Kulturë

 Esat Brajshori në facebook 07.04.2018  para19 orësh publikon :  

Unë dhe këndi im...Dilemë : t'i mbaj , apo t'i shes ?

07.04.2018

( Fjala është për librat e vitrinës tij këtu në foto )

Mes koment reagimeve tjera si të mos reagoj unë në këtë provokim apo shaka të Esatit ?

Xun Çetta :I nderuar dhe respektuar Esat, fillimisht shpresoj dhe uroj të jeshë mirë. Kurr nuk e kam besuar se dine, mundesh dhe lejon te tallësh kështu dhe në këtë mënyerë me fukaranë e dijës. 
Te kam konsideruar e respektuar si teper modest dhe perfillës i tjetrit më aq dije sa ka, sot më dilemën tuaj të dhimbëshme për mua më fute në dilema të thella dhe nuk po di a të te besoj se e ke sinqerisht apo vërtetë po tallësh me ne fukarat e dijës ??? 
Para pak dite mik i nderuar Esat mendoj se bukur sinqerisht ma the : ,, Ti je një minierë pērplotē kristale Por mbuluar me batanije mik.Mendim imi.“
Unë siq te kam dijt e respektuar fillova e po të besoj dhe i thëm vehtës, hej rrudhu pak se po të thot Esati !!!
Tani kur të lexova po me del se Esati po dika më bë edhe shaka të tilla. Po a mund të bindem unë se qenke lodhur e merzitur nga librat dhe don ti shesësh ato apo ti lësh në dipozicion që të merr kush çfarë donë ? Po jo more Esat miku jo, nuk je ti aj i cili lodhësh nga dija, ti je ai i cili aq sa mëson po aq shperndan për të pa diturit dhe prap akomulon. 
Po nese te besoj në dilema tua, ju lutëm ku mbeti pasuria ime kristal të cilën ma komunikove ?
Shendet e mos bërë shaka me ne i nderuar Esat se librat nuk hiqen ashtu po si një thes me qepë a patate.

O8.04.2018

Link-lidhja e postimit te Esatit:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213558670420770&set=a.1421346733336.2055251.1222716974&type=3&permPage=1

Luzern 08.04.2018

Xun Çetta