Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Aktivitete-ftesa-pergjigje


Mesazh më ndryshe që të paktën, mos të bartët si KOPY në word (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

  

Unë, mjerisht po oportunizohëm, po dembelavëm duke parë shumë keqperdorime në kurriz të njëritjetrit. Të bëjm të gjithë nga pak për të na dal llogaritë e mira dhe pa grindje mes veti.

 

Luzern 08.06.2019

Xun Çetta

Ndrrimi i viteve ora 00.01 : Aktualisht jam ne qytetin Luzern (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

 

Foto ne permbledhje në Facebook nga banesa dhe pastaj në qyterti Lidhja :

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2206645026022282&set=pcb.2206645452688906&type=3&__tn__=HH-R&eid=ARCq2CeLgdAXsAPVRTtQcukRRo5S4Lfwe2wMess22IhjrSSueeJbkts-dbKGgh_f2IdNeFOdl3XQ2suR

Komentet ne facebook :

 

Smajl Shala : Urime

 

Driton Hetemi : Gezuar XUN

 

Shaqir Qetaj : Gezuar shendet lumturi

 

Murat Çetaj : Gëzuar për shumë mot.

 

Ganimete Avdijaj : Gëzuar 2019 ????

 

Haxhi Grabovci : Gezuar

 

Zekë Sinanaj :  Ani urime.

 

Hidajete Ferizaj : Gezuar 2019

 

Hazir Kabashi : Gezuar Daja Xun ,paqi ngrohtesin familjare gjith jeten !

 

Alush Alo : Urime dhe gëzuat viti Ri 2019

Shëndet, paqe ,begati,suksese dhe lumturi  ne famnilje.(Foto Text)

 

Safete Shala : Gezuar 2019..

 

Metush Ahmetaj :Ju uroj perzemersish VITIN E RI  Mbarësi, gëzime,lumturi.(Foto Text)

 

Musa Tolaj : Urime, Urime

 

Xhafer Leci : Gëzuar! Ju realizofshin të gjitha dëshirat e kësaj bote së bashku me familje!

 

Xhafer Leci : Luzern është një qytet shumë i bukur! Për herë të parë kam qenë-vizituar në vitin 1973. Shëndet dhe veç të mira miku Xun Çetta

Fatmir Shatri : Gëzuar viti Ri 2019 (Foto Tekxt)

 

--------------------------------.

Reprizë sot 01.01.2019 nga viti 2017.


Gëzuar tani 2019, e shperndaj postimin e vitit 2017 dhe si gjithëherë edhe tani Cigarën e kam braktis per 4-5-6 muaj. Gëzuar

Lidhja :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/2207912469228871

 

Xun Çetta01.Januar 2017 · · 

Fillim viti 2017 sapo na ndau nga viti që sapo e lam pas

E tëra kjo natë feste më kaloj më familje dhe para ekraneve televizive. E patem një atmosferë shumë festive, fëmija , tani më djemt e mij të ritur nuk pijn asgjë nga pijet relaksuese. Unë edhe po të pija 24 orë, nuk jepem të dukëm si i relaksuar sa duhet e lere më të dukëm si i dehur. 
Shoqja, pra gruaja ime, vërtetë kaloj në një shkarkim telashësh nga viti që lam dhe e krijoj një atmosferë krejtësisht festive.

Unë, duke dal herëpasëherë që ta ndezi cigarën në teracë, kam pershtypjen sikur u ftoha paksa dhe kështu mora vendim që në minutat e parë, madje në sekondat e parë të vitit 2017, ta braktisi cigarën por jo nen betim që mos ta ndezi më. Kjo mund të ndodh si disa herë më parë, të zgjat për 5-6 apo 7 muaj derisa të pastrohem nga nukotina.

Kur e komunikova vendimin për braktisje të cigarës para familjës, unë e bëra një lapsus. Në vend se të thëm, cigarja e fundit, unë thash viti i fundit për mua. Dasht zoti të mos kem ndjell kob për jetën time.

Urime viti 2017 i cili sapo filloj minutat e parë të rrugës tij. Qoftë vit i mbarë për gjithë ne dhe familjët tona, për kombin tonë dhe njerëzimin gjithëashtu kudo në botë. URIME dhe vetëm GËZIME në jetë.

Luzern 01.01.2017 
Xun Çetta

 

infi-cetta :

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1054&fbclid=IwAR3ONz52CTRoXSYMNmTZybvCMO24pjgAWGe6xoo3KVDMZDdLwekqK26_7PI

 

Facebook Lidhja :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1360734983946628

 

Komentet facebook:

Smajl Shala : Gzuar

 

Murat Çetaj : Mirëmengjesi, më zemër ju uroj Vitin e Ri 2019. Të keni shëndet e lumturi gjithëmonë e gëzime në familje ( Foto Text)

 

Shaqir Qetaj : Gzuar po dojshe me jetu shum po ti nuk ke pas frig kur esht dasht me pas frig ke shendet te mir te kesh e lumturi

 

Tafil Cetaj : Gezuar Gezuar

 

Mustaf Alimusaj : URIME

 

Agron Cetaj : Gezuar per mot gjitha te mirat per familen tuaj

 

Mehdi Hyseni : Të uroj ta kesh përnjëmend lërjen e duhanit, pastaj të uroj që të jeshë i qetë nga se ata që e lënë duhanin shtirën sikur e humbin qetësinë. 
Urimi ky vit në inaugurim 
plotë shëndet i freskët e pa tym miku im!

 

Xun Çetta : FLM mik i nderuar Mehdi, edhe juve uruar 2019 –ta. Siq e dijn të gjithë, duhanin e lë për 4-5 muaj, pastrohem nga nikotina dhe prap filloj ngase nuk jam aq i vendosur në duhan siq jam në parimet politike. 
Ju më thuani :,, Pastaj të uroj që të jeshë i qetë nga se ata që e lënë duhanin shtirën sikur e humbin qetësinë“
E pra unë gjithë jetën kam qenë i qetë dhe për ta luajt rrolin e humbjës së durimit dhe qetësisë po e lë cigarën nganjëherë që të jem pak më i serrt !!! Kështu po dukët se po me kupton Mehdi i nderuar ngase sa i qetë jam s`po mundesh me më pa më sy. Pra pas pak muajsh, prap tym o Mehdi shoqi por dhasht zoti jo tym e flakë në KS.
I falenderoj gjithë ata që më uruan këtu dhe në gjitha lidhjet e tyre më mua si dhe i kërkoj falje një Mikut nga Gjermania i cili më ftoj me familje të jem atje tek ai për këtë festë por, thënë të vertetën po me sundojn djemt, Dardani nuk kishte si të vjen dhe nuk donte, a Iliri pak sikur me pritesë për hirë tonë dhe kështu nuk shkuam.
Kështu e paska, pak me më dëgjuar e më shumë më i dëgjuar.

 

Mehdi Hyseni : Çfarë duash bënë miku im
Përveç mos pi duhan e mos bë tym. E di se ti kur vendos edhe vulos. Të përshëndes përzemërsisht!

 

Xun Çetta : Ah sa fuqishëm e më bindje thuan,, E di se ti kur vendos edhe vulos“ O miku im Mehdi. Si gjithëherë ne presim e presim por në fund fare vendosim, as nuk te ka deshtuar ty pritja e as me dështon, procese të gjata e më pergjegjësi këto jan por edhe fundin e keqja e ka, e dim kur të vendosim e themi, Mjaft se deri këtu ishte koha juaj…Shëndet shoq e mos ta vazhdojm tutje se jemi të shperndar…

 

 

 

Kudo që jeni, punoni e jetoni, GËZUAR 2019 (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Viti i Ri është festë për gjithë ne në globin e trazuar, por, nuk festohët gjithëandej njësoj e as në të njejtat kushte.

 

Ku ka luftë e duan paqën dhe lutën për të, ku ka skamje e varfëri, lutën për një jetë më të mirë, ku ka vende të pushtuara, lutën për çlirimin e tyre, ku ka paqe, liri e zhvillim, aty lutën për ndermjetësim që bota të ketë perafrim.

 

Ne si popull e si vend, nuk jemi më keq se ata të kategorisë parë, por, nuk jemi më mirë se të kategorisë dytë.

,,Mesi është flori“ thuhet një fjalë tek ne…Tani jemi të lirë nga pushtues klasik por ende jo nga vetvetja, edhe këtë çlirim shpejt do e arrijm, por mos të harrojm se, vitët nuk presin, ato po ecin.

 

GËZUAR 2019

 

Liuzern 31.12.2018

Xun Çetta

 

 

Urime Krishtlindja gjithë Shqiptarëve të besimit Katolik (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Në mbrëmjën e kësaj date të 24 dhjetorit si natë festive e lindjës së Krishtit, më kënaqësinë më të madhe i uroj gjithë besimtarët shqipëtar koatolik, dhe nacionaliteteve tjera të këtij besimi, më shpresë dhe besim, se do mendojn e sakrifikojn, po edhe ti falin të tjerët që nuk i kuptojn ata, ashtu siq dëshmoj vet Krishti. Për jetë e mot qoftë livdi sakrifica dhe falja e mëkatit atyre që nuk kuptuan në kohë sakrificash.

Cakrroni gotat më mua në këtë ditë feste dhe mendoni për njerëzimin, kombin dhe fatin e popullit tonë. Paqja qoftë më ne dhe njerëzimin gjithëandej Gëzuar.

Luzern 24.12.2018

Xun Çetta

 

Një aktivitet i mirë paska qenë dje nga stafi TV Diaspora ( Mergata Shqiptare ) (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Fund javë aktivitetësh ishte ajo që iku. Edhe një aktivitet i mirë paska qenë dje, mesazh të cilin nuk e paskam hapur e as percjellur ngase koha nuk më ka premtuar.

E pergëzoj sot TV Diasporën, për kaq punë e aktivitete të cilave nuk po u ndalët tashmë vite më radhë.

Këtë VIDEO, me mbi 3 orë program kulturo-artistik, e ndaj më ju të nderiar/a  lexues/e në facebook dhe info-cetta.

Më shumë nga Televizioni TV Diaspüora 21.10.2018 war live.

Ditet e kultures shqiptare ne Danimarke

VIDEO:

https://www.facebook.com/televizioni.diaspora.79/videos/125410185103614/

Luzern 22.10.2017
Xun Çetta

 

 

Tridhjetë (30 )vjet më vetëm tri (3) Kongrese të Lidhjës Shqiptare në Botë, URIM (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Një ngjarje e ditës sotme më vlerë. Tridhjetë (30 )vjet më vetëm tri (3) Kongrese të Lidhjës Shqiptare nër Botë, është një punë konkrete kjo e jo fjalë e Kongrese, jo lavde e perfitime në emër të çështjë kombëtare.

Zgjedhjet e parakohshme edhe mund të vijn por unë nuk premtoj ngase… (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Siq isha duke punuar në krejt tjera tema e kryesisht në permbledhjen e disa shkrimeve të vjetra kur nuk ishte facebook-u, e as info-cetta. pra nga shkëmbimet tona, per mes E.Mail adresave. Sapo hyra në facebook më del perkujtimi si zakonisht nga ky rrjet social i cili rregullisht nuk po na lenë të harrojm e gabojm. Ky publikim në facebook ma perkujton …

Urimet e Fiter Bajramit edhe urim bashkimi e uniteti festiv (Aktivitete-ftesa-pergjigje)

Urime Kurban Bajrami gjithë besimtarëve të besimit Islam kudo që jeni, punoni e jetoni. Të pihet kafja dhe të ngrënët dreka e Kurban Bajramit bashk dhe vetëm bashk, kjo është festa e cila dallon nga ditët tjera si rasti më i mirë për të qenë bashk.

Urime dhe vetëm gëzime në familjët tuaja e më gjërë.

Luzern  21.08.2018

Xun Çetta


84 Artikel (11 Faqe, 8 Artikel pro Seite)