Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel Übersicht


Fanatizmi partiak për ballë shokë e veprimtarëve pa parti.

Më shkas një foto më Skënder Tolaj i cili më tha:

 

Xun, po e përshëndeti pjesëmarrjen tuaj në këtë tubim manifestimi për pavarësinë e Kosovë ,ngase po propagandohet shumë sikur jeni kundër saj  !!!.Jam kënaq se qeshuri... Propagandë e lezetshme kjo pa e zgjatur më tutje pse pro e pse kundër. Kjo ka qenë gjithherë dhe po mbetet lufta për ta pozicionuar tjetrin blanko.

 

PS:

 Respekt për kujdesin e Skënder Tolajt i cili rregullisht ka qenë i pavarur në mendime dhe jo aq radikal për partinë, pa dallim rrethit që kishte vet fanatizmi partiak për ballë jo pakë shokë e veprimtarëve pa parti.

më shumë...

Prapë,pjesë përshkrimesh pa prekur në arkiv ( Vizita-I-në AKR).


 Foto:

Takimi i parë paraprak si prekje e projekt tezave dhe plan programit të AKR-së ishte më z. Pacolli,(jo i familjes së Behgjetit siç me sqaroj aj) e pas një ore bashkë më të shkuam në zyre ku gjeta z. Gerbeshi (për mua i njohur nga kur ishte në një subjekt tjetër dhe tani ma kujtoj Jusuf Buxhovin e vitit 1989 i cili po kalonte nga LK-ja në LDK, Buxhovi i cili po pritke dhe përcilte njerëz qe vinin për ta marr plan-programin dhe anëtarësohen në këtë subjekt ).
më shumë...

Përkujtoj si fillim pa prekur pjesë ditari

Aktiviteti politik çfarë është zhvilluar në këtë objekt,tani e sa kohë është shpallur muze. Dr.Ibrahim Rugova mjerisht nuk është në mesin e të gjallëve për ti vulosur krejt çfarë thuhet e shkruhet tani pas kaq vitesh e kryesisht pas vdekjes së tij.
më shumë...

Kryeministri Thaçi dhe politika e nenshkrimeve

Hashim Thaqi : Unë nuk e nënshkruaj as qe dua të jem këtu. Unë dua ta qeverisi vendin pas nënshkrimit tuaj kur ju nuk do jeni në atë qeverisje.

 

 

më shumë...

Krahasimi i pozitave në kohë të ndryshme !!!

Pozita ime sot mes dy politikave alternativë për vendin dhe fatin e skenës politik, është pjesërisht e ngjashëm më pozitën time në  fillim vitet e 1990-tave e tutje.

Është e pa mundur sot ashtu siç ishte e pa mundur dje apo në  atë kohë që të funksionoj e mira e dy palëve. Edhe kur sqaron dhe argumenton  këtë si nevojë,ata kopjojnë pjesë të kësaj nevoje dhe vazhdojnë me gjysmat e nevojave çfarë imponon koha dhe momenti. Më gjysma të kopjuara nuk shkohet tutje aq më keq kur tentojnë ta zhdukin origjinalin model i së mirës çfarë i duhet vendit. më shumë...

Koment shtesë në Facebook pas lajmeve qendrore:

Reagim shtesë më shkas  dalja e Bekim Haxhiut (Kamishi) më ultimatum Kurtit deri më 08.01.2012. më shumë...

Prit më ditë e prit më net pushka e Lilës s`po kërcet

Kaluan ditë e net të gjata dhe më siklet që kur në kuvendin e Kosovës plasën akuzat çfarë nuk durohen si deputet e lere më si pretendent për ta qeveris vendin ndryshe.

Vendimi për të mos u marr më to si akuza ,është jo më pak se nënshkrim i kapitullimit në parim.Ky rast për mua është edhe një alarm i radhës çfarë po konstatoj në skenën politike të Kosovës,skenë tërësisht politikë me aspak ideale ku fillimisht,si gjithë here në emër të idealeve besoj për të u zhgënjyer më vonë. Përse ndodh kështu?,deri kur Kosova vend suigeneris siç po përdoret ky term?.
më shumë...

Qytetarët e shtetit pa pushtet

Të gjithë po e dimë se qytetari,krimin duhet të denoncoj tek pushteti,gjegjësisht institucionet e shtetit siç janë prokuroria etj. Jo që vet pushtetari ta akuzon qytetarin për më keq jo të denoncoj në prokurori por si akuzë ta përdor atë për fushatë në kuvend !!!. Ky është kulmi i shkatërrimit të pushtetit i cili nuk vepron por ndihmon krimin për ta shkatërruar edhe shtetin.

 

Ku jemi ne qytetarët e këtij shteti pa pushtet ???.

 

Luzern 27.01.2012.

 

Xun Çetta.

 

---------------------------------.

 

Pas dite :

 

Ne një link tjetër :DEBAT SHQIP--27.01.2012-.

 

Xun Çetta.

 

Sado i madh të jesh i veshur më pushtet,para njeriut të thjesht që është në rrugë të zotit je,dhe do mbetesh i vogël.

 

---------------------------------------------------.

 


1568 Artikel (196 Faqe, 8 Artikel pro Seite)