Vendi pa ndalshëm po shkon drejt ndryshimeve por pleshtat e Fishtës së dëshpruar atë botë vështirë të bëhën grusht kunder të keqes sot. Kjo është një e keqe e madhe e cila historikisht po na percjell e si dobësi e jona, kjo ende po na kushton, por jo në finale të na dështon.

Një foto vizatimi e mirë kjo e cila na perkujton argatshtinë dje dhe kujdesë kujt i qojm bukë sot !!!

Luzern 14.04.2018

Xun Çetta

Komentet ne facebook:

Skender Tolaj : Shumë e bukur kjo foto Xun, sa kom bajt kështu dhe merre me mend, me bajt piten e duke ja shiju aromën e mos me guxu mi prek, vetem shpresa ishte mos po e lëjen ndonje cukel e kah te kthehësh me e hënger ! Ehhh kohë te arta ishin ato!

Xun Çetta :  Ishin ditë të arta vetëm në një aspekt Skënder, Nuk ishim të etur aq shumë për pasuri e kapital sa ishim për çlirimin e vendit për dallim nga sot kur ka vluar etja për të pas si individ pa qka pse humb vendi ynë tashmër i çliruar !!!
Edhe kësajë sëmundje do ja gjëjm ilaqin mik i nderuar Skënder…Po do ja gjëjm ilaqin qoftë edhe i dhimbëshëm per ata të cilët duhet sheruar.
Fotografia këtu mendoj unë, na kujton shumë çka e kryesisht neve më prejardhje nga Fshati. Përshkrimi juaj i sinqert, i drejt e pa taraf se ishim dikushi dje, është një realitet të cilin e kemi perjetuar shumë nga ne e akoma më keq e kanë perjetuar disa pushtetar sot të cilëve nuk po ju del qyteti por duan ta gllabërojn edhe Fshatin.
Shëndet e KLM i nderuar Skënder