Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


Si ti uroj ndryshe për këtë festë Bajrami ? (Komentime )

 

Urime dita e kurban Bajramit juve në Shqipëri dhe nata e kurban Bajramit juve në Kosovë. Zoti ju bëftë kabull njërës pjesë andej dhe pjesës tjetër këndej  vendit tonë,nuk është fjala për Ramazanin e kaluar e as kurbanin sot por Zoti ju bëftë kabull dhe ju faltë gjynahet e turpit të ndarjes në festa të besimit Islam. Ndarje ! dhe vetëm ndarje se do ngopeni një ditë.

 

Ngjarjet e fundit mjerisht nuk jam në gjendje ti vlerësoj ashtu si kam vlerësuar

Nuk i vlerësoj publikisht këto edhe pse tërthorazi nuk po mund të heshti,nuk i publikoj e as vlerësoj ashtu si e kisha zakon dikur për shumë arsye dhe konkretisht :

Ku është Veton Surroi sot ,kush e luftoj atë ? Ju pretendues jo edhe pse ju ka luftuar dhe ju ka bërë te flisni më vet vete ashtu siç e bëri edhe Dellin me muskujt amerikan.

Këtu keni vetëm videot,10 prej tyre postuar sot ngase nuk po mund ta kem durimin (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Këtu keni vetëm videot,10 prej tyre postuar sot ngase nuk po mund ta kem durimin dhe pres ditë më të mira e të duhura për publikim .

 

 

Kalo në Videogaleri

 

Njëri nga tetë (8)takimet e këshillit mobilizues në nivel partish politike në kantonin e Luzernit ku vet isha anëtar dhe iniciues i kësaj natyre organizimesh dhe prapë se prapë tentohej të mos me jepet hapësira e komunikimit më masën,,arsyetim”ky në emër të faktit se qenkam anëtar i këshillit dhe nuk paskam në emër të cilit subjekt të dal para mase. Këtu vërtetë u gjeta në pozitë të vështirë por me gjakftohtësi unë të nesërmen dola më referat ku me jepet fjala dhe pa dashje thuhet :La ta merr fjalën vet. Ja se si në këtë takim pune e paralajmëroj Dedë Bytyqin për fjalën qe do ta marr të nesërmen do apo jo këshilli ynë organizativ.

PS:

Në këtë takim ishte edhe Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi  në emër të LPK-së të cilët tani si figura publike nuk po i prezantoj këtu.

 

Faqja në Info-

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=35&d=1

 

 

 

Politika plaga ime e vjetër. (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Pasoja e politikave të vjetra natyrshëm trashëgon pasoja të reja në politikë. Po i përjetojmë këto sot varësisht nga koha dhe ndryshimet qe nuk mund te ndaleshin dot dhe varësisht formave më të cilat maskohen para popullit në emër të ndryshimeve e që në realitet nuk ishin gje,nuk janë as sot ndryshime veçse mundësi keq interpretimi të situatave në emër të proceseve në kohë.

 

Unë,më kënaqësinë më të madhe do i komentoja ngjarjet e fundit çfarë po ndodhin në vendin tonë qoftë edhe këto sot,por mjerisht koha nuk po premton ngase llumi i politikës pa u marr fare me realitetet e dhembshme çfarë po ndodhin në vendin tonë,tani në heshtje dhe pa zë po riorganizon për të ardhur si mesi i dy përplasjeve politike ,e kjo mjerisht nuk më lenë te jem i lirë dhe të mos merrem edhe më këto politika andej perdes,plagë e imja madje e vjetër kjo.

 

Kështu jam gjet si fatkeq i proceseve të cilat nuk doja ti pranoj si ndryshime nga njerëz atë-hokë të atyre proceseve,mjerisht i tillë po mbetem sot.

 

Ja një kthim prapa për ta kujtuar frikën time në politikë :

  

Luzern 22.10.2012

 

 

 

 

Xun Çetta

 

 

 

 

 

 

Një pasqyre në shtypin ditor CH qe na beri të krenohemi (Lajme)


Sot 20.10.2012 në kafen e mëngjesit ku takohemi më shokë,shtypi i ditës në këtë mëngjes na bëri te ndihemi diçka më mirë për dallim nga kronikat e zeza që na bezdisin e herë pas herë na bëjnë të ndihemi tepër keq si komunitet.

Sot 18.10.2012 ditë testimi se jam apo jo për situata të tilla brenda institucio (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Të isha unë në pozitën e krye parlamentarit Krasniqi,nuk do isha kaq tolerant edhe pse ka zëra qe thonë se ai e humbi durimin dhe veç tjerash çfarë tha,ai i ndërpreu fjalën ministrit të punëve të brendshme z Bajram Rexhepi.

Ja sa të ndieshëm e idhnak jemi bërë

Ja sa të ndieshëm e idhnak jemi bërë sa edhe humorin e mirë pa asnjë te keqe e marrim për keq.


Vetëm një koment me një fjalë të vetme mjaftoj të ndihem keq pa asnjë të keqe,pra fjala ,,Borac” i 81-Shit.

Përgjigje e vonuar Vuk Jeremiqit (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

,,Koha”/14-10-2012 17:08 CET.

 

Kryesuesi njëvjeçar i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, Vuk Jeremiq deklaroi se:

 


1820 Artikel (228 Faqe, 8 Artikel pro Seite)