Si në gjitha luftërat e kryesisht në luftërat e kësajë teklnologjie sot, viktimat e pa fajshme janë te pa evitueshme për të cilat kemi dhimbjë të madhe por tragjedia globale duhet ndal. Këtë e ka lufta të cilën e sjellin politikat e mbrapshta. Në çdo luftë politikat duhet ta thërrasin mendjën për kujdesin çfarë duhët pasur neser në paqe.

Atje ku po shkon dhe zgjerohet flaka e luftës, duhet pas kujdesë ngase ka arsenale të madh nga gjitha llojet e armatimit, ka pozicionime të shumta dhe nga gjitha anët. Ka edhe rivalitete të mëdha e për me keq, ka edhe rivale të heshtura brenda blloqesh siq quhën ,,rrjetë spinimi“.  

Humbja eventuale e kontrollit në luftë do ti kushtonte njërëzimit e mbi të gjitha atyre të cilët shkojn e thellohën në luftëra deri atje ku nuk mund ti kontrollojn ato.

Gjithëçka mund të arsyetohet por lufta e pa kontrolluar ashtu si një paqe e rrejshme jo… Askush nga ne nuk donë luftë por gjithëashtu jo një botë të pa sigurtë largë drejtësisë, paqës e sigurisë. Ka këtu një mes të mirë floriri por ky mes nuk quhet

,,Mes luftës e paqes“ por luftë në paqe e luftë gjatë luftës për drejtësi, paqe e siguri të njerëzimit.

Nuk e kam thënë e as shkruar kotë në një artikull i cili mbahet mend mirë në kohën kur Kosova hyri në fazën:  luftë a vdekje 1991, artikull ky më titull :

,, Jeta është luftë e lufta është paqe“ ( Motivuar nga novela apo romani, Farma e Kafshëve 1984, autor George Orwell )

Tani jemi aty afer, shpresoj afër të inagurimit të paqës së sigurt e jo të luftës Orwell-jane…

Luzern 15.04.2018

Xun Çetta

Shtesa e statistikave në armatim Facebook :

Xun Çetta : Fuqitë ushtarake të Rusisë dhe SHBA-së  FB :

https://www.facebook.com/Televizioni7/videos/2001679963419717/

Adem Zuka : Na ke rënë shorti o Xun, luftat po behen vetem ku ka musliman e ne i takojme asaj feje, por do ta perballojme dhe do te triumfojme me ndihmen e Zotit edhe pse jemi ende larg...

Xun Çetta : Uroj të fitoj njerëzimi mbi të pa njerëzit ngase të dytët kudo në botë pa dallim besimesh jonë bërë më ekspansionist dhe bukur të eger ndaj njerëzimit o Adem shoqi. Aktualisht bota është kjo ku të këqinjët kudo në botë lidhëm shumë më shpejt e më leht mes veti sesa lidhën të mirët, ata po i lidh frika nga permbysja e tyre ngase kjo botë një ditë do ta marr vehtën dhe frika nga ndeshkimet është e natyrshme shoq.