Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel Übersicht


Më mirë këngëtar apo veprimtar ?

Më mirë këngëtar apo veprimtar ? Po edhe këngëtari është veprimtar,madje më hapësira publike dhe rrjetin e zgjeruar në popull e më thellë se kaq ...


Nuk e kam dit se më në fund kjo punë do barazohet kështu,nuk kam gjë kundër aq më pak kur të dy këngëtarët në foto e shumë tjerë si këta i kam njerëz të mijë në baza familjare po edhe tjerët në baza shoqërore...Kam pasqyrën e pastër që nuk më mashtron dhe kam të dhëna tepër shumë për të parë veprimtarinë e gjithë familjarëve,miq e dashamirëve kah i kam,pa dallim se kush prej tyre peshon më shumë e kush më pak në këtë rrugë të lavdisë së kombit tonë.
më shumë...

Vazhdimi për një sqarim

Rrahim Sadiku në  facebook 16 06.2012 3:37.MD.


Rrjepësi i Atdheut

më shumë...

U vetëvra apo e vranë Dino Asanajn ?

Autopsia: Dino Asanaj u vetëvra


,,Kosova Sot “Publikuar: E premte 15 Qershor 2012

Drejtori i Institutit të Mjekësisë Ligjore, Arsim Gërxhaliu, e ka konfirmuar për RTK-në se të gjitha gjetjet në trupin e të ndjerit Dino Asanaj çojnë te vetëvrasja, dhe se, sipas tij, nuk ka gjetje që ka qenë e mundur të bëhet nga dikush tjetër. “Autopsia është kryer me komision nga unë, Flamur Blakaj dhe Karmen Barbuf, nga EULEX-i. Të gjitha gjetjet në trupin e Asanajt tregojnë se të njëjtat janë shkaktuar nga vetë ai dhe bëhet fjalë për vetëvrasje. Të njëjtat konsistojnë me formën e veprimit vetjak dhe nuk janë gjetur shenja se ka qenë e mundur të bëhen nga dikush tjetër. Në trupin e tij, respektivisht në qafë janë konstatuar dy plagë prerëse në anën e majtë, shtatë plagë shpuese në anën e djathtë dhe dy plagë në gjoks, njëra prej tyre ishte fatale, e cila ka arritur deri në zemër”, ka deklaruar Arsim Gërxhaliu.
më shumë...

Prend BUZHALA- Për dëshmorët Mujë Krasniqi, Beqir Gashi e Ali Krasniqi


( Ky ishte muaj përkujtimesh gjithandej,kushtuar atyre që ranë për të mbet emri i tyre bashkë më lirinë tonë ).


Nga Prend Buzhala më 10.06.2012-në orën 11:46. Facebook


Festivali Folklorik "I këndojmë lirisë", që u mbajt për të 12-të herë me radhë, mbahet në kujtim të rapsodit luftëtar e dëshmor Mujë Krasniqit, me rastin e ditëlindjes së tij... Shok të ngushtë lufte i pat edhe dëshmorët Beqir Gashi (Mleqan, Malishevë) dhe Ali Krasniqi (dëshmor e vëlla i Mujës). Që të tretë kanë qenë edhe rapsodë. Në hapje të festivalit në Çabiq (vendlindja e Mujës), në shkollën fillore të Mleqanit (Malishevë) që e mban emrin e Beqir Gashit, u zbulua busti i tij, vepër e skulptorit A. Duraku.

kësaj radhe, po i publikoj këtu disa shkrim e kushtuar këtyre figurave e që janë marrë nga libri im "MUZA E KUJTESËS:, i botuar më 2007.

më shumë...

Të nderuar/a lexues/e,shoqe e shokë,mikesha e miq të jetës publike

E di se jeta kaq dinamike për ju që lexoni,punoni e veproni,ka bërë që koha për ju të jetë gjithçka,për dallim nga ata të cilët nuk dinë si ta humbin kohën edhe ashtu të humbur kotë se koti që kanë . më shumë...

Apel i intelektualëve, zgjidheni Nanon President

,,Zëri” 06-06-2012 21:21 CET


Apeli i 26 intelektualëve drejtuar Kryetarëve të Partive Parlamentare

Intelektualët shqiptarë nëpërmjet një thirrje publike i kanë bërë apel kryetarëve të partive parlamentare në vend për të zgjedhur ish liderin Fatos Nanon President të Republikës. Thirrja publike e 26 intelektualëve vjen pas dështimit të dy raundeve të para për presidentin e vendit dhe në prag të votimit të raundit të tretë.
më shumë...

Vdekjen e Bardhit e ndjeva rënd,shumë rënd

Papritmas vdiq edhe një analist,publicist e krijues i kohës sonë kaq të pa mëshirë. Kohë kjo e cila pa ndal dhe pa pritur po merr jeta njerëzish. Ishte vdekje e radhës kjo e cila më preku thellë në zemër dhe bëri të mos shkruaj e as lexoj për plot 24 orë. Heshtje totale dhe plogështi e rënd më pushtoj që dje kur mora lajmin për vdekjen e publicistit Bardh Hamzaj.
më shumë...

Lufta për liri e demokraci,ndryshe nga është luftuar dhe po luftohet sot.

Lufta që të mos pengohet tjetri në rrugë të mbarë vetëm për tu argëtuar dhe përfituar vetë,prapë është vetëm minimumi i lirisë,demokracisë dhe botës ndryshe nga çfarë ka qenë dhe mjerisht në forma tjera po vazhdon edhe sot.
më shumë...

1677 Artikel (210 Faqe, 8 Artikel pro Seite)