Të ndalemi vetëm këtu, ta lexojm dhe kuptojm përkushtimin jetik Gjerman për Kosovën, ta lëm punën e fluksit të cilët po ikun nga Kosova, dhe të merremi më shkakun e jo më pasojën, si dhe ta gjejm alternativën se si ta ndryshojm realitetin kaq të vrugët e të hidhur për Kosovën. Lëxo pjesë nga linku:

( Ka 15 vjet që në Kosovë fjalën e fundit tek administrimi e ka OKB-ja. Përparimi nuk shihet aspak. Në Kosovë vendosin klanet familjare. Kush nuk ka mbështetjen e të fuqishmëve, nuk ka asnjë shans për mirëqenie. Prandaj kush kap një sinjal për një jetë më të mirë për familjen e tij, përpiqet të marrë rrugën drejt BE-së. Në plan afatshkurtër ndoshta është gjëja e duhur të forcosh mbrojtjen kufitare, të përshpejtosh procedurat e azilit, të kthesh azilantët. Por në plan afatmesëm e afatgjatë duhet të bëhet më shumë. Kosova duhet të shpëtojë nga ngërthimi i klaneve ).

Linku:

http://www.gazetaexpress.com/lajme/mediat-gjermane-per-ikjen-e-kosovareve-ata-qe-nuk-kane-mbeshtetjen-e-klaneve-nuk-kane-shanse-per-mireqenie-80609/

Luzern 15.02.2015

Xun Çetta

Komenti im shtesë:

 Unë nuk mund të thëm aq shumë e ti fyej të ikurit pa përfunduar hulumtimet e mia tutje. Nuk mund ti harroj valigjet i mia prej refugjati dhe transferet sa në një kamp strehimi në tjetrin. Ne, vërtet ikëm nga tërbimi i pushtuesit dhe regjimit tmerrësisht i eger serb gjatë viteve 90-ta por sot, nuk mund te jem i kompletuar për të dhënë një përgjigje të arsyeshme për tragjedinë e vendit tonë. Foto e vitit 1991 kur po transferohesha nga baraka e Horw-it afer Luzernit për në Vitznau. E kujtoj ditën time prej azilanti: