Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zur Kategorie: Komentime


Mendimi i mirë mbetet i mirë, pesha e fjalës peshon varësisht kush e thotë

Unë, më shumë jam i prirur te shoh e dëgjoj çfarë thotë sesa kush thotë, edhe pse populli ka një shprehje e cila quditrisht nuk me pelqen për kohet e sotme. ,,Mos shih as dëgjo çfarë thot por shihe kush e thot.

Pse thëm për kohën e sotme dhe pse quditërisht ?

më shumë...

Reagimi im, prononcimit të z. Milan Paunoviq mbi shkarkimin e z. Meha

E di se Qeveria Haradinaj nuk kishte si të startoj parase ta shkarkoj komisionin për shënimin e vijës së kufirit më Malin e Zi të udhëhequr nga z. Murat Meha, pa dallim i dorëhequr apo jo. E di gjithëashtu se nuk ishte mirë të filloj nga problemi më i madh parase të stabilizohët vet Qeveria, por ja se një ditë shumë të shpejt do duhej të ngritet ky problem i cili sa ngritet neser më mirë sot.

Sa i perket reagimit të kryetarit të komisionit të Malit Zi për shënimin e pikës së kufirit,z. Milan Paunoviq, mendoj se është e drejtë, ndoshta edhe obligim i tij që të reagoj pas shkarkimit të z. Murat Meha, kjo nuk duhet të na shqetsoj pa dallim prononcimit tij.

Ajo që ne duhët bërë neser është: Ta gjejm një mik të fort e të sinqert ndaj interesave të Malit Zi i cili do duhet ta ngrit një takim dhe ulje për diskutim të asajë marrveshje e cila nuk është e ratifikuar në Kuvendin e Kosovës, e si e tillë, në gjitha shtetet më demokratike, kjo marveshje do trajtohej dhe cilësohej si marrveshje e një personi pa dallim pozitës shtetërore, të cilën si marrveshje, nenskruesi nuk ka pas ndermend as ta shtroj për ratifikim në Kuvendin e Kosovës e që kjo do del se, ishte një shkelje e rëndë e punës prapa shpinës së vendit tonë ose, tentim te kalimit të një kushtëzimi por pa zë.

Këtë gjë, e kuptojn gjitha shtetet demokratike e më traditë institucionale ku nuk guxon të anashkalohët Kuvendi. Për Malin e Zi, ajo marrveshje do ishte valide pasi të ketë kaluar në Kuvend. Këtu nuk ka dilema e as hezitim që haptazi të thuhët një gjë fare e thjesht e cila nuk don kryeplak nderkombëtar, por don miq e dashamir të vet Malit Zi.

Nese Malit të Zi, më këtë aneksim territorial i prishet harta të cilën edhe sot e mësojn nxensit e këtij shteti mik, atëhere nuk kemi të drejt ne të themi se, Kosova qenka në rregull më kilometrat e saj katror sa kishte si Krahinë e shtetit ish Jugosllav. Jan kilometra ata të cilët gjoja gabimisht i paskemi shfrytzuar në ish Jugosllavi por nuk na paskan qenë më letra si pronë e Kosovës !!! Po Malit të Zi pse i dalën ata kilometra më shumë sesa i mësojm në historinë e këtij shteti, dje republik ish Jugosllave ?

më shumë...

Qeveria Haradinaj, jo 100, por i donë të paktën 250 ditë, jo të sulmohët por

Qeveria Haradinaj, jo 100, por i donë të paktën 250 ditë kohë për tu parë se ka barësuar apo dështuar, e për të mos dështuar vendi dhe barsimi politik, do duhët ndihmuar e jo të sulmohët që në start kjo qeveri. Opozita kësajë radhe, fatmirësisht është e fortë, kuptohët nese do dinë të veproj dhe ne, të jemi ndihma e sajë, bashkë më qeverinë dhe sjelljët sajë perball opozitës.

Emisioni deri tani më i mirë e më me vlerë për ta dëgjar dhe mësuar diqka dëgjesi, ishte ky mes z. Halil Matoshi dhe Bajrush Morina.

Në këtë emision, për herë të parë si asnjëhere më shumë, e kam ndier vehtën se isha i nevojshëm të jem mes tyre para opinionit publik dhe pikërisht, për ta mbështetur njërin dhe tjetrin në pika të caktuara ku kishin të drejt apsolute edhe pse që të dy ishin më mendime të mira por diqka u mungonte atyre, e ai i cili do i plotsoja dhe harmonizoja qendrimet e tyre, pa dyshim do isha unë mes dy miqve të vjere tani në dy pozicionime të ndryshme.

Unë po e barti debatin e këtij emisioni këtu nga ku mund të mësoj shumë çka dëgjuesi, por nuk po i shprehu mendimet e mia edhe pse shumë nga to ishin këtu, nuk po i barti tjerat shtesë ngase tashmë konsideroj se po çarmatosëm vet për të keqen time ashtu si tash e sa dekada më parë. Ky lëshim i imi do ishte një krim i radhës të cilin tash sa kohë ja sjelli vehtës time.

Unë, po e barti vegzën, lidhjën apo linkun e këtij emisione që ta kemë këtu ku do ti kemë shtesat e mia një ditë kur nuk do bëj krim ndaj vetvehtës në interes të tjerëve. 

,,Bota Press“ 11.09.2017

Lajmi i fundit: Balle per balle e sy me sy me Halil Matoshin, drejtorin e Zyres per Medie ne Qeverine Haradina -Mos e leni pa e pa!,,,Ne Imazh...ne RTK

http://botapress.info/bajrush-morina-ramush-haradinaj-nuk-…/

Luzern 11.09.2017

Xun Çetta

Kronologjia e renditjës së lajmeve për sot, jo pasqyre e mirë per vendin

Dita kur po konstituohet kuvendi me legjislaturë të re, mjerisht në po këto lajme dëgjohët sikur fillojn ikje të reja nga vendi !!!

Themelimi i përbërjës së re në Kuvend, i mirë apo i keq si akt, ky tani është realitet i cili do duhej respektuar edhe pse të gjithë e dim se kurr nuk ka pas dhe nuk do të ketë kuvend më të brisht dhe jo funksional se kjo legjislaturë kuvendi.

Ekzodi, apo ikja masive nga vendi siq po lexojm e dëgjojm, po ashtu të gjithë e dimë se nuk është realitet i këtyre permasave ky, veqse një formë e ngritjës së panikut në popull dhe propagandës në politikë.

Ajo që dua të thëm është se, kronologjia e renditjës së lajmeve për sot, ishte jo pasqyre e mirë për këtë ditë të vështirë për vendin tonë.

Më veshtirësi të madhe, por gjendja e krijuar tash sa kohë duhet të kaloj nga kjo bllokadë e cila po rrezikon të na kompromentoj tepër keq.

Luzern 07.09.2017

Xun Çetta

Tani, sapo u lirova nga aktakuza i dyshuar : Xun Cetta njeri i luftës speciale

Ja sikleti im i hetuesisë deri në pafajsi :

Kush mbet pa u akuzuar për gjitha të këqijat të cilat po i vijn vendit tonë ? Kjo është një pyetje e cila nga tani urgjentisht kërkon gjetjën dhe hapjën e kutisë së zezë të anijës sonë të cilën po e fundosin jo pak njerëz të cilët po thirrën në emër të po idealeve tona.

më shumë...

Gruaja shtatzënë me 20.000 bletë mbi bark dhe vetëm qeshet

Kjo na bënë të kuptojm dhe mësojm se, nese nuk sillësh keq dhe nuk u ke sjellur ngacmime të këqija, as njerëzve e as bletëve nuk ke pse u frikësohësh

Është kjo një foto, e cila pas lindjës së fëmiut do duhet të ketë kujtimin më të mirë.

Lidhja nga mora fotografinë :

më shumë...

Akt i shemtuar fizik ky i cili demantoj bindjet e mia edhe ashtu të dhunshme

Ka muaj të tërë që kur kam ngritur duart e po pres të ndalët kjo qoroditje politike në vendin tonë. E kisha flejt mendjën, dhunshëm krijuar bindjën se, për ca muaj nuk do befasohëm më asgjë ngase për mua, befasirat veq kanë arritur kulmin dhe nuk kam me çfarë befasohëm më shumë.

Ja se pikërisht sot, akti më i shemtuar fizik ndaj zonjës Vitore Metaj Stavileci, më demantoj dhe më bëri të thëm se, paska edhe më keq se kaq. Ky është kulmi i së keqës e cila na kercnon dhe njëkohësisht është alarm i cili paralajmëron se kah po rrëshqasim si shoqëri.

Kjo e këqe nuk u ndal më kaq për të u trajtuar!!! ajo filloj e po vazhdon si më keq.

më shumë...

NJ O F T I M

Ky qen e as pronari, nuk kanë humbur por po na gjurmojn ne :

Mehmet Latifi fb 27.08.2017

Iu lutem te gjithe kontakteve te mia ne listen e mesenxherit qe te mos pranojne asgje nga F A B R I C I O B R A M B I LL A.

Ai ka nje foto me nje qen. Ai eshte nje haker dhe ka nje sistem te lidhur me llogarine e secilit ne mesinxher. Ne qofte se nje nga kontaktet e pranon ate, AI DO TE PERDORE SECILIN ILEGALISHT OSE DO T'I TRANSFORMOJE INFORMACIONET TUAJA DHE TE GJITHEVE PER TE KEQ...

PRA KENI KUJDES....

Xun Çetta : Po i ndertuar, Hakerët janë tërbuar këto ditë dhe na mbyten KUJDESE

Luzern 27.08.2017

Xun Çetta

 


522 Artikel (66 Faqe, 8 Artikel pro Seite)