Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Tubime


Ikja e qytetarëve nga vendi ynë, po impunon kthimin tonë andej nga kemi ikur (Tubime)

 

Vendi ynë, aktualisht është në një gjendje të vështirë sa që na bënë ta harrojm jetën e Mergatës Shqiptare dhe ruajtjën e perspektivës tonë kombëtare pa dallim gjitha mundësive që i kemi këtu ku punokm e jetojm. Pa shtet të fortë e të qendrueshëm atje, Mergata është pa krah dhe pa krenari që të prosperoj si komunitet shqiptar, këtë gjë nuk po e kuptojn ata të cilët nuk po dojn të na ngrisin krenarin si shtet as si komb shqiptar.

Sot, 1 Maji, festë apo protestë në Kosovë ? (Tubime)

Kur jan kushtet e mira për punëtot, letë festojn, kur jan kushtet mjerim për ta, letë protestojn.

Përgjigja ime e qartë për ta të cilët nuk kam si ti ndihmoj e as uroj ndryshe.

Luzern 1 Maji 2017

Xun Çetta

Pjesë video : Aktiviteti i shoqatës,,Fan Noli në Kopër . (Tubime)

   Kur i publikon njërit të hedherohet tjetri pse jo edhe atij aktivitete të njetës kohë si shoqatat motra. Po publikoj vetëm një insert video filmimi nga aktivitetet e ngjeshura të Shoqatës ,,Fan Noli“ në Kopër, aktivitete këto të cilat më shumë mund e sakrifica bënë që të lënë gjurmë për kohën sa Shqiptarët punuan e vepruan në ato qytete të bregdetit Slloven si në Kopër, Izolla, portorozh etj.

Takimi i parë i gjitha subjekteve në mërgatën Shqiptare -CH-1990 dhe situata sot (Tubime)

Sqarimi që në fillim :

Ky takim iniciuar nga unë personalisht më rastin e vizitës time mërgatës Shqiptare 1990, i ndihmuar shumë nga nëndega e LDK-së Thun dhe përfundimisht për të mos dështuar siç dështova në takimin e Bern-it ndihmën më të madhe e të sinqertë ma bëri tani i ndjeri Ymer Neziri po ashtu mysafir nga Kosovë për pak ditë këtu në Zvicër (CH).

TUBIMI I L.D.K-se KËSHILLI RAJONAL HITZKIR CH 01.11.1991 (Tubime)

Referati nga autori Xun Çetta, lexuar nga Qaush Zeka 1991, publikuar tek sot 22.04.2013.

 

 Pas tekstit kliko në Video:

Prof .Dr. Nusret Pllana përshëndet te pranishmit më një fjalë rasti (video) (Tubime)

Më besim për mirëkuptim më ata që nuk lajthiten, njeriu ndihet i lirë të ndërhyn dhe kompleton zbardhjet e gjithë çfarë i ndodhi dhe vazhdon ti ndodh popullit tonë. I tillë është dhe po dëshmohet Prof. Dr Nusret Pllana.

Prof .Dr. Nusret Pllana përshëndet te pranishmit më një fjalë rasti dhe sqaron më shumë sa u pa në filmin dokumentar : 

Glattbrugg 30.03.2013 -(ZH )

PS:

Video marr nga facebook-u autor Ibrahim Bajrami


Kliko mbi foto për ta shikuar videon

 
Kliko mbi foto për ta shikuar videon

Sot vikend, por aktivitete të ngjeshura madje edhe në kohë pushimi. (Tubime)

Para dita e sotme 30.03.2013 edhe pse kafja e mëngjesit të këtij vikendi, megjithatë nuk kaloj pa debate madje të nxehta politike, pa dallim nivelit të mërgimtarëve në këtë fushë dhe anësive apo përcaktimeve  të tyre politike.

Në fund parasë të ngrihemi iu drejtova :

Pas dite ora 17 h në Gllatbrugg mund ta kemi fatin dhe nderojmë autorin e ca monografive dhe vëllime tjera mbi krejt çfarë u bisedua këtu se po vazhdojmë të përjetojmë edhe tani pas lufte. Më pjesëmarrjen tonë ne nderojmë autorin dhe veten tonë si mërgimtarë.
 

Manifestimi i 100 vjetorit të pavarësimit të gjysmë Shqipërisë mbajtur në Shkup, (Tubime)


Tash e sa ditë gati muaj të terë që kur shqiptarët po merren më manifestimin e festës 100 vjet shtet. Dëgjuam,pamë dhe po përcjellim në vazhdimësi se si po mbahen këto manifestime,por deri tani ajo që la mesazh historik ishte manifestimi i këtij përvjetori të lavdishëm që u mbajt në Shkup më 25.11.2012.