Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Akademi Perkujtimore


Lajm mortor (Akademi Perkujtimore)

Sot, sapo u informova se paska vdekur plaka e vuajtur dhe e hjekur keq para, gjatë dhe pas lufte, njëkohësisht, Nëna e dëshmorit Hamdi Bilall Çeta. Zyla tani e ndjerë, nuk e pati një jetë aq të lumtur si shumë Nëna dhe gjithë populli ynë, ajo perjetoj shumë fate jete jo bash të lumtura për ta perjetuar edhe rënijën e djalit të saj dëshmor Hamdi Çeta.

 

Ngushllime familjës së ngusht Çeta dhe gjithë atyre të cilët e kanë ndier dhimbjën për Zylën.

 

U preht në paqe dhe pushoft trupi i sajë në dheun e Kosovës LAVDI

 

Lizern 25.01.2019

Xun Çetta

 

Vetëm ndjekja e atyre të cilët po sabotojn dhe zhvatin shtetin, ne na bën shtet (Akademi Perkujtimore)

Mbrëmë e dëgjova dhe lexova, nga trishtimi mbeta pa e ripostuar për lexuesit këtu ku duhët të mos mungojn shigjetat e kritikës pse jo edhe goditjës së atyre të cilët po na rrezikojn shtetin.

A ka krim më të madh sesa të shtyhet dora e zezë e këtij vendi që për 5 euro ti merr 35 euro a jeta e tjetrit para vdekjës ? Ky është krimi i cili nuk po na lëshon të ecim si shtet më vlerat të cilat ky popull i ka !.

Pas shumë vizitave të sotme gjithëandej, tani në fund mora lajmin i pikëllimit ! (Akademi Perkujtimore)

Më vonesë por lajmi i pikllimit nuk len pa të goditur më kohë apo pas kohe, ky është ndryshimi mes lajmit të gëzimit dhe atij të pikllimit. Tërë ditën isha në qarkullim nga një vend në tjetrin, tani sapo lexova për vdekjën e mikut familjar tani të ndjerit Azem Ramë Imeraj. Jo se ishte lajm i pa pritur por nuk e besova se do ta pranoja kaq më dhimbje e befasi edhe pse po pritej vdekja e tij…

Pusho i qitë Azem në botën tjetër ngase atje të gjithë do vijm, kush më herët e kush më vonë por atje do vijm e pushojm. Ti Azem shkove por jo pa raralajmërim, ne nuk e di se si do vijm.
 

Ngushllime familjës Imeraj dhe gjithë shokë, miq e mikesha si dhe kolektivit ku ka punuar e me të cilët ishte mishëruar tani Azemi i ndjer. U preht në paqe trupi tij, LAVDI.

Urimi im për ditën e Veteranit, emer i madh ky sa që duhet pyetur vehtë kush jam (Akademi Perkujtimore)

Parase veteranët, i uroj të rënët edhe pse e kanë ditën e tyre të lavdisë së veqant. I uroj gjithë Veteranët e UÇK-së dhe periudhave tjera para kësaj Ushtrie të lavdishme e cila pati fatin ti jap fund pushtimit shekullor.

Pa e prishur urimin e kësaj dite, i uroj gjithëata Veterän të cilët dihën dhe dëshmuan më vepra e jo më letra si Veteran. Veteran i çlirimit të vendit more hej !!! emër shumë i madh ky, ta pyesim vehtën sa bëra për këtë vend ?.

Urime, paqin lavdinë dhe respektin Veteranët për të cilët nuk vëhën në pyetje kontributet e tyre.

Luzern 30.12.2018

Xun Çetta

 

Nuk ik në atë botë të perjetëisë Izeti pa na lënë misazh të çartë si bëhët shteti (Akademi Perkujtimore)

Izeti i madh në sherbim të vendit na shkoj ! por la vepra të mëdha dhe kujtime tepër më vlerë për gjithë ata të cilët nuk marrin nga të tjerët kalimthi e në fluturim të dinamikës së këtyre kohërave në tranzicion, kujtimet e tij më vlerë, kanë zënë vendin e duhur tek ata të cilët nuk fluturojn, por kujdesshëm deponojn vlera nga njerëzit siq ishte Izet Demaj.

Sot më nderime nga i gjithë vendi i thuhët lamtumira e fundit Heroit Izet Demaj (Akademi Perkujtimore)

Sot është ditë e vështirë, tepër e rëndë për çka  shumë keq po ndihëm pse nuk jam atje për ti dhënë lamtumirën e fundit heroit të dyfisht të dy kohërave të pa vdekshmit në popull tani të ndjerit Izet Demajt i cili na shkoj pak si pa kujdesë para syve tonë. Aq më keq na shkoj nga kriminel ordiner derisa i ka shpetuar përballjës më pushtuesin në luftë. Pa kujdesi i pa pritur i shoqëruar më guximin e tij që kishte, na la pa Izetin i cili i duhej vendit në këtë kohë ashtu siq dha kontribut për çlirimin e vendit. LAVDI e perjetshme e u preht në paqe trupi tij në tokën për të cilën e paska skenuar rënien e tij ...

Lajm trishtues i cili më la pa text të shkruaj si e meriton kjo tragjedi në Istog (Akademi Perkujtimore)

 

Lajm trishtues ky në lajmet e sotma që sapo e mora nga Komuna më e qetë në vendin tonë. Jam i lënduar rëndë edhe ashtu i ngarkuar më kronika të zeza, zi dhe vetëm zi. Sa e rëndë ta perballosh këtë fatkeqësi nga e cila i vetmi ngushllim i cili sado pak me forcon është fakti kur Polici vdes në mbrojtje të detyrës për çka ka dhënë betimin, e rëndë kjo sa të duash por, na ngushllon dhe forcon vepra e tij.

Ngushllime familjës dhe kolegëve tij të punës, u preht në paqe trupi i Izet Demaj si hero i punës në shërbim të vendit.

Familjën e kriminelit e ngushlloj për humbjën e të birit por e uroj për pastrimin dhe largimin e këtij malli nga shtëpia, mall i keq ky i cili ditën për diell, ja qiti faqën e zezë familjës, Komunës sonë të dinjitetshme dhe gjithë Kosovës.

Le të jetë ky një mësim për kriminel tjerë dhe mbështetësit e tyre si dhe ta marrim shembull pozitiv aktin e policit i cili ra në detyrë.

Zoti e bëftë mirë por jo pa punën tonë në luftë kunder krimit dhe kriminelve të këtij niveli.

Luzern 27.12.2018

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/2200557826631002

 

 

 

 

Po, po na ikun njërëzit pa pritur e pastaj … (Akademi Perkujtimore)

Mbrëmë në RTK mora lajmin për vdekjën e tani të ndjerit Halit Elshani, ishte prekse si lajhm i cili ma sjelli mendjën në sa e sa kujtime, të mira po edhe të rënda ato.

U ndjeva akoma më këq kur para 15 ditësh më shkruan në mesazh privat : ,,Duhet të ta jap librin Gjeneaologjia se at dit ne Staradran nuk ka ardh as kush. Vetem Ai qe e mund frigen eshte i Lire“

Tani po e kuptoj se më shendet paska qenë shumë keq edhe ashtu më ankesat qe kishte.

Ka kohë që kur po e thëm se, njerëzit po na ikun pa u pershëndetur më shumë shokë e veprimtar po edhe me sqarimet e mbetura si nevojë çfarë kërkon puna.

Ngishllime familjës dhe shukëve, U preht në paqe trupi i tij Lavdi.


130 Artikel (17 Faqe, 8 Artikel pro Seite)