Politikë

    Siq mud të shihët, dje nuk kam postuar bash asgjë, madje as afishimet çfarë kalimthi më shtesa i bëjë ngase koha nuk po më premton, kam shumë punë tjera për ti bërë.

Nuk jam ai i cili vrapoj pas Vellos së nusës kur nusja vjen shendosh e mire në shtepi, disa kështu bëjn, vetëm kur vjen nusja ata vrapojn, për dallim nga unë i cili bëjë më perkushtim që nusën ta kemi aty ku tash e kemi në shtepi dhe tani puna vazhdon…

Tash pas suksesit të arritur, unë kam pak pushim, jo më ndejt duar kryq por punë tjera bukur të rënda i kam në ngarkim, pasi që lexova këtë postim të mikut Mehdi, u detyrova më dy fjalë më nderhy dhe diqka nëse mundëm të meqme më thënë.

Mos të harrojm se shtetin e kemi si e kemi, herë në një këmbë e here në tri, nganjëherë na bëhën shumë këmbë por asnjërën të sigurt nuk e gjëjm.

Zyra e Kryetarës- Presidencës në këtë rast, po ashtu sa më shpejt duhet ta ngrit nxjerrjën e ligjit mbi LOGON e kësajë zyre, është një punë kjo të cilën ngadale dhe pa shumë nxitim do ta bëjnë por ne më kritika të mos nxitojm ngase të gjitha menjëhere nuk shkojn.  

Kuvendi urgjentisht duhët ta vazhdon Amandamentimin e ligjit zgjedhor dhe jo gjysmak si filloj vetëm për Mergimtar, por në general aj ligj krejt ndryshe duhët më kënë, i kam specifikuar të metat kriminale të ligjit zgjedhor dhe tani nuk kam pse ti perseriti e vazhdoj të bëhëm monoton.

Lexo pergjihjën time koment, postimit të mikut Mehdi Hyseni:

Xun  Çetta  :  Mik i nderuar Mehdi, deri diku mirë e ki, por duhet ta kemi një kufi. Ligji do duhët të jet kufi që ne në punë të shtetit ligjor mos më u perzi.

Pyetja duhet shtruar :

Kur është aprovuar dhe hyrë në fuqi më ligj një LOGO e zyrës Kryetarit-Presidencës ? pajtohëm se nuk shkon gjatë sa herë ndrrohën Kryetarët të ndrrohën LOGO-t e zyrës së Kryetarit apo Kryetarës.

Derisa nuk ka një sanksionim të venë më ligj, zonja Kryetare nuk ka bërë shkelje, shkelja do ishte sikur ligji për LOGON egziston dhe Kryetarja Osmani nuk e respekton. Pasoja të kaluarës që nuk po bënim shtet ligjor këto janë o Mik i nderuar Mehdi, tani sa filluan e mos të shiqojm më fajin e tjerëve në hak më i hi.

Lidhja tek postimi i z. Hyseni në Facebook :

https://www.facebook.com/mehdi.hyseni/posts/4529231460427116

Luzern 07.04.2021

Xun  Çetta  

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4117092681644164

Komentet në facebook :

Tafil Cetaj :  Flamuri i Dardanis i ben nder gjdo Shqiptari, ky flamur nuk ka ngjyr politike, po quditem ne disa pseudopatriot ne te gjitha krahet politik, pse po i pengon kaq shum kjo zonj

Shaqir Shaqiri : Tafil Cetaj, paç me shnet zojen.

Tafil Cetaj :  Shaqir Shaqiri flm i nderuar, kur ta respektojn shtetet me te zhvilluara ne bot, pak rendesi ka respekti i disa Shqiptarve qe shohin vetem zi

Mehdi Hyseni : Tafil Cetaj, unë nuk po të njoh, por në bazë të mbemrit Çetta dhe komentit në faqën e Xunit, po e marr me mend se duhet të jesh patriot, andaj pa një njohje më të thellë nuk mund e nuk dua të emertoj ndryshe ani pse ti e paske përdorur emertimin pseodopatriot, nëse e ke pasur fjalën për mua e për vargjet që unë i kam shkruar, jam shumë kureshtar të di më shumë për njohurit që mund t'i kesh për mua, sepse do të me ndihmonin ta njoh vetëveten. Ajo çfarë unë mund të thëm ty është: lexoj me kudes vargjet që i kam shkruar, atëherë e sheh se askund nuk kam manifestuar shenja të urrejtjes së Flamurit të Dardanisë përveç se kam thënë se i takon Historisë, nuk kam manifestuar urrejtje ndaj Krytarës, përkundrazi i kam uruar postin. Tjetra që duhet ta dish është se Kuvendi i Kosovës me shpalljen e Kosovës Shtet e kanë miratur edhe Flamurin e kaltër e verdh me yje, por jo edhe atë të Dardanisë e as këtë Kombëtar Kuq e Zi! Pra ky është realiteti . Tjetër është a më pëlqen mua apo jo. Shpresoj se do ta kuptosh drejt komentin tim. Me respekt Mehdiu

Tafil Cetaj : Mehdi Hyseni i nderuar Mehdi, me shum respekt po te pergjigjem, nuk ishte fjala per juve, por qe dy dit qe njerzit me apo pa qellim kerkojn qe ta njollosin qeverin e sapoformuar, qe un e quaj Qeveria e shpreses, sa per ju jo vetem nga Xuni qe ju larteson ne piedestal te lart, pornjashtu edhe nga Murati e shum te ish burgosur politik e rrisin respektin ndaj jush, shum nga shoket tuaj e quajten skllot veprimin e Vjoses, por para do viteve e pranuan flamurin e Kosoves qe nuk te jep azgje Shqiptare, hymni i shtetit i perngjan muzikes, he sllaveni, prandaj mos me keqkupto Dardania esht Dardani dmth Shqiperi respekt

Tafil Cetaj :  Tafil Cetaj , të falem nderit mik i nderuar, për çdo keqkuptim të kërkoj falje. Shëndet e të mirat

Tafil Cetaj : Mehdi Hyseni respekt

Xun  Çetta : Eeee tani braktisa punën andej dhe u ktheva këndej ku po ju lexoj, më vjen mirë që keqkuptimet i paskeni braktisur atje ku nuk paska nevoj ti kërkoj. Po Tafil dhe i nderuar Mehdi, kur doni ju që të dy mirëkuptoheni për mrekulli. FLM që paskeni kaluar pa pas nevoj dikush në mes më ju hy. Natën e mirë se ika nese gjumin dhe pushimin i futi në kualicion e pastaj neser më mirë të jam.