Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel Übersicht


Nese nuk jam mirë dhe jam në pushim mjeksor mos më shpallni të sëmuer

 Facebook perkujton sot 09.12.2017 shkrime nga 90.12.2014

Xun Çetta ; favebook 09.12.2014

Kosova pas Kuvendit dhe Qeverisë së re të dala nga vet bllokada politike

Më këtë koalicion, më këtë Kuvend, dhe më këtë Qeveri të re, vendin e presin ditë të vështura, shumë të vështira, por jo pa shpresë e pa mundësi të daljës nga humnera ku e kemi praptuar dhe përplasur keq qerrën e fitorës dhe të çlirimit të vendit tonë.


 

më shumë...

Festa e Shenkollit qoftë e shoqëruar më gëzime dhe në paqe për të gjithë

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Të gjithë besimtarëve Koatolik ju uroj festën e Shenkollit më shpresën më të madhe që kjo festë të jetë e shoqëruar më gëzime dhe në paqe për të gjithë ne.

Urime, urime për jetë e mot festofshim festat e njëritjetrit si të perbashkëta ato.

Luzern 07.12.2017

Xun Çetta

Komentet në facebook :

Adem Zuka : O Xun pse Adem Demaçin dhe Adem Jasharin, pse i perzien kur nuk ti duan, pse aq sinqert ua uron festen kur ti je nje besimtar musliman, si mundet njeriu t'ua uroj festat idhujtarëve... Ti ia bene sikur dikush kur eshte duke pire alkool apo droge e ia thua te befte mire, çfare te mire nga alkooli e droga, e çfare te mire kur festohen ditet idhujtare...

Xun Çetta : Pjesa dermuese e besimtarëve Katolik rreth shoqërisë time rregullisht ma urojn Bajramin, po edhe kjo nuk është aq më rëndësi . Rëndesi ka që i gjithë njerzimi ta urojn njëritjetrin në festat e tyre fetare e aq më shumë tek ne si shembulli më i mirë i respektimit të festave nderfetare. Nese nuk din shembuj të këtyre vlerave në popullin tonë kerkoj se sa më perkushtim vizitojn njëritjetrin në festat fetare. Adem i nderuar sikur nuk po kupton në këtë drejtim, krejt i mbyllur dhe i njëanshem po vazhdon. Edhe ty te respektoj por jo të mos i respektosh të tjeret.Shendet e një pushim të mirë pa patur nevoj të me pergjigjesh në këtë temë.

Adem Zuka : O Xun, po e nderpres vetem nje dashta ta them se nese katoliku me don nje pellembe, une do ta dua nje hap e ta shofim te ardhmen

Xun Çetta : Kjo është ajo që nuk do kishte nevojë ta thuash nga vet faktei se është rruga më e duhur dhe e thjesht. I keqi, jo i ndershmi, jo kombëtari dhe jo njerëzori për mua pa dallim besimesh janë një e keqe e cila po na kushton ne dhe njerëzimit , pra po ashtu siq i miri, i ndershme, kombëtari dhe njerëzori pa dallim besimesh janë gjithëashtu një vlerë e cila na duhet ne dhe njerëzimit për të qenë në rrugën Zotit. Uroj ta kaloni mirë

Adem Zuka : Xun Çetta Falemnderit

Xun Çetta : Adem i nderuar, me vjen mirë kur kuptohëm drejt dhe e mira duhët shtrier kudo, cep më cep dhe tek sejcili nga ne pa dallim besimesh. Sapo u këtheva nga Mali në shetitje dhe në kërkim të qetësisë, ja mu në mes të Malit mora këtë foto simbolikë për këtu ku po jetoj e punoj. Lutjet e mira dhe vepra në të mirën e njerëzimit duhen pelqyer kudo. Unë i perkas besimit Islam por e mira ë tjera besimeve është pjesë e mirësisë së njerëzimit mik i nderuar. Kështu afrohen mendimet dhe shijimet e së mirës tonë mik i nderuar.   

Demarkacioni seish ngacmoj shëndetin tim

 

 

 

 

 

E di se më fajin tim, prap nuk po i përmbahëm këshillave për trajtim të shëndetit tim, edhe kur më kursejn në profilin tim, unë shkoj në postimet e ndieshme tëk profilet e tjerëve. Kësajë radhe nder shumë komente tjera në sa e sa postime që nderhyra Demarkacioni seish ngacmoj shëndetin tim

Ja ndërhyrja ime edhe pse e nderprem duke kuptuar gjendjen e cila po më reagonte në shendet.

më shumë...

Ora kaloj 12-shin, jo 5 para 12 h

 

 

 

 

 

 

 

 

Po, realisht sot kaloj ora e durimit karshi mos afrimit rreth tri pikave bosht i politikave tiona për vendin. Nga tani, kushdo që tenton ta rrëzoj tjetrin vetëm për të ardhur vet, jam i sigurt se do të perfondoj pa qeveri, madje ulsët do mbesin pa njërin dhe pa tjetrin.

Pergjegjësia i pret ndoshta të gjithë bashkë në ulsën tjetër. Foto, Epoka para Gjyqit-Sot Popullit.

Jo, nuk po kërcënoj por po parashikoj fatin e shumë haramgjinjëve në politikë. Ora kaloj 12-shin, mos të harrojm

Luzern 04.12.2017

Xun Çetta 

Komenti shtesë në facebook:

Xun Çetta : Tani ora po ofron 24 e mesnatës, i falenderoj gjithëata të cilët më paskanë kursyer mua dhe shendetin tim por ja se unë nuk po kursej vehtën time.

Frika është pjesë e ligësisë, ligësia është pjesë e vetvrasjës politike. Ka kaq vite më radhë që kur të gjithë thirrën në emër të popullit, kështu ata manipuluan më popullin dhe arritën të mbledhin vota sa për ta sakatosur vendin në emër të votuesve tyre.

Ka vite të tëra që kur ishte pergaditur projekti i STOP-it tyre po nga ky popull dhe veprimtar besnik tij. Projekt ky i cili do fillonte dhe realizohëj në tri (3) faza sejcila në paralajmërim të tjetrës deri në finale të qellimit tij por çfarë ndodhi ? Jo pak të quajtur veprimtar e patriot, spiunuan projektin varësisht kush ku ishte futur ilegalisht në emër të kthesave dhe kështu plagjituan pjesën më të mirë të projektit,  jo për ndryshim por për mashtrim të radhës.

Mjerisht të tillë karakteri njerzish të quajtur veprimtar, luftetar e patriot, na dualën të shumt dhe gradualisht, kur u zbuluan, ata ikën nga projekti duke kaluar poashtu ilegalisht andej nga kishin spiunuar projektin e ndryshimeve.

Tani puna e projektit të ndryshimeve, jam i sigurt se do të shkoj ndryshe nga është plagjituar deri tani sa për propagandë, madje duke i nderlidhur gjithë të rrezikuarit e këtij krimi tyre të deritashëm politik.

Qytetarët, masovikisht nuk kanë si ta kuptojn projektin i cili tashmë nuk do të bie pre e spiunimit brenda nesh, projektin mund ta kuptojn intelektual të ndershëm, veprimtar e patriot, madje të shumt brenda vet institucioneve të cilat i kontrollon dhe menaxhon politika e deritashme, pra mjaft kuadra këto të cilat kanë mbetur brenda por pa forcë e guxim ta zbulojn pritjën e tyre.

Ndryshimët, për shumë kënd të dhimbëshme por shpetim për popullin dhe vendin tonë do të jenë realitet për të dëshmuar para bote se, populli ynë ka kaluar dhe mund ti kalon situatat pa dallim nivelit të krimit mbi popullin tonë.  

Frikacakët, edhe të ndershëm qofshin, hije e vrugt do bie mbi ta , mos u friksoni nga kthesa e madhe e cila na pret.

 

 

Xun Çetta në facebook 27 fotografi 04.12.2016—Ripostim sot 04.12.2017

 

 

 

 

 

 

O më kanë thënë mos lexo as shkruaj gjërat të cilat të kanë munduar dhe të mundojn tani. Dy muaj të plotë vetëm qetësi don shendeti im. Tani vetëm po riperseriti këtë shkrim i cili nder tjera më erdhi nga kujtimet e faceboopk-ut. E ripublikoj dhe ika në shetinë më borë e cila paska zbardhur në këtë mengjes. .

Facebook perkujton sot 04.12.17 

Nga dy fonde për çlirim në dy fonde për pervetësim, tani rreziku për ripushtim

më shumë...

Në aktivitete e sipër njoha edhe një klerik të mrekullueshëm

 Siq kem publikuar më parë, i tërë muaji tetor-nëntor, për mua ishte një perpjekje e ngjeshur aktivitetësh pa dallim suksesit i cili më mungoj, pa dallim pengesave që pata madje edhe më disa fatkeqsi siq ishte ndeshja në komunikacion, ndeshje kjo e cila më solli probleme tepër serioze edhe më sigurimin i cili nuk permbushi kontratën dhe si i tillë, sigurimi aspak i pergjegjshëm, më bëri ta harroj ndeshjen krahasuar më çfarë më bëri Euro Asistanca CH e këtij Sigurimi këtu në Zvicër.

 

 

më shumë...

Festa 28 Nentorit u festua edhe në Küttigen të Zvicrës Arif Vladi e ndezi sallën

  Në këtë mbrëmje, para atmosfërës së ndezur festive, patëm kënaqësinë ti dëgjojm katër orator nder ta edhe Arif Vladi, fjalime këto më të mira të mundëshme kushtuar kësajë feste, perjashtuar një lëshimi tepër të pa matur e më zarar për hulumtues të mirëfillt të ngjarjeve historike.

Pas fjalës tyre, gjithësesi më vlera për situatat në këtë festë kombëtare, filloj programi muzikor e argëtues për të perfunduar më vallëzimin e atyre të cilët kanë prirje dhe vullnet për vallëzim .

Luzern 02.12.2017

Xun Çetta

Facebook më shumë foto:

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1699349783418478

 

 

Ta testosh vetvehtën, nuk është dobësi as kompromentim, është e kundërta

  Nga përvojat, njeriu, shoqëria dhe shteti mëson nese don përmirësim dhe avansim. Mua personalisht, me paska munguar testimi i vetvehtës, jo se nuk kam pervoja por se isha i sigurt në vehtën time e që, tash sa kohë po bindëm se paskam pas nevojë ta testoj vetvehtën e kryesish ti testoj jo pak shokë e veprimtar në bashkëudhëtim tepër më pergjegjësi për vendin tonë.

më shumë...

1300 Artikel (163 Faqe, 8 Artikel pro Seite)