Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Komentime


Një spot mesash shumë i mirë ky, por i vjetruar për diplomaci (Komentime )

A din njeri të më tregoj, nga gjithë kjo forcë, kjo kthjellësi e Nënës së Astrit (Komentime )

 

Njeriu më ideale është më i fortë se guri, as sot pas kaq kohe nuk e di, nese din njeri të më tregoj, nga gjithë kjo forcë, kjo kthjellësi e Nënës së Astritit ? ju lutëm të na ndihmoj e tregoj nese dikush din dhe e kupton këtë, në mënyerë që edhe ne të marrim forcë, kurajo dhe mbahemi të kthjellt.

 

Konferenca për media e Prindërve të Astrit Deharit (Komplet)

 

VIDEO:

https://youtu.be/P5K1mvMg39I

 

Luzern 13.11.2018

Xun Çetta

 

Edhe një punë më vlerë të madhe të cilën pak kush e bënë si Xeni (Komentime )

Ju përgëzoj për punën Shkëlzen i nderuar, punë kjo të cilën e di,se pak kush e ka bërë apo mund ta bëjë si ju.

 

Ju shkëlzen i nderuar, nuk u muarrërt më tema të mëdha për retorikë e as për senzacion publik, ju jeni një hulumtues i mrekullueshëm dhe bëni pasqyrim realitetesh të cilat pak kush mund ti bëjë si ju.

 

Bota jonë e atij nenqielli ka aq ngjarje dhe histori të pa thëna sa edhe vet bota është dhe do mbetët e varfër madje mekatare pa pasqyrimin e tyre. E di dhe jam i sigurt në suksesin e punës suaj që kur po punoni në këtë drejtim mik i nderuar Shkëlzen.

E di dhe duhëm ta thëm faktin se, asnjë investim vendor e as nderkonbëtar nuk do dal më faqebardhë për zbardhje realitetesh pa dallim fatkeqsish mbi baza etnike se sa investimet në ju i cili hulumtoni thjesht si hulumtues krejt i pa kufizuar në baza të njerëzve, race, besimësh a nacionaliteti.

Ndihëm mirë kur njerëzit nuk harrojn, vizitojn dhe evokojn kutimet e tyre (Komentime )

  

Mik i nderuar dhe respektuar Xhafer, e di se je një punëtor i pa lodhshëm dhe veprimtar i pa ndlshëm. Më vjen mirë kur viziton miq, shokë e veprimtar në gjitha trojet tona ku ata punojn e veprojn.

U ndjeva mirë kur pash këtë foton tuaj me mikun Enver Bytyqi aty para fontanës së,,Taivanit“ në Tiranë.

Enverin po ashtu e di si punëtor të hershëm, kam foto, përshkrime dhe kujtime më të, që kur ai, më forcat e veta si punëtor që ishte pas viteve 90-ta, ka pas hapur vendin e tij të punës si i pavarur aty buzë Lanës në Tiranë.

Ju përshëndes dhe më bëhët qefi kur shoh se njerëzit takohën, bashkëpunojn dhe evokojn kujtimet e tyre të cilat po të pasqyrohën kanë mjaft vlera.

Më shumë postimi,Xhafer Leci  fb 09.11.2018 para 20 orësh

Prof.Dr. Enver Bytyçi Edhe kesaj vere miku im Xhafer Leci nuk iku nga Shqiperia pa me takuar! Per ata qe nuk e njohin: Kam njohur shume veprimtare te diaspores, por si Xhafer Leci jane sa gishtat e dores!

Tiranë

Lidhja :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2091593457818170&set=a.1416839348626921&type=3&theater

Luzern 10.11.2018

Xun Çetta

Komentet në facebook:

 

Enver Bytyci : Faleminderit shume sa shkruani, miku im Xun Cetta! Ishin kohe te veshtira atehere, por me dinjitoze sesa keto te sotmet! Prandaj dhe une, ashtu si ju, i kujtoj me nostalgji!
Uroj cdo te mire mik!

 

Xun Çetta : Enver i nderuar, kam çfarë shkruaj dhe kujtoj nga ato kohë, të gjitha permbledhje arikiv në vehte. Ishin kohë tepër të vështira jo për ne disa sa për juve të cilët kishit vullnetin dhe shpresën e madhe për të bërë e krijuar pa dallim pse vendi ende nuk e kishte marr vehtën. Keni punuar ju disa në kushte tmerrësisht pa kushte e pa ndihmë, por mendoj se ja keni dal që fillimisht ta mbijetosh kohën e pastaj krahas arritjeve dhe ndryshimeve graduale të vendit keni avansuar edhe pozicionet tuaja për punë. Ju përshëndës dhe uroj gjitha të mirat më shpresë se një ditë, kështu si më Xhaferin mund ta pijm kafën në vendin e kujtimeve tona në Tiranë. Shëndet shoq.

 

 

 

Rifat Muriqi facebook 17.10.2018 dhe komenti im (Komentime )

Ta luftojm të keqën edhe pse duhët ti zbardhim të këqiat por jo të sjellim e as të ndjellim zi. Nuk ka lumturi duke u mbështjellur dhe pajtuar më të zinë e tjerëve. Rifati megjithëatë shkruan dhe shkruan mirë e në aktualitete jete por jo të gjithë po kptohemi drejtë. Rezistenca jonë kolektive edhe ashtu është plogështuar dukshëm por jo shumë gjatë do të shkoj kështu sa që ti dorëzohemi fatit.

Rifat Muriqi – QË I LUMTUR TË JESH :

Rifat Muriqi facebook 15.10.2018 mes tjerash edhe komenti im (Komentime )

Sapo degjova në TV T7, krimin ekonomik çfarë i është bërë vendit për kaq vite, kur kalova në facebook po lexoj mbi krimin politik, postuar nga Rifat Miriçi :

Rifat Muriçi fb 15.10.2018 ora 23 e 26  para 54 min · 

Kur po ua lexoj deputetëve historitë e tyre dhe familjare, 70 po më dalin teTitos, 20 te Enverit, e të tjerët Lopë të gjalla.

Ismajl Gashi facebook 14.10.2018 aktualizon foton (Komenti im) (Komentime )

Xun Çetta : Të gjithë veprimtarët e Mergatës Shqiptare e njohin veprimtarin e pa ndalshëm të çështjës kombëtarte, pra të Ferizajasit z. Ismajl Gashi por jo të gjithë e mbajn mend dhe jo të gjithë e kanë vlerësuar drejtë sinqeritetin e tij në politikë.

Të bashkëpunojn më shumë, më sinqert, gjithëata të cilet janë vlerë Mergimtarësh (Komentime )

Osman Osmani facebook 14.10.2018 : Mergata nuk është kuletë

Diaspora shqiptare nuk është kuletë. Ajo posedon edhe pasuri dhe burime tjera të shumta...Ajo s‘mund të përjashtohet as nga vendim-marrja politike dhe as nga „çështjet madhore“.
Ajo do vij duke u faktorizuar, deshtën apo jo politikat shtetërore!


601 Artikel (76 Faqe, 8 Artikel pro Seite)