Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Akademi Perkujtimore


Aktorët e krimit të kullave binjake mëgjithëatë u faktorizuan por… (Akademi Perkujtimore)

Shpesh herë ndodh kur politika e mbrapsht kriminale ,sheh humbjën dhe mos faktorizimin e sajë dhe pastaj, ajo zgjedh format e daljës sajë në siperfaqe pa llogaritur krimin e as viktimat njerëzore.

Lajm i rënd për vdekjën e Ramadan Hazirit (Akademi Perkujtimore)

Lajm i rënd dhe tepër pikëllues në këtë mengjes për mua kur mora vesh se Ramadani nuk do të jetë më në mesin apo në rreshtin e atyre të cilët veprojn e nuk ndalën. Ramadanit tani ndjes pat i besohej fjala dhe vlerësimi. Vërtetë së fundit ishte bukur në moshë por tepër i kthjellt në mendje pas aq sa ka hjekur e vuajtur miku, veprimtari, shkrimtari e publicisti Ramadan Haziri.
Ngushllime familjës Hazizi, shokëve, miqëve dhe bashkëveprimtarëve të Ramadanit. 
U preht në paqe trupi tij LAVDI.

Luzern 02.09.2018
Xun Çetta

Edhe një artist i madh na la, arti dhe vlerat e kësajë fushe po na varfërojn, (Akademi Perkujtimore)

Ngushllime familjës Lokaj, kolegëve të Sulejmanit dhe gjithë art dashësve . U preht në paqe trupi i Sulejmanit, artistet i cili na la vepra dhe kujtimet më të mira LAVDI.

Trubuhoc 05.08.2018

Xun Çetta

Më lot në sy nga gjithë të pranishmit u bë varrimi i trupit Bekim Lumit (Akademi Perkujtimore)

 

Më 31.07.2018 në varrezat e qytetit të Prishtinës pas një mbledhje komemorative krejt ndryshe nga zakonisht, iu dha lamtumira e fundit tani të ndjerit, mikut tonë i cili do të jetoj në kujtimet tona Bekim Lumi.

Dita e dytë për ngushllime pranë familjës Demaçi (Akademi Perkujtimore)

 

Dje isha më familjën time të ngusht, sot më veprimtarët e hershë z. Nezir Gashi, Ramadan Blakajn, Xhemail Gashin dhe dy djemt e Nezirit.

Atje ishte një kolonë pritje në radhë por jo aq shumë sa për të mbetur në këmbë siq është vështirë për të moshuarit.

  Prishtinë 30.07.2018

   Xun Çetta

Po sot ca orë më vonë lexova se paska vdekur edhe Luan Hadaraga (Akademi Perkujtimore)

Tani sapo lexova se paska vdekur edhe Luan Hadarage ish Minister i Mbrojtjë së Shqiprisë në kohë Lufte në Kosovë

Unë kam një pervojë të hidhur me pushtetet atje, vështirë të dihet sakt se kush ishin të vertetët për Kosovën dhe çlirimin e sajë e kush jo në atë pjesë të vendit tonë por, e di një fakt se ka pas në të kaluarën dhe ka mjaftë edhe sot të cilët ishin dhe janë të gatshëm të flijohën për trojet tona. Pushteti i prishi shumë të tillë atje dhe këtu por këto janë punë sherbimesh.

Edhe një vdekje e rëndë e cila na guditi dhe la më të varfër në mes rrugës (Akademi Perkujtimore)

 

Vdekjët e rënda e tepër të dhimbëshme kanë marr hov e nder to sapo lexova lajmin prekës për vdekjën e mikut tonë , veprimtarit, mbi të gjitha njeriut më të afert si njeri tani të ndjerit Bekim Lumi.

Ngushllime familjës Lumi, të afërmve tij dhe gjithë atyre të cilët i qendruan afër këto ditë të veshtira të jetës tij.

U preht në paqe trupi i Bekimit LAVDI

 Prishtinë 30.07.2018

 Xun Çetta

Foto album nga : Lamtumirë Adem Demaçi 28.07.2018 (Akademi Perkujtimore)

 

Nga shumë pyetje të cilat do doja ti di, po ndalëm vëtëm në njërën nga to : Ku e kishte vendin në këtë ceremoni varrimi familja Jashari ?

Nga mbi 200 foto pa i komentuar ato, mua më del një pergjigje të cilën do ta kompletoj herat tjera.

Dje u varros trupi i Ademit por jo 28 vjet burg e as vepra e tij ku jo rastësisht konqidoj të varroset trupi tij fizik po më datën 28.

Deri në të ardhmën për shkak kohe fotot i kemi në facebook 

   Prishtinë 29.07.2018

 Xun Çetta

 

121 Artikel (16 Faqe, 8 Artikel pro Seite)