Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zur Kategorie: Komentime


Nga Facebook-u 01.05.2012 Gjokë Paloka

Gjokë Paloka Facebook në grupin(Ta faktorizojmë PSHDK-në, përsëri).
Për kohë të lirë, kur nuk keni çfarë bëni tjetër, për ata që janë të lirë për 1 Maj.
Foto e shekullit (sipas meje), që e "kidnapova" në FB, jashtë çdo rregulli:
"Çka po i thotë Deda jonë, Bukit"????
më shumë...

MANIPULANTET POLITIKE, TE MANIP-ULUARIT DHE VIKTIMAT E TYRE

MANIPULANTET POLITIKE, TE MANIP-ULUARIT DHE VIKTIMAT E TYRE

Durimit akoma nuk i ka ardhur fundi, por ne pritje për një vetëdijesim me real dhe me masiv kështu po ofrohet fundi i durimit,andaj manipulantet dhe te manipuluarit politike, mos te mashtrohen se,ja kaq e pati nga zbrazja e durimit shumëvjeçarë .Situata vërtete ka ndryshuar, por jo ne atë përmase sa te mos kursehet daja, nipi, vëllai,

e as baba qe te ka sjell ne token e djegur nga mëkatet, nuk mendoj vetëm fizikisht.

 

më shumë...

Gjeneral Kudusi Lama dhe transparenca e tij

Në emisionin Parrotlla datë 24.04.2012,si asnjëherë më parë e dëgjova dhe lexova z. Lama për ta kuptuar të kaluarën e implikimit të tij në luftën e Kosovës 1998-99 si dhe kuptova se nga furnizohet gjegjësisht informohet sot. Kuptova se cilat opinione dhe opinionit duhen eliminuar nga skena politike tani e tutje 12 vjet pas lufte.
më shumë...

Kyçja ima nga pauza në debat dhe kthyerja serish në pauzë .

Tema 11.04.2012-Facebook


Ahmet Asani.

Shkruani për përvojat tuaja personale ose të investitorëve tjerë shqiptar nga diaspora që kanë investuar në trojet shqiptare. Shkruani nëse keni dëshirë apo ide për të investuar në atdhe, shkruani për potencialet egzistuese të Hapësirës Ekonomike Shqiptare, për koncepte dhe ide të reja, për projekte, përvoja, njohuri etj. Shkruani diçka që do ti shërbej rritjes së investimeve në HAPSIRËN EKONOMIKE SHQIPTARE.

më shumë...

Jep nga vetja aq sa të mos mallkosh tjerët që nuk dhanë asgjë

Një protestues Tibetian po trajtohet për djegie të rënda pasi i vuri flakën vetes në emër të lirisë.

Xuni: (Jep nga vetja aq sa të mos mallkosh tjerët që nuk dhanë asgjë)...
më shumë...

Vërejtjet e miqve dashamirës dhe kritikat e disave sa për te qen kundër.

   Sapo publikova artikullin alarmues ,, Një histori e cila donë ndriçuar më shumë,më janë lajmëruar miçë e dashamir dhe nuk munguan  disa qe donë vetëm të më kritikojnë e jo diçka më shumë.  

më shumë...

Përvoja më Ujqër

 Nuk shkohet në politikën e Ballkanit duke u marr më ujqër që nuk janë mbyllur për kontroll kurrë...Po vjen koha kur duhen kontrolluar ata dhe më pas të lëshohen ata që janë për ti lëshuar. Këtë punë duhet bërë shpejt edhe në Kosovë...


Xuni nga alpet e Zvicrës.

Më 21.03.2012-

Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon :

Adem Demaçi mbeti midis Cyrihut


Klan Kosova mars 2012

MPJ i ka shkuar një ankesë nga Adem Demaçi për shkak të trajtimin që atij i ka bërë ambasada e Kosovës në Zvicër. Demaçi kishte mbetur i vetëm midis Cyrihut, në një vizitë që ai e kishte bërë në kuadër të veprimtarive për shënimin e 100 vjetorit të Pavarëssë së Shqipërisë. Punonjësit në ambasadë, sipas ankesës që ka bërë Demaçi në cilësinë e Kryetarit të Lidhjes së Shkrimtarëve, nuk e kanë shoqëruar delegacionin nga Kosova duke e lënë të vetëm.

Për këtë, MPJ-ja ka bërë një vërejtje me shkrim për konsullen Luljeta Selimin. Kjo e fundit në një prononcim për Kohën Ditore e ka quajtur të padrejtë vërejtjen pasi në ditën për të cilën delegacioni kosovar është ankuar nuk ka qenë e paraparë asnjë agjendë zyrtare.

-------------------------------------------..
Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon :

Nuk është ky vetëm një rast i denoncuar dhe publikuar nga z. Demaçi

i cili nuk duron dit ,por ka edhe shumë raste tjera të cilat u tha se do publikohen e nuk u publikuan kurrë për arsyet,mjerisht për mua akoma të pa njohura.

Sa për orientim dhe të mos flas në emrin e tyre,le të pyetet z. Nusret Pllana se si është ndarë me organizimet e dështuara nga përfaqësues të tillë e kryesisht në Gjenevë më rastin e promovimit të librit të tij tepër më ndikim në opinion dhe faktorin ndërkombëtar.

Pastaj le të pyetet z. Jakup Krasniqi se si,ditët e fundit është sabotuar më thirrjet formale dhe krejt pa projekt për takimin e tij me bashkatdhetar e që nuk kishe si ta emërosh këtë takim të vdekur politik. E rënd ta them këtë por realitet ky për të cilin nuk di a e ka kuptuar z.Krasniqi...

Janë raste tjera për mua të dhimbshme sa nuk mund ti publikoj madje disa prej tyre që kanë ndodhur në lokalet e ambasadës së Kosovës në Bern. Fajtori i gjitha këtyre është në prapaskenë si loja më e dëmshme politike çfarë ka qenë në të kaluarën dhe mjerisht po vazhdon edhe sot për çka sinjalizoj për kujdesin qe duhet pas ndaj gjitha këtyre prapaskenave ku po djegën edhe ambasador të ndershëm.

këto padrejtësi dhe aventura të nivelit mafioz,mjerisht po i ndihmon edhe faktori ndërkombëtar,kjo është e dhimbshme por me mund e sakrifica të reja edhe këto lojëra do ta kenë fundin e turpit të tyre.

Faktori ndërkombëtar,duhet te bindet njëherë e për gjithmonë ,se tek shqiptaret,gjithherë fatura e stabilitetit,rendit dhe qetësisë në rajon si dhe ajo globale,më e kushtueshme është fatura e vendimeve të pa drejta politike se sa vet situata e tensionuar në terën pa dallim nivelit brutal çfarë njeh ballkoni si protesta paqësore apo të dhunshme ato.

Tani është koha dhe momenti i fundit të mendohet kështu dhe veprohet vetëm mbi këto baza analizash nëse duam rejon të paqes,qetësisë dhe stabilitetit.

Kjo është njëra nga këshillat që japin ata të cilët nuk kanë lejuar padrejtësinë si dhe nuk do pajtohen me padrejtësi të reja çfarë po bëhen me ndihmën e faktorit vendor.

Luzern 17.03.2012

Xun Çetta

585 Artikel (74 Faqe, 8 Artikel pro Seite)