Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Akademi Perkujtimore


Perfundoj ceremonia e varrimit e njeriut i cili do të rilind serish (Akademi Perkujtimore)

Ceremonia e varrimit e atij i cili do të rilind në kohën e kombit tonë, pra jo në këtë kohë të qoroditur sot perfundoj si më mirë dhe u çpalosën akoma më mirë të pa larat e kësajë kohe pa kohë.

Ishte një ceremoni varrimi kjo në mënyerën më të mirë të mundshme për situatën çfarë ka krijuar politika e pas luftës.

Demaçi-Rugova ishin dhe mbetën vet Kosova, LAVDI atyre (Akademi Perkujtimore)

Kosova e pas luftës vend i shumë papergjegjësive, në këtë rast edhe unë sikur po tregoj një papergjegjësi në dukje të parë por jam dhe do dal pergjegjës për çfarë thëm në emër të kulturës tani të ndjerit z. Ibrahim Rugova.

Si Demaçi ashtu Rugova ishin dhe mbetën vet Kosova, tentim ndarja e tyre nga servil të shumt rreth këtyre dy figurave, ishte dhe mbeti vetëm një plasje për ti futur pukat e tyre servile dhe asgjë më shumë.

Këto dy figura ishin bashk dhe në marrveshje të plotë deri në momentin kur pykat servile muarren hov dhe gjetën hapësira për ta qarë frontin e shekullit tonë.

Në emër të shpirtit dhe kulturës së Rugovës i shprehu ngushllime familjës Demaçi dhe gjithë popullit Shqiptar.

Zoti e bekoftë popullin dhe vendin tonë do të ngushllonte dhe uronte Dr.Rugova.

Trubuhoc 27.07.2018

Xun Çetta

 

Ademi i madh na la LAVDI (Akademi Perkujtimore)

Sot pas dite na la ai i cili bëri më së shumti për këtë vend, ai i cili bërë paraluftën, luftën dhe paqen, më e pa kushte, më e pa njerëz të sinqert afer vehtës. Qoftë i pavdekshëm emri dhe vepra markante e të pavdekshmit Adem Demaçi .

Lavdi për jetë e mot dhe pushoftë i qetë trupi tij

 

Ngushllime familjës Demaçi dhe gjithë popullit Shqiptar

 

Trubuhoc 26.07.2018

Xun Çetta

 

Tragjedija e familjës Sadikaj në komunikacion dhe kjo ditë zie sot, alarm per ne (Akademi Perkujtimore)

  

Tragjedija e familjës Sadikaj e cila po punonte e jetonte në Zvicër e që, dje sa po i kalonte pushimet këto ditë në Kosovë, ajo gjeti vdekjën në një aksident komunikacioni ku mbetën të vdekur qifti Mergimtar me dy fëmijt e tyre dhe Nënë lokën e cila ishte në veturë, tani kjo fatkeqësi le të mbetët ditë zie dhe pikëllimi për ta thirrur mendjën të tjerët dhe gjithë sherbimi policor në komunikacion.

Ps. Familja e kësajë fatkeqsije ishte nga fshati Sopi, Komuna e Suharekës.

Më pikëllim, vrarje e lendim në shpirt u shprehu ngushëllime më të afermve tyre dhe ndaj dhumbjën më ta. U preht në paqe trupi i tyre LAVDI

Luzern 09.07.2018

Xun Çetta

 

Në të pame te veprimtarit Dinë Ahmetit morem lajmin për vdekjën e veprimtarit B. (Akademi Perkujtimore)

Sot 01.07.18 në të pame të veprimtarit Dinë Ahmeti, tërë ditën në Winterthur Ch morem lajmin e hidhur për vdekjën e veprimtarit tjetër tashmë të ndjerit Bajrush Behrami.

Ishte kjo edhe një goditje e cila për ditë e më shumë po na ligështin dhe bënë akoma më të pa sigurt në rrugën e cila serish na pret për të bërë kthesat e radhës për vendin tonë.

Nga sot pusho i qetë mes deshmorëve të shumt o Hilmi Haradinaj (Akademi Perkujtimore)

Sot 16.06.2018 përcilët për në amshim një Baba dëshmorësh i cili dha aq shumë për vendin tonë dhe çlirimin e tij. I tillë do mbetët tani i ndjeri Hilmi Haradinaj.

Ngushllime gjithë familjës Haradinaj,bashkëluftetarëve të gjallë dhe atyre të rënë për çlirimin e vendit të cilët nga sot do të i shoqëroj edhe fizikisht vet Hilmiu. U preht në paqe dhe pushoft i qetë trupi i Hilmiut në tokën për të cilën dha aq shumë. LAVDI

Informim për ceremoninë e varrimit:

Ceremonia e varrimi të ndjerit bëhet sot e hënën 18.06.2016 në ora 14:00 në fshatin e tij Gllogjan.            

Luzern 18.06.2018

Xun Çetta

 

Si e prita lajmin për vdekjën e të pa vdekshmit Fadil Vokrri (Akademi Perkujtimore)

 

Në rrugë e sipër më tren relacioni Luzern-Wienë më telefonon shoqja dhe thot : ,,Ngushllime Xun, tani sapo dëgjova, Fadil Vokrri paska vdekur, sipas gjitha gjasave paska pas Infrakt“

 

Pusho i qetë në tokën e vindit të çliruar pjesë e të cilit çlirim je o Din Ahmet (Akademi Perkujtimore)

Këtu lexova e kuptova më vonësë për humbjën e Dinës dhe po më këtë foto po perqoj ngushllimet e mija tërësisht i pikëlluar.

Ngushllime familjës Ahmeti, ty Ibish dhe gjithë bashkë veprimtarëve e luftetarëve të Dinës, vdekja e të cilit paska ardhur tragjike ashtu siq ishte tërë jeta tij për kaq vite në sherbim të vendit dhe çlirimit të tij.
U preht në paqe trupi i Dinës . LAVDI veprës dhe perkushtimit tij të pa lodhshëm.

Luzern 14.06.2018

Xun Çetta

 

 


121 Artikel (16 Faqe, 8 Artikel pro Seite)