Kulturë

  Unë, nuk kam bashkëpunuar më t`pa vdekshmën dhe idealin e tani të ndjerës Fitnete Ramosaj, jo,jo ngase ky është realiteti, por kam pas raste, jo shumë por ndoshta edhe të pa numerta ta takoj dhe komunikoj më të dhe ta lexoj bë sy luftën e sajë pa kompromis pas lufte të cilën po e vazhdonte ajo.

Ajo të bëntë të mos i ndalësh para syve nese nuk e njëh vehtën, të bënte ta kthejsh kokën sikur nuk po e sheh Foitnetën nese nuk je në valët e sajë kundër gjitha të këqijave çfarë kishte pushtur Kosovën kaq vite pas lufte.

Ditën e varrimit të Fitnetës ku isha prezent, kam mësuar akoma më shumë seq dija, por tani çfarëdo të shkruaj për të pavdekshmën Fitnete, e di se nuk besoj se do isha kaq i permbajtur dhe njëkohësisht ta shprehu në pershkrim jetën, veprën dhe gjithë çfarë kaloj Fitnetja pas lufte. Jo nuk do bëja kaq sa lexuam e më shumë se kaq, i paska thënë, pershkruar e perkujtuar z. Fadil Rexha më rastin e Jubilarit të 40 vjetorit 1981 më titullim :

Pranvera e Lavdishme 1981.

I pa vdekshëm kujtimi mesazh, për jetë e mot jeta dhe vepra e Fitnete Ramosaj

Për më shumë se kaq lexo këtu :

Radio Kosova e Lirë 03.04.2021

Lidhja :

https://www.radiokosovaelire.com/arbane-q-gashi-cka-te-perkujtojme-me-pare-fetnete-tani-ne-rrugen-e-amshimit/?fbclid=IwAR0Qhf8718y7MoFZG20J3DeHauk-mNMcVOQs6UtEWpQJ6lZ9xY6PlqoMgu0

Luzern 08.04.2021

Xun çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4120446331308799