Njeriu nganjëhere ka nevojë ti braktis gjitha ngjarjet e ti kthehët shendetit tij. Kjo është e mirë dhe preferohet nga mjeku kur koka ngarkohërt më ngjarje aktualiteti.

Sot pas dite një miku im më thot : ,,Leri ngjarjët në Siri se si tepër po shkruan !, meru më Shqipërinë se edhe atje sikur po ndodh diqka“  Jo more as nuk po merëm më Sirinë, më Shqiperinë as më Kosovën por po dal më shetit si çdo ditë rutinë për mua, të paktën sot po dal më shokë dhe kështu po merem pak më shëndetin tim, ja ktheva unë.

Më fal Xun, ke të drejtë, ti e din më mirë, ma kthej serish mku dhe pa e zgjatur i thëm :  Ika shoq se po më presin për shetitje.  Shetitja për 2 orë e 50 minuta më dy nga shumë miq tjerë të perditshëm këtu pra më z. Rrahim Haliti dhe ish sekretarin e shoqatës Nënë Terea në Zvicër z. Xhafer Zeqiraj na kaloj aq mirë si asnjëherë më parë.

Në fund edhe pse nuk di, të lutëm në gjuhën Arabe ,,në këtë lloj hydbe“ buzë Liqenit, unë u luta për paqe në Siri dhe mallkova politikat e mrapshta të cilat po vrasin fëmi.  

Luzern 15.04.2018

Xun Çetta

 

 

Shtesa në facebook :

Durim Dibra : Baca Xun, gjithmonë mirë kalofshi!

Xun Çetta : Mos të harrojm se po sot, ishim edhe për ngushllime mbi 60 kilometra nga Luzerni, koha kështu po ikën, ku ta marim atë për të shkruar e lere më komentuar të tjerët ?.