Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Nga video dhe pershkrimet


Qajta ngase disha kah po shkon vendi dhe çfarë po e gjenë popullin e poltitizur (Nga video dhe pershkrimet )

Unë kam qajt e derdhur lot për fatin e vendit dhe fatkeqësitë politike, para publikimit të përgjimeve, tani jo, nuk qaj por dua të pelcas.  

Dëgjo pergjimet tek Dosja e Shefave: Grabovci kishte kërcënuar Jakup Krasniqin – “Ftyra” ta kanë lokën

Kohë kur kishte vullnet dhe kuptim veprimtaria e popullit të pushtuar (Nga video dhe pershkrimet )


Dikur si të pushtuar kishim vullnet për të vepruar në drejtim të çlirimit të vendit tonë. Edhe sot si Kosovë e çliruar, ajo ka nevojë për vullnet të veprimtarëve që Kosova të mos deshtoj drejt synimeve të sajë.

Video dokumentar nga info-cetta. Mos e shkëput video inserrtinë nga burimi i sajë publik ju lutëm. Kjo shkëputje eventuale denohët më ligj, merre dhe barte të pa ndarë nga burimi i sajë.

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=133&d=1

Luzern 28.08.2016

Xun ÇettaShkëputje nga materiale të shtypura jo digjital ( Koha e tyre po vjen) (Nga video dhe pershkrimet )


Pjesë nga fjala ime në takimin e Tiranës 29.03.1993

Pra, këtu i kemi vetëm tri pjesë të shkurtëra nga fjala ime prej 6 faqe tekst:

(Zmadho foto-tekstin dhe lexo e kupto kohën që kaluam)

Rasti Kumanova, prapaskenë e vjeter politike, e dallon, trathtia e rëndë dhe ... (Nga video dhe pershkrimet )

  Rasti Kumanova, prapaskenë e vjeter politike. Sot nga dekada më parë dallon fakti i trathtisë së rëndë dhe rënja fizike e të perkushtuarëve për çlirimin dhe bashkimin e kombit tonë.

Video dhe nen vide komenti. Kështu lexohet pasi të degjohet Video incizimi dokumentar:

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=91&d=3

Nuk ishim të gjithë bashk pro të njëjtës rrugë ! (Nga video dhe pershkrimet )

( Video arkiv 1992)

Ne, nuk ishim të gjithë bashk dhe jo krejt pro të njëjtës rrugë drejtë çlirimit të vendit si po thuhet tani, jo,jo  pa dyshim nuk ishim, por vet nevoja e çlirimit, bëri që të mos ndahemi në një moment të caktuar kur lufta po bëhej e pa shmangëshme.

Video-Fatos Nano konferencë shtypi pas zgjedhjeve 1992 (Nga video dhe pershkrimet )

Përmbajtja :

1. Pyetja ime Fatosit në konferencë shtypi pas humbjes së PS-së 1992 dhe përgjigja i tij i cili konfirmon konstatimin tim të drejt mbi këtë humbje.

2. Si e pranoj gjakftohtë humbjen e këtyre zgjedhjeve dhe premtoj bashkëpunim tutje z. Nano?.

3. Si u prononcua z. Nano për zgjedhjen e presidentit direkt nga vota e popullit e jo nga partia fituese në zgjedhjeve ?.

4. Si e vlerësoj z. Nano politikën e Ramiz Alisë para dhe pas ndryshimeve ?.

5. Çfarë premtoj Fatos Nano për sistemin plural në të mirë të vendit tani e tutje në demokraci etj.

PS:

Nga kjo konferencë shtypi ndava vetëm këta tetë (8) minuta e pak sekonda për ta bërë si krahasim humbësin e zgjedhjeve sot më humbësin e zgjedhjeve tash e njëzet (20) vite më parë pa dallim pse këta dy humbës të këtyre dy palë zgjedhjesh, ishin humbës të cilët për kaq vite edhe u grinden e u persekutuan mes veti por edhe bashkëpunuan ngushtë në prapaskenat politike nen tingujt çfarë lajmëronte më lëvizjet e tija dirigjenti i politikë bërjës.

Dirigjentin i orkestrës së politikë bërjes, tashmë vërtetë më vonesë !, por më në fund në katror e mësova për të mos e harruar kurrë, në formë të rrumbullakimit mbetet ta hulumtoj tutje. Ndikimi im personal në trupën e dirigjentes dhe format e ndikimit,ishin dhe mjerisht po mbesin çështje e izoluar e cila së fundit po më mundon.

Persekutimin e Nanos, humbjen e Berishës 1997, daljen e Nanos nga burgu dhe kompensimin e tij akoma pa u kompensuar ish të dënuarit politik të sistemit të PPSH-së etj, pas pak kohësh do ti dëgjoni në detale krejt në video diku,diku bruto incizim më sqarimet e mia shtesë.


Pjesë video publikuar 26.06.2013


Xun Çetta /p>

Video-I-

http://www.info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=114&d=1

 

Video-II-:

Nano dhe prononcimi i tij mbi fitoren e PS-së në zgjedhjet e datës 23.06.2013 ku vlerëson si një fitore të pa parë të mmajtës Shqiptare...

Publikuar 26/06/2013

hthtps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DtwG71uWxWU

 

 

Kujdes për ti kuptuar të paktën lëvizjet e njerëzve dhe subjektet e tyre (Nga video dhe pershkrimet )

 Ju lutem për pak kujdes në këtë video filmim nëse duam ti kuptojmë të paktën lëvizjet e njerëzve dhe subjektet e tyre të cilat pa përmbushur  obligimet programore dhe betimin e tyre, ata shkojnë as djathtas as majtas dhe as të qendrës !!! Rruga e tyre ishte dhe mjerisht po mbetet interesi i partisë,individit, i kultit në ballë të partisë dhe bizneseve të tyre të egra e ilegale deri në krim ekonomik.

Nëna ime, borxhi ndaj saj po më thërret (Nga video dhe pershkrimet )

Mjerisht edhe dhjetë (10) ditë tjera, tani më arsye po ashtu krejt tjetër, prapë nuk do të jem aq aktiv në facebook ngase Nëna ime po kalon në pleqëri pak më të rënd se zakonisht dhe malli për të më mbyti, andaj ika për atje...Nëna ime, kjo grua e pa mposhtur e cila kaloj gjitha kohët duke më thënë:

16 Artikel (2 Faqe, 8 Artikel pro Seite)