Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel Übersicht


Vërejtjet e miqve dashamirës dhe kritikat e disave sa për te qen kundër.

   Sapo publikova artikullin alarmues ,, Një histori e cila donë ndriçuar më shumë,më janë lajmëruar miçë e dashamir dhe nuk munguan  disa qe donë vetëm të më kritikojnë e jo diçka më shumë.  

më shumë...

Një histori e cila donë ndriçuar më shumë

Nga Foto 1. shumë nga ne rrethi i Istogut dhe i Pejës mund ta kemi në kujtesë emigrantin e pas luftë së -II-botërore nga Shqipëria i strehuar në ish RSFJ .plakun Izlam Miftari (Berisha) bashkë më bashkëfshatarin e tij nga Tropoja po ashtu emigrant i strehuar në ish RSFJ .
më shumë...

Përvoja më Ujqër

 Nuk shkohet në politikën e Ballkanit duke u marr më ujqër që nuk janë mbyllur për kontroll kurrë...Po vjen koha kur duhen kontrolluar ata dhe më pas të lëshohen ata që janë për ti lëshuar. Këtë punë duhet bërë shpejt edhe në Kosovë...


Xuni nga alpet e Zvicrës.

Më 21.03.2012-

Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon :

Adem Demaçi mbeti midis Cyrihut


Klan Kosova mars 2012

MPJ i ka shkuar një ankesë nga Adem Demaçi për shkak të trajtimin që atij i ka bërë ambasada e Kosovës në Zvicër. Demaçi kishte mbetur i vetëm midis Cyrihut, në një vizitë që ai e kishte bërë në kuadër të veprimtarive për shënimin e 100 vjetorit të Pavarëssë së Shqipërisë. Punonjësit në ambasadë, sipas ankesës që ka bërë Demaçi në cilësinë e Kryetarit të Lidhjes së Shkrimtarëve, nuk e kanë shoqëruar delegacionin nga Kosova duke e lënë të vetëm.

Për këtë, MPJ-ja ka bërë një vërejtje me shkrim për konsullen Luljeta Selimin. Kjo e fundit në një prononcim për Kohën Ditore e ka quajtur të padrejtë vërejtjen pasi në ditën për të cilën delegacioni kosovar është ankuar nuk ka qenë e paraparë asnjë agjendë zyrtare.

-------------------------------------------..
Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon :

Nuk është ky vetëm një rast i denoncuar dhe publikuar nga z. Demaçi

i cili nuk duron dit ,por ka edhe shumë raste tjera të cilat u tha se do publikohen e nuk u publikuan kurrë për arsyet,mjerisht për mua akoma të pa njohura.

Sa për orientim dhe të mos flas në emrin e tyre,le të pyetet z. Nusret Pllana se si është ndarë me organizimet e dështuara nga përfaqësues të tillë e kryesisht në Gjenevë më rastin e promovimit të librit të tij tepër më ndikim në opinion dhe faktorin ndërkombëtar.

Pastaj le të pyetet z. Jakup Krasniqi se si,ditët e fundit është sabotuar më thirrjet formale dhe krejt pa projekt për takimin e tij me bashkatdhetar e që nuk kishe si ta emërosh këtë takim të vdekur politik. E rënd ta them këtë por realitet ky për të cilin nuk di a e ka kuptuar z.Krasniqi...

Janë raste tjera për mua të dhimbshme sa nuk mund ti publikoj madje disa prej tyre që kanë ndodhur në lokalet e ambasadës së Kosovës në Bern. Fajtori i gjitha këtyre është në prapaskenë si loja më e dëmshme politike çfarë ka qenë në të kaluarën dhe mjerisht po vazhdon edhe sot për çka sinjalizoj për kujdesin qe duhet pas ndaj gjitha këtyre prapaskenave ku po djegën edhe ambasador të ndershëm.

këto padrejtësi dhe aventura të nivelit mafioz,mjerisht po i ndihmon edhe faktori ndërkombëtar,kjo është e dhimbshme por me mund e sakrifica të reja edhe këto lojëra do ta kenë fundin e turpit të tyre.

Faktori ndërkombëtar,duhet te bindet njëherë e për gjithmonë ,se tek shqiptaret,gjithherë fatura e stabilitetit,rendit dhe qetësisë në rajon si dhe ajo globale,më e kushtueshme është fatura e vendimeve të pa drejta politike se sa vet situata e tensionuar në terën pa dallim nivelit brutal çfarë njeh ballkoni si protesta paqësore apo të dhunshme ato.

Tani është koha dhe momenti i fundit të mendohet kështu dhe veprohet vetëm mbi këto baza analizash nëse duam rejon të paqes,qetësisë dhe stabilitetit.

Kjo është njëra nga këshillat që japin ata të cilët nuk kanë lejuar padrejtësinë si dhe nuk do pajtohen me padrejtësi të reja çfarë po bëhen me ndihmën e faktorit vendor.

Luzern 17.03.2012

Xun Çetta

Element betoni origjinal nga muri i Berlinit për ekspozim në Emmen (CH)


Shikoni ju djemtë e babit se si ka qenë e ndarë Gjermania për kaq vite dhe a po shihni sa mirë qe e kanë sjell këtu këtë pjesë betoni,pjesë e historisë kjo për ta përkujtuar dhe mos harrohet kurrë fatkeqësia e ndarjes së kombit .

(Foto:Xuni-Dardani e Iliri )
më shumë...

Koha po dëshmon. Ja një krahasim para 20 viteve dhe sot:TV Klan Kosova Zona e Debatit 12.03.2012. 30 vjetori i LPK-së


Mysafir në këtë emision ishin katër (4) shokë qe i njoh deri diku mirë si katër (4) karaktere krejt të ndryshëm. Kjo është vlera e debatit çfarë imagjinoj tani e sa kohë nëse nuk keq shpërdoret kjo nismë debatesh.
më shumë...

TV 21 Rendez Vous 10.03.2012 Demonstratat 1981


Lidha e Videos

Moderatori i këtij emisioni në para fillim të kësaj tryeze nder tjera tha: (Duhej vetëm një shkëndijë e vogël në vitin 1981 për të u ndez kjo çfarë ndodhi). Unë mendoj se ky ishte një konstatim i gabuar,ndoshta ishte diktim për ta thënë moderatori këtë që në fillim të këtij emisioni . Ishte gabim nga vet fakti se pikërisht fund vitet e 70-tave dhe fillim vitet e 80-tave ishin vitet më të rrezikshme qe populli kishte filluar e po akomodohej në shtetin Jugosllav,përjashtuar rastin e vdekjes së Titos, rast i cili pa dyshim ishte ishte një favorit....
më shumë...

Nga tribunë debatesh,ngelem në festë spontane të 8 marsit


Ftesa për takimin e Jakup Krasniqit me bashkatdhetar ashtu siç ishim lajmëruar në format më të pa organizuara ndonjëherë, përfundoj në festën e 8 marsit dhe asgjë më shumë,madje shumë nga të pranishmit as këtë nuk e kuptuan si ditë feste dhe po të pyetshin : Ku ishit dhe çfarë bëtë ? Përgjigja do ishte : Askund dhe asgjë. Lulja e cila i takonte zonjës Sahatqiu më rastin e 8 marsit ishte e vetmja shenjë për ta arsyetuar këtë takim edhe pse nuk ishte ky qëllimi.
më shumë...

1625 Artikel (204 Faqe, 8 Artikel pro Seite)