljeta Selimin. Kjo e fundit në një prononcim për Kohën Ditore e ka quajtur të padrejtë vërejtjen pasi në ditën për të cilën delegacioni kosovar është ankuar nuk ka qenë e paraparë asnjë agjendë zyrtare.

-------------------------------------------..
Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon :

Nuk është ky vetëm një rast i denoncuar dhe publikuar nga z. Demaçi

i cili nuk duron dit ,por ka edhe shumë raste tjera të cilat u tha se do publikohen e nuk u publikuan kurrë për arsyet,mjerisht për mua akoma të pa njohura.

Sa për orientim dhe të mos flas në emrin e tyre,le të pyetet z. Nusret Pllana se si është ndarë me organizimet e dështuara nga përfaqësues të tillë e kryesisht në Gjenevë më rastin e promovimit të librit të tij tepër më ndikim në opinion dhe faktorin ndërkombëtar.

Pastaj le të pyetet z. Jakup Krasniqi se si,ditët e fundit është sabotuar më thirrjet formale dhe krejt pa projekt për takimin e tij me bashkatdhetar e që nuk kishe si ta emërosh këtë takim të vdekur politik. E rënd ta them këtë por realitet ky për të cilin nuk di a e ka kuptuar z.Krasniqi...

Janë raste tjera për mua të dhimbshme sa nuk mund ti publikoj madje disa prej tyre që kanë ndodhur në lokalet e ambasadës së Kosovës në Bern. Fajtori i gjitha këtyre është në prapaskenë si loja më e dëmshme politike çfarë ka qenë në të kaluarën dhe mjerisht po vazhdon edhe sot për çka sinjalizoj për kujdesin qe duhet pas ndaj gjitha këtyre prapaskenave ku po djegën edhe ambasador të ndershëm.

këto padrejtësi dhe aventura të nivelit mafioz,mjerisht po i ndihmon edhe faktori ndërkombëtar,kjo është e dhimbshme por me mund e sakrifica të reja edhe këto lojëra do ta kenë fundin e turpit të tyre.

Faktori ndërkombëtar,duhet te bindet njëherë e për gjithmonë ,se tek shqiptaret,gjithherë fatura e stabilitetit,rendit dhe qetësisë në rajon si dhe ajo globale,më e kushtueshme është fatura e vendimeve të pa drejta politike se sa vet situata e tensionuar në terën pa dallim nivelit brutal çfarë njeh ballkoni si protesta paqësore apo të dhunshme ato.

Tani është koha dhe momenti i fundit të mendohet kështu dhe veprohet vetëm mbi këto baza analizash nëse duam rejon të paqes,qetësisë dhe stabilitetit.

Kjo është njëra nga këshillat që japin ata të cilët nuk kanë lejuar padrejtësinë si dhe nuk do pajtohen me padrejtësi të reja çfarë po bëhen me ndihmën e faktorit vendor.

Luzern 17.03.2012

Xun Çetta
 • mehr... (20482 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 4464 mal gelesen

Koha po dëshmon. Ja një krahasim para 20 viteve dhe sot: (Komentime )

Politikë


TV Klan Kosova Zona e Debatit 12.03.2012. 30 vjetori i LPK-së


Mysafir në këtë emision ishin katër (4) shokë qe i njoh deri diku mirë si katër (4) karaktere krejt të ndryshëm. Kjo është vlera e debatit çfarë imagjinoj tani e sa kohë nëse nuk keq shpërdoret kjo nismë debatesh.
 • mehr... (4701 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 3176 mal gelesen

Nga tribunë debatesh,ngelem në festë spontane të 8 marsit

Politikë

Ftesa për takimin e Jakup Krasniqit me bashkatdhetar ashtu siç ishim lajmëruar në format më të pa organizuara ndonjëherë, përfundoj në festën e 8 marsit dhe asgjë më shumë,madje shumë nga të pranishmit as këtë nuk e kuptuan si ditë feste dhe po të pyetshin : Ku ishit dhe çfarë bëtë ? Përgjigja do ishte : Askund dhe asgjë. Lulja e cila i takonte zonjës Sahatqiu më rastin e 8 marsit ishte e vetmja shenjë për ta arsyetuar këtë takim edhe pse nuk ishte ky qëllimi.
 • mehr... (11255 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 4419 mal gelesen

Rasti Azem Syla edhe një shqetësim pa nevojë

Politikë
Sot, unë bashkë më shumë bashkatdhetar në kafen e mëngjesit pa dallim nivelit të pranishmëve,si zakonisht komentuam emisionet dhe lajmet që kishim përcjellë në televizor si dhe ju kthyem gazetave të sotme ku nder tjera në ,,20 minuten” po lexojmë këtë lajm mbi rastin Azem Syla.

1572 Artikel (262 Seiten, 6 Artikel pro Seite)