Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel Übersicht


Vetëm 8 komente me dy foto nëntor 2012 (Komentime )


Për bërjen, avancimin dhe ruajtjen e shtetit  nuk shkohet kokë në vete, këtë gjë e dimë ne mirë, por mjerishtninstitucionet nuk po bashkëpunojnë në këtë nivel bashëpunimi, jo sot por gati asnjë herë.Tema-1-
Shefi i shërbimit sekret të Kosovës vizitë në Shkup


24-10-2012 12:17 CET ,,Zëri”

Shefi i Agjencisë së Inteligjencës së Kosovës (AKI), Bashkim Smakaj po qëndron për vizitë zyrtare në Shkup.

Nuk jepen hollësi zyrtare mbi takimin, mirëpo drejtori i AKI, Smakaj është parë në Çarshinë e Shkupit nën shoqërimin e zëvendës - drejtorit të Agjencisë së Kundërzbulimit, Muhamet Ismaili.

Foto nga albumi : Takim shokësh (Rrefime nga ditari)

Këto janë vetëm pak foto për sqarim sa për ta rezervuar renditjen si vend në këtë faqe albumi,më shpresë se materiali i zgjeruar ku patëm kënaqësi të gjejmë gjuhë të përbashkët por edhe mospajtimet në vlerësim aktualiteti nuk munguan. Material ky i cili besoj se shpejt do bartet në po këtë faqe.

 

Foto :Më Ramadan Xhemën dita kur ma dhuroj librin dhe u ndjeva mirë kur pash

një përmbledhje të tillë aktivitetesh -Prishtinë Korrik 2012

Material i skanuar nga libri i autorit Dr. Ramadan Xhema (Nga autor tjer)


Për sqarim:


Një ndërhyrje timen dhe më pas pak material i skanuar nga libri i autorit Dr. Ramadan Xhema.

Thirrjet për hulumtim arkivash dhe jo të shkruhet paushall kush çfarë donë mundet dhe ka paranë,sikur po bien në vesh të shurdhë por ta dimë një gjë se është më tepër se mëkat për të mos thënë krim po të mos lexohet,analizohet dhe verifikohet puna e tillë siç është kjo e Dr. Ramadan Xhemes më vëllanë e tij Xhemë Xhemën si dhe shumë veprimtarëve tjerë në Amerikë.

Si ti uroj ndryshe për këtë festë Bajrami ? (Komentime )

 

Urime dita e kurban Bajramit juve në Shqipëri dhe nata e kurban Bajramit juve në Kosovë. Zoti ju bëftë kabull njërës pjesë andej dhe pjesës tjetër këndej  vendit tonë,nuk është fjala për Ramazanin e kaluar e as kurbanin sot por Zoti ju bëftë kabull dhe ju faltë gjynahet e turpit të ndarjes në festa të besimit Islam. Ndarje ! dhe vetëm ndarje se do ngopeni një ditë.

 

Ngjarjet e fundit mjerisht nuk jam në gjendje ti vlerësoj ashtu si kam vlerësuar

Nuk i vlerësoj publikisht këto edhe pse tërthorazi nuk po mund të heshti,nuk i publikoj e as vlerësoj ashtu si e kisha zakon dikur për shumë arsye dhe konkretisht :

Ku është Veton Surroi sot ,kush e luftoj atë ? Ju pretendues jo edhe pse ju ka luftuar dhe ju ka bërë te flisni më vet vete ashtu siç e bëri edhe Dellin me muskujt amerikan.

Këtu keni vetëm videot,10 prej tyre postuar sot ngase nuk po mund ta kem durimin (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Këtu keni vetëm videot,10 prej tyre postuar sot ngase nuk po mund ta kem durimin dhe pres ditë më të mira e të duhura për publikim .

 

 

Kalo në Videogaleri

 

Njëri nga tetë (8)takimet e këshillit mobilizues në nivel partish politike në kantonin e Luzernit ku vet isha anëtar dhe iniciues i kësaj natyre organizimesh dhe prapë se prapë tentohej të mos me jepet hapësira e komunikimit më masën,,arsyetim”ky në emër të faktit se qenkam anëtar i këshillit dhe nuk paskam në emër të cilit subjekt të dal para mase. Këtu vërtetë u gjeta në pozitë të vështirë por me gjakftohtësi unë të nesërmen dola më referat ku me jepet fjala dhe pa dashje thuhet :La ta merr fjalën vet. Ja se si në këtë takim pune e paralajmëroj Dedë Bytyqin për fjalën qe do ta marr të nesërmen do apo jo këshilli ynë organizativ.

PS:

Në këtë takim ishte edhe Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi  në emër të LPK-së të cilët tani si figura publike nuk po i prezantoj këtu.

 

Faqja në Info-

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=35&d=1

 

 

 

Politika plaga ime e vjetër. (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Pasoja e politikave të vjetra natyrshëm trashëgon pasoja të reja në politikë. Po i përjetojmë këto sot varësisht nga koha dhe ndryshimet qe nuk mund te ndaleshin dot dhe varësisht formave më të cilat maskohen para popullit në emër të ndryshimeve e që në realitet nuk ishin gje,nuk janë as sot ndryshime veçse mundësi keq interpretimi të situatave në emër të proceseve në kohë.

 

Unë,më kënaqësinë më të madhe do i komentoja ngjarjet e fundit çfarë po ndodhin në vendin tonë qoftë edhe këto sot,por mjerisht koha nuk po premton ngase llumi i politikës pa u marr fare me realitetet e dhembshme çfarë po ndodhin në vendin tonë,tani në heshtje dhe pa zë po riorganizon për të ardhur si mesi i dy përplasjeve politike ,e kjo mjerisht nuk më lenë te jem i lirë dhe të mos merrem edhe më këto politika andej perdes,plagë e imja madje e vjetër kjo.

 

Kështu jam gjet si fatkeq i proceseve të cilat nuk doja ti pranoj si ndryshime nga njerëz atë-hokë të atyre proceseve,mjerisht i tillë po mbetem sot.

 

Ja një kthim prapa për ta kujtuar frikën time në politikë :

  

Luzern 22.10.2012

 

 

 

 

Xun Çetta

 

 

 

 

 

 

Një pasqyre në shtypin ditor CH qe na beri të krenohemi (Lajme)


Sot 20.10.2012 në kafen e mëngjesit ku takohemi më shokë,shtypi i ditës në këtë mëngjes na bëri te ndihemi diçka më mirë për dallim nga kronikat e zeza që na bezdisin e herë pas herë na bëjnë të ndihemi tepër keq si komunitet.


1775 Artikel (222 Faqe, 8 Artikel pro Seite)