Një budalla kishte dale në anë të rrugës për të peshkuar mbi asfalt, aty kalon një shok i tij....e sheh... dhe i thote:  bobobooo... sa gjynah, dhe i hedh një 5 euro.

Me vonë kalon një tjetër, e sheh edhe ky dhe me keqëardhje te madhe i hedh edhe ky një pesë euro. Vjen një i njohur tjeter i këtij "budallait" dhe si per ta marre me te mirë, ky i thote: He mo ke zënë gjë eee..? -Nga pak, i thote ,,budallai“. Mire, i thote shoku, -hajde te pime ndonje gje se qerosi une, ulën në një tavolinë dhe shoku fillon ta pyesi : Po mirë ka peshk aty mbi asfalt ? Po, i thote ,,budallai“, -Po mire sa peshk ke kapur sot ? "Budallai" i thote, - TI JE I TRETI.

Komentet tona në facebook:

Xun Çetta : Pse e ndërpreve mik i nderuar, pse nuk e vazhdove deri në fund ? Pse nuk tregove se si pas gjithë këtyre i shkojn dy pushtetar të lartë dhe e pyesin : Sa ke fituar sotë më mashtrimet qe si program na kopjove ne ? ,,Budallai“ i sinqert u tregon se edhe unë peshkova viktimat si ju por pak. Mirë na i jep ti këto për investime në projekte tjera dhe pas një jave edhe lumin për plotë peshq e ke këtu, i ja marrin parat budallait dhe shkojn në fushata tjera parazgjedhore.

PS. ( Nuk e futa në thonjëza këtë shprehjen e fundit Budalla, ngase në fund duke u besuar budallënjëve vërtet u tregua budalla ).

Jusuf Ejupi : O Xun,po kam nevojë per nje projekt ne ekonomi personale e me ma lexue pushteti,nuk me ndihmojne,hahahaha.
Xun Çetta : Më fal mik, nuk pate nevoj të më pergjigjesh, hesht se ende nuk ka ardhur koha jonë, bile ju mos u vetviktimizoni para kohe, ne këtu mase e kemi më leht.
Jusuf Ejupi: O Xun Çetta,pak shaka bëra,se nuk kam nevojë për ta,perveq te jene të ndergjegjshëm në detyrat qe i kane marre. Kjo është kërkesa ime e vetme.Të përshendes,miku im Xun Çetta.
Xun Çetta : Sa i kujdesshëm që je Jusuf…Thuani : (Perveq te jene të ndërgjegjshëm në detyrat qe i kanë marre ). Nuk habitesh e të thuash, detyrat që ju kemi dhënë !!! Ata vërtet janë të vetngarkuar më detyrat e shtetit. Për mua nuk ka nevojë që ata ti ruhen votuesit ngase votuesin e kanë trathtuar pas zgjedhjeve e kryesisht më gjashtëmujorëshin në beteja për të mos dorëzuar pushtetin tek shumica parlamentare dhe qytetare…
Falja e borxheve popullit për ujin, nxemje, berllogun etj është jo në ndihmë popullit sa në rindarje të qytetarëve në kategori. Në këtë mënyerë nuk u është fal qytetarëve, jo Jusuf, ngase qytetari varfnjak nuk kishte ku ti merr ato për të paguar, nuk kanë paguar të pasurit vegla qorre të pushtetarëve sot, atyre të cilëve tani nuk guxojn tu kërkojn borxhet ngase u kanë ndihmuar atyre në fushata të ndyera o Jusuf.
 
I ndershmi mik i nderuar, ose nuk ka pas borxhe fare, ose në po këtë moment krizash ka mbetur në borxhe të cilat i paguan më kiste por mos harro, borxhet e pas 2008-tës…Nese vërtet janë fal borxhet deri 2008 atëhere të falën ata që kanë paguar deri 2008 e 2010, por aktualisht kanë ca muaj borxhe fal krizës e cila mbuloj vendin tash e dy vitet e fundit, ndersa veglat e tyre le të falen deri në vitin 2008 por të i paguajn borxhet e pas këtij viti faljeje.
 Tani është në kulm përqarja dhe humbja e bësimit duke bërë llogari se kush sa fitoj në këtë falje dhe kush nuk fitoj asgjë duke llogaritet borxhi i këtyre dy viteve të fundit, kjo nuk është falje e barabart. Ah sa hollë e mirë duhet tjerrur më boshtin e drejtësisë ? Matematika e kujdesit nuk është e rënd nese nuk mashtron, qytetarin e kanë sjellur në atë gjendje sa nuk bënë llogaritë si duhet.
Jusuf Ejupi : O Xun,po due te bisedoj me miq,qe me kuptojne dhe i kuptoj.Po me vjen turp prej teje te citoj një thënje ne letrat e Viktor Ygo,ku shfryhet edhe ai si une: "Me mire nje pushtim i eger,se sa nje doktrine kriminale"Dikush ndoshta do te me qortoj,por deri aty ka ardhe puna,nga nje idealiste i pervuajtur ne nje rrebel i pa permirsueshem. E sa i perket asaje, se jame i kujdesshem,perpiqem te jeme i tille per miqet dhe familjen,por jo edhe per ata, qe po me nxisin te mos i dua. U hamenda ta shkruaj,apo jo kete thenje te YGOSE,megjithate e thash.Kerkoj falje,nese dikush preket nga kjo.
Këtu linku në profilin e Jusuf Ejupit:
https://www.facebook.com/jusuf.ejupi/posts/906465322717906?comment_id=906619912702447&offset=0&total_comments=2&notif_t=feed_comment_reply

Luzern 25.02.2015

Xun Çetta