Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Bota e cila nuk lëviz drejt ndryshimeve të progresit, ajo vdes

Politikë

Luftërat janë të pa deshirueshme, janë të tmerrshme dhe më pasoja shumë gjatë pas lufte por ato bëhën luftëra të imponueshme ngase popujve të shtypur e të pushtuar, dimrin ua bëjn verë.

Jo të marr aq shumë shembuj këtu, po ndalëm tëk dy rastet e fundit:

24 Marsi i vitit 1999 ishte kthesa e madhe

drejt paqës në Kosovë për Kosovën dhe njerëzimin.

 

14 Prilli 2018 fillim i ri për Siri, shpetim për rejonin e më larg tij.


Ata që bëjn luftën mos të sillën pas lufte si të tërbuar, mos të sillën keq e padrejtësisht për ta humbur paqen ngase serish vjen lufta dhe ndrrohen pozicionet. Lëvizje të reja drejt progresit në vazhdimësi i duhën botës dhe njerëzimit, ajo botë dhe aj popull i cili nuk lëviz, aj shkon drejt vdekjës, këtë e kemi mësuar, lexuar e provuar.

Luzern 15.04.2018

Xun Çetta

Bota e cila nuk lëviz drejt ndryshimeve të progresit, ajo vdes

Keine anonymen Kommentare möglich, bitte zuerst anmelden

Für den Inhalt der Kommentare sind die Verfasser verantwortlich.