Politikë

 

Do të thosha dhe të apeloj që të mos themi para kohe ,,Bac u kry“ jo, sot në mengjesin e hershëm u godit vetëm njëra anë e krimit të organizuar, ana tjetër e medaljë së krimit do të pasoj sapo të perfundj dhe stabilizohet gjendja në vend.

 

Tëra këto ngjarje dite, i percjella në media dhe u informova në lidhje e kanale tjera dhe tani mund të thëmi se, ky akcion ishte vetëm fillimi por jo të lejojm që të fshihet faza e dytë pas hijës së këtij aksioni ligjor, aksion ky të cilin e perkrah çdo shtet demokratik ku sundon ligji.

 

Kujdesë intervenimeve të jasht ligjshme të Republikës sonë, kjo ka peshën e vet specifike para faktorit nderkombëta, për tjerat, kot qon pluher Serbia dhe kërcnon më intervenim ushtarak,gjithëashtu kujdesë që mos të mashrohemi e thëm, më kaq u kry…

 

Nuk u ndjeva mirë më lirimin e Rusit të kamufluar si diplomat !!!, aj do duhej hetuar dhe zbuluar sakt për ta mësuar se çfarë e qoj aty, lirimi tij, pak a shumë e zbeh dhe e ul nivelin e seriozitetit të intervenimit në këto situata ku në gjitha anët po bëhët një retorikë e kombinuar politike , qoftë në Serbi ashtu në Kosovë. Lëshimët e tilla reflektojn negativitet.

 

Më aksione të tilla vetëm në perputhje më ligjin, edhe nese nuk ndizët drita jeshile, ne e hapim semaforin drejt Europës.

 

Luzern 28.05.2019

Xun Çetta

 

KOMENTET në facebook:

 

Fatos Aliu : UNMIKU, si gjithnjë mision proserb pro kriminal antishqiptar! Por, kjo dihet që nga fillimi i këtij misioni, po çfarë që edhe drejtues - politikanë të Kosovës ishin servila, inferiorë, nënshtrues, tolerantë dhe kooperues me të keqen e këtij misioni si edhe në ballafaqim me Serbinë përgjatë bisedimeve, prandaj edhe ky aksion, si e thua Xun me të drejtë, është njëra anë "e medaljes" e luftimit të së keqes, përderisa ana tjetër është brenda mafiopolitikës dhe bandito mafisë shqipfolëse në Kosovë. Prandaj, mos të na qesin shumë hi syve se i dimë e njohim mirë bartësit e së keqes nga të gjitha anët!

 

MEKULIPRESS.COM

Rusi u arrestua pasi vendosi në…

https://www.mekulipress.com/rusi-u-arrestua-pasi-vendosi-ne-barrikade-veturen-me-targa-te-unmik-ut/?fbclid=IwAR1cG3LDMgxWmAbiL_GaDumI2RFF5aHm2wQocoKADKTgcPvYjB5dk79eUAw

 

Xun Çetta : Fatos i nderuar, e di gjendjën atje, e di shkallën e zhgenjimit gati në kufi pa forcë të bëhet diqka për të ndryshuar shpejt por, nuk do të thotë që në këta hapa të mengjesit sotëm të zberthehet shkrimi im bash kështu…Unë nuk shkruaj për ata që nuk me kuptojn, ata edhe nuk lexojn e për ata që kuptojn nuk duhet të jem bash i shkoqitur kështu o Fatos. Ne po na kushton kjo formë e shkoqitjës ngase tjerët po na kujdestarojn, shpresoj po më kupton Fatos.

 

Fatos Aliu : Serbinë vetë e kemi berë t’fortë e përfituese në procese me sjelljet tona të vetëkënaqësisë euforike, inferiore... ! Aksioni qoftë për t’mbarë, urojmë të mos ndalet po të jetë leksion për veprimet e denja të radhës, këtu është poenta pas 20 vjet të shpërdorura...!

 

Xun Çetta : Ky është mesazh i mirë nga ju, pse jo edhe të kritikoni Fatos por jo ta ulni dhe perbuzni aksionin. Unë, nuk e harroj edhe intervenimin i më parshëm kur u vra polici i ndjer Zymberi dhe nuk i harroj perbuzjet e tjerëve opozitar te cilët po ato ditë ja mësyen pushimeve në deti !!! Ishte e rëndë kjo për ne Mergimtarët të cilët kishim shkuar për pushime ato ditë vere atje. Pra pas intervenimit pa kordinim të perbashket, pastaj ja futen luxit dhe dajreve të vjetra por ja se situatat po na perseritën.
Sa i perket krimit ekonomik në Veri për kaq vite pas lufte, e di se koka e krimit edhe mund të shpetoj pa u prekur fare në të dy anët në bashkëpunim, madje edhe të rehabilitohet siq i patën rehabilituar dhe avansuar në institucionet tona rojet e Urës por atje do të ketë ndryshim të situatës në të kundertën krimi do ta ben ligjin si në Kosovë ashtu në Serbi. KLM shoq

 

Fatos Aliu : Shoku nëse e lexon me kujdes nuk e kam përbuzë akcionin, përkundrazi, se duhen akcione e prani e përhershme, ushtrim të shtetit sovran atje jo vetëkënaqësi me veprime epizodike, ndërsa ana tjetër e medaljes është lufta kundër krimit e korrupsionit në struktura, që fillon nga majat a pushtetit dhe e institucioneve, jo vetëm në nivele ku janë e gjenden pasojat, po edhe atje te bartësit - shkaktarët kryesorë të së keqes për 20 vjet të pasluftës.

 

Xun Çetta : A është kjo një e vertetë të cilën mund ta dinim vetëm më hamendje apo z. Rexhep Kastrati e ka hulumtuar më tej dhe tepër në detale edhe zyrtarisht ?

Për sqarim :

E barta si koment më vlerë, këtu ku e kisha shtruar këtë temë e që kjo tani e kompleton atë që unë doja ta lë per hirë të opinionit të cilit sapo i erdhi shpirti.

 

Ja lidhja ku e barata si koment:

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/2438252776194838   

 

Serbia ka qenë e informuar zyrtarisht edhe për detajet më të parëndësishme për operacionin në veri

 

,,Fokus“  30.05.2019 14:22:33

http://www.fokusi.org/serbia-ka-qene-e-informuar-zyrtarisht-edhe-per-detajet-me-te-parendesishme-per-operacionin-ne-veri/?fbclid=IwAR3wEoJJEhRhrT4sbydMy5zPVMlNvtuo2UYe9HgdgbjBUgF5KVBW707oOJM