Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel Übersicht


Pas pushimit si tutje ?

Pushimet kaluan,të zbardhet gjendja dhe gjithë çfarë konstatuam në Kosovë apo përkohësisht të heshtet për të mos alarmuar kujdestarët e së keqes dhe plagjiat të fushës politike të cilët vetëm më këto vjedhje idesh mbijetojnë në shërbim të ferrit politik ?. Pyetje kjo e cila më ka venë në dilema .


Politika në Kosovë po merr fund,ajo ka humb kuptimin e politikës dhe ka kaluar në diçka krejt tjetër qe nuk po mund ta them.

Duke u munduar ta ngresh popullin për një vetëdije më kualitative në politik,mjerisht në këto rrethana më parë po ndihmon keqbërësit në politik si kujdestar të asaj të keqeje se sa po ndikon dhe ndihmon masat popullore që të dalin nga mjegullat politike dhe gjumi i tij i pa fund...

Pa humbur shumë kohë,ne do ndërrojmë format e veprimit edhe pse detyrimisht po tkurremi në rrethe të ngushta,formë e punës kjo të cilën nuk e deshëm për kohët e pas çlirimit por ja se në Kombin tonë politika ka gjeneruar pabesi të mëdha...

Luzer 23.08.2012

Xun Çetta

Komenti i parë pas pushimeve ditë Bajrami

Demush Zefi


Urime e me fat Festa e Bajramit

Facebook 18.08.2012


më shumë...

J.Krasniqi :Bisedimeve u duhet unitet

Nëse Serbia kërkon autonomi për serbët e Kosovës, duhet të përgatitet për autonominë e shqiptarëve në Serbi, ka thënë kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, i cili, gjithashtu ka kërkuar unitet brenda partive politike para se të hyhet në bisedimet e reja me Serbinë. më shumë...

Që të mos mbetem krejt pasiv,ja dy fjalë të pa përfunduara

( Që të mos mbetem krejt pasiv edhe pse në pushime ,ja dy fjalë të pa përfunduara nga të cilat shpresoj të kuptohem drejt )


 

Tani e sa vite pas lufte po punohet e veprohet që të pranohet humbja dhe ligështimi i veprimtarëve si dhe idealistëve të shekullit tonë. Po ndodh kjo e keqe për shumë arsye të cilat nuk po i renditi tani e as nuk po i pasqyroj ato ,pa dallim më apo pa arsye të kohës apo rrethanave çfarë po kalon kombi ynë.

Mjerisht shumë veprimtar e të quajtur idealist kanë kontribuar dhe sot po ndihmojnë këtë të keqe madje jo pak prej tyre po dalin se kanë luajtur me dy karta të kësaj rruga pa dashur ti akuzoj drejtpërdrejtë për punë të liga, të paktën jo qëllimisht dhe më vetëdijen e tyre.


 

 

më shumë...

Pas kaq vitesh tani në pushim vjetor

Të nderuar lexues/e

Kaluan ca ditë që kur nuk jam aktiv. Pas kaq vitesh po provoj te kem pushim vjetor dhe kështu ti kaloj ato më familjen time edhe pse shumë shkurt në deti gjegjësisht Ulqin, Aktivitete,kryesisht takime po kam në Kosovë por jo më kohë të mjaftueshme për tu marr edhe më publikim aktivitetesh e as analiza apo komente të ngjarjeve.

Shpresoj të jem kuptuar drejt dhe uroj gjithë lexuesit që ti kalojnë pushimet si më mirë pa dallim mundësive kush çfarë i ka ato.

Trubuhovc 22.07.2012

Xun Çetta

Po u nda Kosova do thyhen shumë zemra...

Po u nda Kosova do thyhen shumë zemra dhe pasojat do jenë të pa parashikueshme i nderuar z. Rasmusen.

Zoti e bekoftë Kosovën dhe miqt e saj. 

Jahjaga: Amerikën e kemi shumë për zemër, zoti e bekoftë!


Publikuar: E marte 3 Korrik 2012, 22:23

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, ka marrë pjesë në ceremoninë festive të organizuar nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, me rastin e 236 vjetorit të pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
 “Sot ju bashkohemi qindra milionë amerikanëve, qytetarëve të botës së lirë, që po kremtojnë 236 vjetorin e pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, tokës së mundësive të mëdha”, ka thënë presidentja në fjalimin e saj.

 
më shumë...

Tema :Liria e mendimit dhe 1000 forca serbe në Kosovë !

Liri të mendimit,analizës së lirë dhe të shprehurit aso çfarë i duhet njerëzimit nuk ka pas,nuk ka dhe nuk do arrihet kurrë. Ajo liri në segmente të caktuara para syrit tonë avancohet çdo ditë e më shumë. Nga liria e cunguar si i pushtuar,nesër falë rezistencës dhe atyre që nuk pushuan së vepruari kundër pushtuesit ti lirohesh dhe nuk e ke më atë cungim lirie por mjerisht fillon e keqja tjetër !!! pra vjen cungimi i lirisë nga pushteti i grabitur nga po ata që nuk bënë gjë për këtë liri.


Pas një kohe relativisht të gjatë pushtetarët dhe shërbëtorët kah i ka instaluar pushteti si i tillë grabitqar fillon e komprometohen dhe kështu liria për të ju thanë se jeni kompromentuar po ashtu vjen,por nga kjo vazhdon e keqja e radhës,pra i thuan sa herë të duash por liria për të thënë e mos ndërmarr asgjë po ashtu nuk është liri. Nëse nuk po shtypet liria për ti thënë gjërat ashtu siç janë mjerisht tani po injorohet deri në poshtërim pikërisht thëna e realiteteve të hidhura e për më keq në këto realitete të hidhura për ditë e më shumë po fundose edhe populli në luftë për bukë goje.

Ajo e keqja finale në këtë mos liri të mendimit,analizës dhe shprehjes së lirë përfundon në vet popullin e pa emancipuar më kulturë ligjore në një vend ku drejtësia nuk funksionon dhe kështu pastaj njerëzimi për të mos krijuar kundërshtar personal,fillon e humbë kurajën për ti thënë tjetrit në surrat se kush në realitet çfarë ishte dje,është sot dhe kish ku po e përplas vendin tonë.

Nuk po them perëndimi por po them shtetet e pajisura më kulturë shtetërore dhe infrastrukturë ligjore,nuk do qajnë kokën aq gjatë për një popull i cili nuk donë apo nuk din ta merr fatin e vet në dorë dhe si i pavarur të shkoj andej kah po flitet e nuk po veprohet.

Deklarimet e fundit të ministrit të punëve të brendshëm të Serbisë z. Dacic për kthimin e 1000 forcave Serbe në Kosovë ( Absurde të thuhet e lere mendohet) nuk kanë pas parasysh asgjë ma shumë se sa faktin se në Kosovë nuk po vendoset rendi dhe qetësia. Atje ka korrubcion,krime politike dhe ekonomike si dhe për faktin se në Kosovë faktikisht janë instaluar forca më të cilat Serbia do vazhdonte punën...

Minoriteti serb në Kosovë është larg më i mbrojtur nga është shumica Shqiptare e mos të flas për minoritetet tjera. Çfarë përjetoj unë në shtetin e Kosovës ku nuk ke kujt ti drejtohesh për drejtësi dhe mbrojtje nga keqbërës,një gjë e tillë nuk i ka ndodhur,nuk po i ndodh dhe uroj të mos i ndodh serbit në Kosovë. Serbet ishin pushtues në Kosovë,por nuk ishin të mbrojtur sa janë sot falë gatishmërisë për ta bërë shtetin e Kosovës. Ky ishte realiteti i pas luftës në Kosovë,por nga sot,ligji do duhej të veproj dhe drejtësia të mbrohet pa dallime nacionale,fetare apo racore...

Ardhja e 1000 trupave serbe në Kosovë siç ka imagjinuar z. Dacic më shumë do i mbronte veglat e instaluara burokratike,karrieriste e kriminale pa dallim nacionaliteti se sa qe do kishte nga kush ta mbroj minoritetin serb në Kosovë...

Luzern 30.06.2012

 

Xun Çetta

 

Deformo dy harta më piant program pa shih zbardhjen e hartës së tretë...

PS.

Barte më piant si foto dhe deformo dy hartat anësore derisa të zbardhët harta e tretë.
Është kohë ilegaliteti tani apo ti shprehim vullnetet tona dhe mos e pësojmë politikisht ???.

Luzern 25.06.2012
Xun Çetta

1510 Artikel (189 Faqe, 8 Artikel pro Seite)