Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


Vdekjen e Bardhit e ndjeva rënd,shumë rënd (Komentime )

Papritmas vdiq edhe një analist,publicist e krijues i kohës sonë kaq të pa mëshirë. Kohë kjo e cila pa ndal dhe pa pritur po merr jeta njerëzish. Ishte vdekje e radhës kjo e cila më preku thellë në zemër dhe bëri të mos shkruaj e as lexoj për plot 24 orë. Heshtje totale dhe plogështi e rënd më pushtoj që dje kur mora lajmin për vdekjen e publicistit Bardh Hamzaj.

Lufta për liri e demokraci,ndryshe nga është luftuar dhe po luftohet sot.

Lufta që të mos pengohet tjetri në rrugë të mbarë vetëm për tu argëtuar dhe përfituar vetë,prapë është vetëm minimumi i lirisë,demokracisë dhe botës ndryshe nga çfarë ka qenë dhe mjerisht në forma tjera po vazhdon edhe sot.

Koço Danaj për ballë Besim Dinës një koordinim i mrekullueshëm (Komentime )

Koço Danaj në emisionin ,,Oxsigen“sot datë 25.05.2012 ishte edhe një zbardhje realiteti jo vetëm në drejtim të drejtës sonë për bashkimin e kombit tonë mizorisht të ndarë në histori,por Koçoa zbardhi edhe realitetin e fshehur prej krimi ndaj kombit çfarë kanë bërë politikat tona shtetërore dhe jo pak politikanë madje edhe nga ata aktual shokë të Koçoas. 

Abetarja e bashkimit hapi i par praktik pas 30 vite procesesh

Ishin hapa pozitiv proceset demokratike për kaq dekada edhe pse me mjaftë pengesa,më mjaft lëvizje individësh fals dhe nen diktat inkorporomi të tyre në këto procese. Ishin hapa pozitiv edhe fillimet e privatizimit të kapitaleve të vdekura nga ish komunizmi që po kalbej si sistem politik e shoqëror pa dallim plaçkitjeve çfarë përjetoj prona shoqërore mu në prag të ardhjes së demokracisë. Ishte hap i madh drejt bashkimit edhe rruga e kombit siç po e quajnë pa dallim fondacioneve që hapeshin dhe mbylleshin madje duke i huazuar parat e mbledhura për këtë rrugë. Ishin rezultate tjera për kaq dekada edhe pse më plot defekte por të mos harrojmë hapin e parë praktik i cili startoj më 17.05.2012.

Një koment nga unë bërë temës së fshire për të mos u përsëritur më (Komentime )

Vjollca Malaj në facebook 14.05.2012-


Xhavit Haliti Ka qenë i burgosur politik, me ç'rast detyrohet të shpërngulet në Zvicër, ku caktohet një nga udhëheqësit e LPK (Lëvizjes Popullore të Kosovës). Në vitin 1993, së bashku me Ali Ahmetin dhe Azem Sylën, caktohet në Sektorin e Rëndësisë së Veçantë, organ i cili kishte kompetenca të bashkërendojë grupet e atëhershme guerile që vepronin në Kosovë.

Rezervohet vendi rendor për artikullin i cili nuk bën të publikohet tani

Rezervohet vendi rendor për artikullin i cili nuk bën të publikohet tani kur situata po vlon.

 

 

Tani është vetëm një situatë ndryshe nga deri tani por jo se po ndodhin ndryshimet për të cilat ka skenarë pozitiv nëse mund të menaxhohen si ndryshime ato.

 

Gjokë Paloka në Facebook 11.05.2012 bart temën nga SOFIJE NOKAJ. Xuni Koment (Komentime )

Kurrë mos thuaj kam humbur,thuaj ende s`kam fituar,sepse ka me ardhur dita e kemi me fituar kurse ata qe i janë frikuar humbjes dhe kanë kaluar diku tjetër kanë me u penduar...


---------------------------------------------.
Njeriu mërzitet nga fëmijëria dhe shpejton të rritet, e pastaj dëshiron të kthehet përsëri si fëmijë.

E humbin shëndetin e tyre duke vrapuar pas pasurisë, e pastaj e shpenzojnë gjithë pasurinë për ta kthyer shëndetin.

Mendojnë për të ardhmen të shqetësuar dhe harrojnë të tashmen, pastaj nuk e jetojnë as të tashmen as të ardhmen.

Jetojnë sikur të mos vdesin kurrë, dhe vdesin sikur të mos kishin jetuar kurrë!.

---------------------------------------.
Xuni:koment 11.05.2012

Ta mbytesh femërinë në vrap drejtë burrërimit,pasojat do ndihen më vonë. Burrërimi mund të zbehet si pasoj e këtij vrapi në femiri dhe frikës në pleqëri,lum aj qe ka kujdes.

Sa i përket të pasurve,jo gjithherë pasurohen se rezultat i shëndet të tyre si investim për të ju kushtuar më pas...Kapitali i të pasurve kryesisht është pjesë e varfërimit shtresave të varfera o Gjokë Paloka.

Të punosh 40 vite dhe jetosh si pensionist me 100 euro në kohën kur të quajturit tani kapitalist blejnë firmën ,djersën tuaj për pak para dhe më pas shesin pjesë oborri te asaj firme për ti marr ato pak investime dhe kështu të u mbetet firma falë !!! kjo tregon natyrën e kapitalistëve tonë...

A jetojnë apo vdesin këta sikur të mos kishin jetuar kurrë ? këtë nuk e di por e di se ne na u thye shpirti dhe tani në pleqëri po na fishkëllejnë brinjët e thyer o z. Paloka.
----------------------------------------------------.
Gjokë Paloka-11.05.2012

Më pëlqeu ky mendim i Zonjës Nokaj, prandaj e futa në mur, Z. Xun.
-----------------------------------------------------------------------------.
Xuni-11.05.2012

Edhe unë u pajtova dhe gjeta stimulim të i ambientoj këto më aktualitetin politik në Kosovë. Të ndihësh mirë më atë që lexon është e pa mundur të mos formulosh aktualitetin i cili dhëmbë...Pra zonjës apo zonjushës Nokaj i uroj sukses dhe uroj të hulumtoj si dhe plasoj tema të kësaj natyre...

Një befasi afatshkurtër në procesin gjyqësor Bllaca (Komentime )


1959 Artikel (245 Faqe, 8 Artikel pro Seite)