Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel Übersicht


Prend BUZHALA- Për dëshmorët Mujë Krasniqi, Beqir Gashi e Ali Krasniqi


( Ky ishte muaj përkujtimesh gjithandej,kushtuar atyre që ranë për të mbet emri i tyre bashkë më lirinë tonë ).


Nga Prend Buzhala më 10.06.2012-në orën 11:46. Facebook


Festivali Folklorik "I këndojmë lirisë", që u mbajt për të 12-të herë me radhë, mbahet në kujtim të rapsodit luftëtar e dëshmor Mujë Krasniqit, me rastin e ditëlindjes së tij... Shok të ngushtë lufte i pat edhe dëshmorët Beqir Gashi (Mleqan, Malishevë) dhe Ali Krasniqi (dëshmor e vëlla i Mujës). Që të tretë kanë qenë edhe rapsodë. Në hapje të festivalit në Çabiq (vendlindja e Mujës), në shkollën fillore të Mleqanit (Malishevë) që e mban emrin e Beqir Gashit, u zbulua busti i tij, vepër e skulptorit A. Duraku.

kësaj radhe, po i publikoj këtu disa shkrim e kushtuar këtyre figurave e që janë marrë nga libri im "MUZA E KUJTESËS:, i botuar më 2007.

më shumë...

Të nderuar/a lexues/e,shoqe e shokë,mikesha e miq të jetës publike

E di se jeta kaq dinamike për ju që lexoni,punoni e veproni,ka bërë që koha për ju të jetë gjithçka,për dallim nga ata të cilët nuk dinë si ta humbin kohën edhe ashtu të humbur kotë se koti që kanë . më shumë...

Apel i intelektualëve, zgjidheni Nanon President

,,Zëri” 06-06-2012 21:21 CET


Apeli i 26 intelektualëve drejtuar Kryetarëve të Partive Parlamentare

Intelektualët shqiptarë nëpërmjet një thirrje publike i kanë bërë apel kryetarëve të partive parlamentare në vend për të zgjedhur ish liderin Fatos Nanon President të Republikës. Thirrja publike e 26 intelektualëve vjen pas dështimit të dy raundeve të para për presidentin e vendit dhe në prag të votimit të raundit të tretë.
më shumë...

Vdekjen e Bardhit e ndjeva rënd,shumë rënd

Papritmas vdiq edhe një analist,publicist e krijues i kohës sonë kaq të pa mëshirë. Kohë kjo e cila pa ndal dhe pa pritur po merr jeta njerëzish. Ishte vdekje e radhës kjo e cila më preku thellë në zemër dhe bëri të mos shkruaj e as lexoj për plot 24 orë. Heshtje totale dhe plogështi e rënd më pushtoj që dje kur mora lajmin për vdekjen e publicistit Bardh Hamzaj.
më shumë...

Lufta për liri e demokraci,ndryshe nga është luftuar dhe po luftohet sot.

Lufta që të mos pengohet tjetri në rrugë të mbarë vetëm për tu argëtuar dhe përfituar vetë,prapë është vetëm minimumi i lirisë,demokracisë dhe botës ndryshe nga çfarë ka qenë dhe mjerisht në forma tjera po vazhdon edhe sot.
më shumë...

Koço Danaj për ballë Besim Dinës një koordinim i mrekullueshëm

Koço Danaj në emisionin ,,Oxsigen“sot datë 25.05.2012 ishte edhe një zbardhje realiteti jo vetëm në drejtim të drejtës sonë për bashkimin e kombit tonë mizorisht të ndarë në histori,por Koçoa zbardhi edhe realitetin e fshehur prej krimi ndaj kombit çfarë kanë bërë politikat tona shtetërore dhe jo pak politikanë madje edhe nga ata aktual shokë të Koçoas. 
më shumë...

Abetarja e bashkimit hapi i par praktik pas 30 vite procesesh

Ishin hapa pozitiv proceset demokratike për kaq dekada edhe pse me mjaftë pengesa,më mjaft lëvizje individësh fals dhe nen diktat inkorporomi të tyre në këto procese. Ishin hapa pozitiv edhe fillimet e privatizimit të kapitaleve të vdekura nga ish komunizmi që po kalbej si sistem politik e shoqëror pa dallim plaçkitjeve çfarë përjetoj prona shoqërore mu në prag të ardhjes së demokracisë. Ishte hap i madh drejt bashkimit edhe rruga e kombit siç po e quajnë pa dallim fondacioneve që hapeshin dhe mbylleshin madje duke i huazuar parat e mbledhura për këtë rrugë. Ishin rezultate tjera për kaq dekada edhe pse më plot defekte por të mos harrojmë hapin e parë praktik i cili startoj më 17.05.2012. më shumë...

Një koment nga unë bërë temës së fshire për të mos u përsëritur më

Vjollca Malaj në facebook 14.05.2012-


Xhavit Haliti Ka qenë i burgosur politik, me ç'rast detyrohet të shpërngulet në Zvicër, ku caktohet një nga udhëheqësit e LPK (Lëvizjes Popullore të Kosovës). Në vitin 1993, së bashku me Ali Ahmetin dhe Azem Sylën, caktohet në Sektorin e Rëndësisë së Veçantë, organ i cili kishte kompetenca të bashkërendojë grupet e atëhershme guerile që vepronin në Kosovë.
më shumë...

1402 Artikel (176 Faqe, 8 Artikel pro Seite)