Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zur Kategorie: Akademi Perkujtimore


Lamtumira e fundit Gjeneralit Isa Adem Boletini

  Tash e sa ditë që kur filloj ceremonia e këij rivarrimi i cili ka kuptim në histori, mua më u lajmëruan pengasa ne facebook dhe në info-cetta. Kjo më shkaktoj lodhje dhe humbje durimi për të qen më aktiv më shkrimet e mia tash sa ditë.

më shumë...

Sot një vit pa Nënën Loke, kujtimi për të nuk po më ndihmon e as ngushëllon !!!

 E kam lexuar dhe mësuar që në femiri se, emri Nënë është i madh sa edhe vet jeta, por tash një vit pa Nënën, edhe praktikisht kuptova se jeta pa të qenka e rëndë dhe krejt gjysmake !

Si ta kaloj gjysmën e pjesës tjetër të jetës pa Nënën Loke ? ma thuani përvojën tuaj o njerëz të mirë që keni kaluar këtë fatkeqësi para meje, më tregoni diçka më shumë ju lutëm ngase po ndihëm sikur më iku pa prezencën time atë ditë kur do duhëj kërkuar dhe të mi fal mëkatet pse nuk bëra aq sa u dashka të bëhët për Nënën, për ditët e pleqërisë saj të rëndë. më shumë...

Rënia për vendin, çlirimin dhe lirinë e tij akti më sublim. Lavdi të rënëve

 Po të mos ishin të vrullshëm dhe pa hamendje përkrahësit e të rënëve në Komanovë, u pa se si politikat zyrtare dhe gjitha shërbimet e tyre të fshehta e të kryqëzuara në politikë, në publicistikë e  media, paten ti vulosin të rënët si terrorist e anti kombëtar. Historia ka dëshmuar tashmë se, kur politika më llumin politik rreth sajë vetëm për marrje apo ruajtje pushteti, shpall trathtar duke bërë krimin e trathtisë në emër të pushtetit.

më shumë...

100 herë mat, njëhere prej, thotë fjala e popullit. Isa Boletini në Boletin

Nuk kishim nevojë ti mbrojm varret e të parëve në Vlorën e lirë sa kemi nevojë ti mbrojm varret dhe trojet e të parëve në Boletin,Mitrovicë dhe veriun e sajë.

E përgëzoj vendimin dhe komunikimin e tij publik nga z. Ibrahim Shala

Luzern 26.05.2015

Xun Çetta

 

Përvjetorët e të përjetshmëve janë kushtrim për ne të vdekshmit!

   Rrahman Bahtirit-Shpendit- Në pesë vjetorin e vdekjes fizike Rrahman Bahtirit-Shpendit- Në pesë vjetorin e vdekjes fizike

06 mars 1954 - 30 prill 2010

Përvjetorët e të përjetshmëve nuk janë ditë të zakonshme, ato janë ditët e nderimit për Ata që kanë kontribuar për të ardhmen, duke sakrifikuar çfarë lypej prej tyre, që e shkuara jonë të jetë lavdiplotë. më shumë...

Në mungesë organizimi të pervjetorit 1981 ( Spekulimi vazhdon)

Le të thot kush si donë, le të shkruajn kush si deshironë e si dinë të shkruaj si dhe le të mos ndalën ata që kanë hapësira mediatike si radio,televizion, gazeta, klane e parti politike që i mbështesin ata. më shumë...

Më keqardhje mora lajmin për vdekjen e plakut të urtë Musë Beqir Shala

 Musë Beqiri e Baca Imer Sapo u informova për vdekjën dhe varrimin e plakut rreth 100 vjeqarit Misë Beqiri ( Loxha) siq e quanim dhe na ka mbetur në kujtesë që nga femiria jonë. më shumë...

Një pervjetor sot i cili në këto rrethana meriton kujtimin tonë

Po të nderuar qytetr, anëtar të ndershëm të LDK-së, veprimtar e simpatizant të atyre vlerave për kohën që kaluam.
Rugova pro bashkimit te kombit
më shumë...

103 Artikel (13 Faqe, 8 Artikel pro Seite)