Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Akademi Perkujtimore


Sapo arrita për pushime moro lajmin e hidhur për vdekjën e mikut Gani Syla (Akademi Perkujtimore)

Pëfundimisht, tash e tutje, gëzimi dhe hedherimi do të jenë pjesë të pa ndashme të jetës sonë. Ka kohë që kur po thëm se, miq, shok e veprimtar po na ikun për ditë e më shumë, edhe dje, në vend gëzimi në vendlindje, sapo arrita më erdhi trishtimi kur kuptova për vdekjën e njërit nga qelizat e veprimtarisë tonë kombëtare tash të ngjerit Gani Syla.

Lajmet e hidhura, sa vin e shtohën, na paska lën edhe punëtori shkencor, Mergimtari Prof.Skëndër Gashi (Akademi Perkujtimore)

Tash vonë, pas sa e sa punëve qe pata sot, po lexoj për vdekjët e disa emrave të cilët i dhuruan vendit e nder ta, paska vdekur edhe Albanologu, Mergimtari, njeriu i cili dhuroj shumë për vendin tonë z. Prof.Skëndër Gashi.

Vdekje e dhimbëshme kjo por e pa evitueshme ! njerëzit e përkushtuar po na ikun dhe kështu vendi po varfërtohët. Pa Skënderin dhe njerëzit e shkencës si ky, vendi ynë e ka vështirë të ketë mbarësi.

Ngushllime familjës Gashi, ngushllime shokëve dhe gjithëatyre te cilët e njohen, bashkëpunuan dhe bashkëvepruan më Skënderin.

U preht në paqe trupi i Skënderit, LAVDI veprës tij.

 

 

Lajmi i hidhir, sado i vonuar aj rëndon, sot paska vdekur tashmë i ndjeri Rrok Berisha (Akademi Perkujtimore)

Tash vonë, pas sa e sa punëve qe pata sot, sapo u ktheva lexova për vdekjën e veprimtarit Rrok Berisha. Ishte një lajm i hidhur ky por tashmë jo i jashtëzakonshëm për humbjën e njerëzve të cilët dhan nga vehtja për vendin dhe ndryshimin e pozicionit të Kosovës.

Ngushllime familjës Berisha, shokëve dhe gjithëatyre te cilët e njohen dhe bashkëvepruan më Rrokun dhe familjën Berisha.

U preht në paqe trupi tij LAVDI.

Tash vonë, pas sa e sa punëve qe pata sot, sapo u ktheva lexova për vdekjën e veprimtarit Rrok Berisha. Ishte një lajm i hidhur ky por tashmë jo i jashtëzakonshëm për humbjën e njerëzve të cilët dhan nga vehtja për vendin dhe ndryshimin e pozicionit të Kosovës.

Ngushllime familjës Berisha, shokëve dhe gjithëatyre te cilët e njohen dhe bashkëvepruan më Rrokun dhe familjën Berisha.

U preht në paqe trupi tij LAVDI.

 

Rrefime nga të parët tonë të cilat sot, ndoshta më ndryshe por realisht duhët ti bëjm (Akademi Perkujtimore)

Edhe Baba Mustafë ndjesë pat shpirti tij, na rrefente se si Babai i tij kishte mbajtur Bullica dhe kisht lëvruar tokën më një pëllug gati si parmendë druri, jo më kuaj por më qe. Na tregonte për hjekat e Babës tij kryeplakut, Ramë Çetta në kohën e Turqisë dhe na rrefente për shumë ikje të shqiptarëve nga vendi jonë edhe pas thyerjës së asajë Mbretërie.

Shenimi i 20 vjetorit të bombardimit të NATO-s dhe çlirimit të Kosovës, ishte në nivelinn më të lartë (Akademi Perkujtimore)

Na ngushëlloj pergaditja dhe realizimi kaq në nivel i shenimit të 20 vjetorit të bombardimit të NATO-s dhe çlirimit të Kosovës, jo vetëm organizimi i pergjithshëm si asnjëherë më parë, por edhe fjalimet e vendorëve dhe ndërkombëtarëve si ato të z. Clinton, zonja Albright, z. Wesley Clark etj, të gjitha këto fjalime sot, të cilat po e plotësonin njëratjetrën në këtë ditë pervjetori, jo fjalime të perditshmerisë politike, na bënë të ndihemi mirë dhe të ngushllohemi nga kaq shqetsime të cilat po i vuajm edhe sot e 20 vjet pas çlirimit të vendit tonë.

Veqse po na ikun politikan e veprimtar vendor, sot na iku edhe një mik nderkombëtar (Akademi Perkujtimore)

Sot 05.06.2019 në lajmet e mbrëmjës sapo mora lajmin e hidhur për vekjën e mikut tonë ndrkombëtar tani të ndjerit Albert Rohan. Ne si popull, pikllohemi në gjatha rastet e vdekjeve të njerëzve të mëdhenj pa dallim, por, pikllimi më i madh i cili për momentin na len pa frymë, është kur vdesin miqët e vendit tonë siq ishte tani i ndjeri Albert Rohan.

Sot pesë (5) vite pa ty, pa prezencën tënde fizike Nënë, por, kujtimet sa vijn e shtohen (Akademi Perkujtimore)

Në pëkujtim të këtij pervjetori dua ti barti ca nga perkujtimet që nga kur ike Nëna ime e dashur dhe kështu të ta perkujtoj e mos harroj kurr.

Dita kur mora lajmin e vdekjës së Nënës para pesë (5) vitesh (Vor 5 Jahren)

Lajm i dhimbëshëm mortor por akoma më e dhimbëshme ishte jeta për së gjalli e tani të ndjerit Idriz Gërvalla (Akademi Perkujtimore)

Lajmin për vdekjën tënde Idriz sapo e lexova tëk postimi i mikut tim Esat Brajshori dhe më pas për ta besuar lajmin e hudhur lexova edhe të miku Agrin Gërvalla. Esat Brajshori i cili ta paska prekur dhimbjën e shpirtit edhe për së vdekuri dhe, aq mirë, aq sakt ta ka përshkruar realitetin e dhimbjeve tua e gjithë neve sa që, edhe tani kur po lexojm për vdekjën tënde, ne po të shohim më po atë dhimbje.


137 Artikel (18 Faqe, 8 Artikel pro Seite)