Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zur Kategorie: Nga Foto albumi-


Njeriu paska nevojë për relaksim pa e kuptuar se po i mungon diqka (Nga Foto albumi-)

 

Unë, kohën e lirë më rekomandim e shfrytzoj në ecje malit e buzë liqenit mbi 2.5 orë në ditje, kur jam në PC duke punuar, nganjëherë më dalin link-lidhje të ndryshme LIVE dhe nuk ndalëm aq shpesh, pra nuk i klikoj leht ngase ma nderprejn punën por ja se sot, me ndodhi te ndalem, e klikova dhe vetëm mora link lidhjen KOPY për ty kther pas pak kohe. Tani sapo e dëgjova postimin në fb nga  Zeke Kurtaj fb 04.10.2018  ora 17 e 30 para 2 oresh

war live —mit vëllezrit Qetaj VIDEO :

Link lidhja :

https://www.facebook.com/zeke.kurtaj/videos/10204887861593716/

Komenti im mes shumë tjera ishte :

Dukagjini zona më e infektuar nga ky virus shekulli për mashtrim e pervetësim (Nga Foto albumi-)

 

Jam nga kjo zonë e prekur kaq keq nga ky virus shekulli por, nuk mund ta mohoj emrin as punën time po as faktin se jam Dukagjinas. Krejt çfarë mund të bëj në këto situata është, lufta ime pa komprimis kundër këtij virusi si dhe mund ta bëjë një kërkimfalje publike pse Dukagjini u listua më 50% infektim në shkallë vendi. Pra gjysma e shperdoruesve në gjithë Kosovë e jasht sajë, dalin Veteran të rrejshëm Dukagjinas !!! 

Mos të lodhemi e as merzitemi nga Facenook-u, këtu marrim dhe na mbesin kujtimet (Nga Foto albumi-)

Nese dinamika e jetës, nevoja për të bërë por edhe mbijetuar jetën, na ka ndarë e bërë pikë e pesë ! ne tani, kemi mundësi tjera të kontribojm, dëgjohemi e komunikojm për ti vazhduar dhe ruajtur kujtimet tona.

Ja një kujtim sot i cili edhe pse nga distanca, ky nuk do të harrohët kurr, ky mbetet kujtim i ditës sotme .

Falemnderit juve Naime më tjerët në këtë foto.

Lidhja me postimin e Naimës dhe tjetra lidhje më këngët e bukura shqipe:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215242580911787&set=a.2591893710586.2136814.1051920989&type=3&theater

Lidhja më këngët e bukura Shqipe :

https://youtu.be/dU2kZ1p1ez4

Luzern 14.07.2018

Xun Çetta

 

Nga pamja e jashtme kalojm në atë të brendshme Shalqiri–(Bostani) model (Nga Foto albumi-)

 

Pra edhe politika ka mundësi të përcilët mirë, madje shumë mirë nga jasht e më pas të kalohët nga brenda sajë…

Edhe këto dy copa këtu e tjerat në Kosovë, atje është shalqiri ndryshe, mendohet shumë më i mirë se këtu por thënë të vertetën kam dilema mos më i mirë më doli ky i Manorit.

Koha e pushimeve gjatë verës don parapergaditje…

U lirua shalqiri 65 % dhe në vend se një dolën dy copa.

Luzern 11.07.2018

Xun Çetta

Sot 17.05.2018 ripostova 6 repriza Facebook-u : (Nga Foto albumi-)

1-

Sa mirë apo sa keq kur Facebook-u na perkujton

Xun Çetta 17 Mai um 09. 50 

Për kundër vullnetit tim, tërë nata më iku pa gjum

FB 17.05.2018  Reprizë

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1876430899043698&set=a.101831929836946.4245.100000304171597&type=3&theater

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

2-

Lere Sirinë, meru më Shqiperinë ! Jo more as më Sirinë, Shqiperinë as Kosovën (Nga Foto albumi-)

 

Njeriu nganjëhere ka nevojë ti braktis gjitha ngjarjet e ti kthehët shendetit tij. Kjo është e mirë dhe preferohet nga mjeku kur koka ngarkohërt më ngjarje aktualiteti.

Sot pas dite një miku im më thot : ,,Leri ngjarjët në Siri se si tepër po shkruan !, meru më Shqipërinë se edhe atje sikur po ndodh diqka“  Jo more as nuk po merëm më Sirinë, më Shqiperinë as më Kosovën por po dal më shetit si çdo ditë rutinë për mua, të paktën sot po dal më shokë dhe kështu po merem pak më shëndetin tim, ja ktheva unë.

Kontrata e nenshkruar merr pergjegjësi, andaj këtu nuk shkohet shkel e shko (Nga Foto albumi-)

Pa marrëveshje dhe kontrata të nenshkruara nuk shkohet në besim për punë e cila duhët bërë mirë dhe më kohë. Shqiptarët në mirëbesim, shpesh po ndodh e ndahen keq mes veti.

Brenda 12-13 ditësh, rrafshohet, muroset, mbushet më dhe si dhe mbillen pemë rreth oborrit. Kjo është puna këtu në Zvicër. Kontrata, permbushja e sajë dhe funksionimi i ligjit këtu janë vet zoti, por a më, kujdesë çfarë nenshkruan.

Luzern 06.04.2018

Xun Çetta

 

Historitë e perserituara të cilat nuk po na lëjn kohë ti zbardhim ato (Nga Foto albumi-)

  

Xuni facebook 22 März 2012 ora 23 e 28 

Një histori e cila donë ndriçuar më shumë

Nga Foto 1. shumë nga ne rrethi i Istogut dhe i Pejës mund ta kemi në kujtesë emigrantin e pas luftë së -II-botërore nga Shqipëria i strehuar në ish RSFJ .plakun Izlam Miftari (Berisha) bashkë më bashkëfshatarin e tij nga Tropoja po ashtu emigrant i strehuar në ish RSFJ .

Foto 2. Shumë nga ne rrethi i Istogut dhe Pejës mund ta kemi në kujtesë emigrantin e pas luftë së -II-botërore nga Ish Jugosllavia për në Shqipëri z.Bajram Rexha (Ahmetaj) nga fshati Zabllaq komuna e Istogut. Në foto: Bajrami bashkë më Xunin Tiranë.


37 Artikel (5 Faqe, 8 Artikel pro Seite)