Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Nga autor tjer


Tema e huazuar nga tjerët, të ralla por i barti, tani nga ,,Telegrafi.com“ (Nga autor tjer)

Dje, tërë ditën e kalova më ditëlindjën e djalit tim Ilirit, pra isha i rezervuar për familjën time, a në të njëjtën kohë si zakonisht, mendjën ndër shumë tema tjera e mbaja tek lajmët çfarë mund te rrjedhin mbi zgjedhjën e kryetarit të Komitetit në sektorin apo departamentin e mardhënieve të SHB më jashte brenda Kongresit Amerikan. Është një departament shumë i rëndësishëm ky në Kongresin e SHB-ave për ndikim në politikat e jashtme të sajë.

E pra kush tjetër kryetar i këtij Komiteti pos mikut të madh të shqiptarëve z. Eliot Engel.

 

URIME Hierësia juaj i nderuar z. Engel, ju prift fati dhe mos ju mungoft suksesi.

 

Ja përzgjedhja ime mbi këtë temë nga tjerët :

 

Nese në politikë nuk arrin si e sa duhët, njeriu kalon edhe në forma tjera ti shërbej vendit (Nga autor tjer)

 

Si mund ti kontrobohët vendit, komunës, rrethit apo

lagjës edhe jashtë politikës kur ajo nuk po shkon si duhët ?

  

Po si ndryshe pos siq po vepron z. Bedri Halimi i cili vit per vit, sjell pasqyrime të reja mbi OPOJËN, pra mbi mushkëritë e gati gjitha zonave atje.

 

E përgëzojm autorin z. Bedri Halimi dhe e falenderoj

për dhurimin e librave që po na i bënë të rregullta e më

përkushtim.

 

Miqësisht Xun çetta

 

Luzern 02.01.2019

Bedri Halimi hat 8 neue Fotos zu dem Album „NE BANJE TE PEJES, DHJETOR 2015“ hinzugefügt — mit Xun Çetta.

4. Januar 2016 · 

 

Lidhja e shume fotove :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1093945960645718&set=a.1093945360645778&type=3&theater

 

 

 

Hapësirat e kufizuara në media tona dhe më perzgjedhje perse ? (Nga autor tjer)

Është mirë kur kemi shumë hapësira në media tona si dhe kur kemi mendimet ndryshe të cilat lirshëm thuhën ato por, poashtu është mirë të ketë hapësiria edhe për ata të cilët kanë çfarë thojnë...

Lexo dhe dëgjo këtu :

Berat Luzha pershkrues i mrekullueshëm i Leskovikut (Nga autor tjer)

 
 
Facebook 28.03.2018 ora 18 e 19 Priština, Kosovo 

Leskoviku, një qytet që po vdes

Qyteti i Leskovikut ndodhet në jugun e Shqipërisë, shumë afër kufirit grek, mes qyteteve Përmet e Ersekë. Qytetin më të afërm Leskoviku, në vijë ajrore, e ka Konicën, në anën greke të kufirit.

Prap demarkacioni shqetsim i qytetarëve në vend se i politikanve (Nga autor tjer)

Kërkesa në mesazhin tim privat ku më shkruan, Publiko dhe Shpërndajeni:

APEL PUBLIK DREJTUR GRUPIT PARLAMENTAR TË DEPUTETËVE TË LDK-së..!!! 

Të nderuar deputet të LDK-së, Ne, banorët, pronarët, qytetarët, intelektualët, punëtorët, burra e gra, pleq dhe të rinj, atdhetarë e patriotë, veteranë e ish luftëtarë, familjarë dhe jetimë të dëshmorëve të lirisë dhe pavarësisë së Kosovës nga treva e Rugovës, e Podgurit dhe e Deçanit me rrethinë, po iu drejtohemi me këtë; THIRRJE-KËRKESË:

VIZITA E PARË E RUGOVËS NË TIRANË (Nga autor tjer)

Dje më 23.01.2018, në ora 20 e 23, mës shumë letrave dhe shkrimeve tjera më paska ardhur edhe ky shkrim të cilin tek sot e veqova si të parin për ta lexuar, i bindur se ka kujtime të stolisura mirë, më zanatë e më interes për ti lexuar dhe relaksuar vehtën për pakë kohë.

Unë nuk jam vetjak, andaj këtë mundësi relaksi ku mund të mësoni një të kaluar të hidhur, po e ndaj më juve të nderuar/a lexues/e, miq e mikesha, shoqe e shokë.

Shkrimi, Rrefim nga publicuisti Idriz Zeqiraj  :   

Poezi nga Dedë Hajdari dhe falenderimi im (Nga autor tjer)

Dedë Hajdari an Xun Çetta facebook 15.01.2018 ora 11

Poezi nga Dedë Hajdari :

Tan nahia n'kam jan que
Kan nise burrat tuj kuvendue
Ah, Xun Çetten na kan robnue,

Tan ni fjale kan ra n'razi
Jo ska faj ky djal i ri
Po lufton per shqiptari
Per troje t'veta nen Jugosllavi,

Po vajtojne zananat e malit
Kete Xun Qetten at fare djali
Qe rinine Kosoves ja fali,

Rrafsh 10 vjet n'burg ka qendrue
Krejt rinine e ka nerue
Emni tij ska meu harrue.

Ne shenje nderimi per vepren e mikut tim, Xun Çetta

Dedë Hajdari

Edi Rama legalizon ndertimet dhe viziton familjën (Nga autor tjer)


Shpërndarje  VIDEO 

Edi Rama legalizon ndertimet dhe viziton familjën të cilës u dorëzon fletë legalizimin e shtepisë së ndertuar pa leje :

https://www.facebook.com/edirama.al/videos/10154676367191523/

Luzern 22.04.2017

Xun Çetta


13 Artikel (2 Faqe, 8 Artikel pro Seite)