E di se në pamje të parë shumë kush do të thot : ,,Gjithëherë ky njeri i vonuar ! Dimri tu ik e ky, tek tani tu qa dru në vende se në hyrje dimri ti bënte ato“ Kështu mund thonë vetëm ata të cilët nuk lexojn postimet e mia të gjata për dallim nga ata, qofshin pakiocë të cilët do donin të shkruaj akoma më gjatë dhe më vemendje e më kënaqësi të lexojn e kuptojn.

Këta të fundit nuk do të thojn se unë qenkam i vonuar por do e kuptojn faktin ashtu si unë tek tani po e kuptoj vehtën dhe fatin tim.

Po kthehemi tek pyetja , perse dimri tu ik e unë tu qa dru në vend se në hyrje dimri ti bëja këto ?

Për arsye se, jeta po më më shkon, unë duke qar dru në politikë i pa parti e tjerët tu i marr ato e tu e bërë kokrren e qejfit në emër të politikës akoma pa e ndezur stufën time pa parti…

E tani po i qaj në dalje dimri këto që mos të më i marrin për dimrin e ardhshëm akoma pa ndezur stufën time, pra stfën pa dallim të partisë apo pa parti, por stufën ta ndezi gjithësesi.

Kështu si unë jeni edhe ju disa këtu në facebook si dhe janë bukur shumë tjerë të cilëve mjerisht, po këto politika kanë arritur të ju djegun filmin diapozitiv në mendje dhe të ju dridhin trurin e vogël për të mos u kominikuar më trurin e madh…

Pra nuk po shkurtoj e as po qaj dru si deri tani, pra jo më si më parë unë të qaj dru e tjerët mirri ato, jo, jo nuk po shkruaj në detale për arrestimet më marrëveshje në Veri, jo sa duhet për vrasjët politike e më marrëveshje atje, nuk po shkruaj për dramat kaq të shumta këto ditë e muaj të gjitha në emer të shtetit apo pushtetit, a kur kërkohet aktori, dalim në skenë pa aktor ku nuk dim as kush luajti e as kush ishte regjisori.

Unë, në formën time ndryshe nga deri tani vazhdimisht po shkruaj dhe po i preku këto tema dramatike,  por të marrëve politikë, argatet e tyre nuk e kanë lehtë si deri tani, as me jau perkthyer e as me ju gjetë ide për rrugëdalje… Jo, ngase ajo praktikë atyre jau ka thyer qafën e verbuar sytë e mendjën për vet faktin se, jan kanë mësuar keq, merrshin vetëm pjesë që u konvenonte pra vetëm ato të shkurtume druri që i futshin më leht në stfun e tyre dhe ta kalojn natën pa e lodhur mendjën për ditën e neserme, aq më pak për stufat e popullit në dimer.

Unë, sapo u ktheva nga Mali ku po qaj dru dhe shetiti ndryshe nga deri tani për ta parë se si do ta kemi dimrin i cili sa dukët do të vie shpejt.

Luzern 02.04.2018

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1828848577135264

  

Komentet në facebook :

Alush Zejnullahi : Pershndetje, puntori i thani për vjeshten e ardhshme ha ha

Maxhun Osmanaj : Me kohë gjithçka ! Përshëndetje Xun!

Naim Maloku : Thojshin, " me qa derrasa..." Ti po qajshe dru. A ka fare dallimi ketu? Paske dru per 5 vite Shoku!

Mentor Thaqi : Daja Xun verës mendon për dimër!

Xhafer Leci : Të lumtë Xun miku, i fuqishëm je. Shëndet dhe përshëndetje !

Famuz Shatri :Kusherini im nuk ka qa drrasa kurre por cdo gja me kohe dhe vend,bravo Xun kusha! 

Xun Çetta : Në këtë mengjes u ngrita mirë, shumë mirë dhe pushueshëm.

Lodhja në Mal dhe shetitja atje, gjumi gjithësesi më i mirë edhe pse nuk me pyeti kush a u lodhe e as më tha puna e mbarë.

Mmbrëm ju lexova disave por isha i lodhshëm ngase bash në kohën kur paska komentuar miku im z.Maloku, unë paskam qenë i thelluar duke u marr pikërisht më pjesë nga dosja e punës dhe veprimeve tij.

As mos të shqtësohet Naimi se nga dosja e punës tij tek unë e as ju tjerët mos me quani ndofarë agjenti ngase unë nuk kam dosije sherbimesh të fshehta por arkivash.

Fillova më Naimin ngase tash sa ditë jam marr më të dhe publikimet e tij dhe per qudi në kohen kur komenton këtu unë isha në materialët në hulumtim për të. Më bëri shumë pershtypje komenti tij, dihet se ka mbet besnuk e fjalës popullit kur me thot dhe njëkohësisht me pyet :

,, Thojshin, " me qa derrasa..." Ti po qajshe dru. A ka fare dallimi ketu?“

Po Naim, shumë nga ne kemi qarë shumë drrasa dhe pa pushuar kurrë, por tani po na bjen ndermend se të gjitha i kemi palosur të pa zhlepuara, tash vonë kur po na kërkohet ti futim në punë, vetem tani po shohim se nga koha e gjatë, ato kanë pësuar deformime duke qendruar në shumë depo (parti) në shumë tharje-lagështi nganjëhere deri në ndytësi duke ndejt gjatë në ato far depo te quajtura parti.

Ti Naim, je nder bukur te rrallët i cili i shpetove kalbëzimit të atyre depove partish edhe kështu fatkeq, por mbete ai qe je dhe duhej të jesh. Tani është kohë tjeter Naim, nuk po merremi me qarje drrasash, pa e as më zhlepim, tani na duhën dru shoq ngase sa po shihet dimri po ofron më shpejt se sa mendojm dhe nuk duam të na ndadh çfarë na ka ndodhur në sa e sa dimra të mëdhënjë të cilët na grabitën e erdhën në kohë e para kohe të cilët disi e më vesgtërsi i kaluam.

Nipashi, Mentor Thaqi ta paska kujtuar mirë kur te thot : ,, Daja Xun verës mendon për dimër !

Mendoj se të ka thënë diqka Naim i nderuar.

Ata kujdestarët e depove të mykosura në ( Parti) duke na lexuar do thojn : Sa të marr janë, flasin publikisht a i kanë sa e sa mundësi komunikim ndryshe ! E jo, duhet që herë, herë pjesërisht edhe në publike ngase livadh i tyre ka mbetir media e kontrolluar prej tyre.

Ju falenderoj të gjithëve komentues e klikues dhe ju ftoj të më kuptoni drejt e besoni pa frikë, dimri i madh po vjen dhe nuk ka më na zënë aq të pa pergaditur siq na ka ndodh në dimra tjer.

Ti kthehemi punës dhe shohim tutje statistikat se sa na kanë shpetuar pa u prishur në depot tona të quajtura parti politike, mos harroni nuk është vetëm Naimi tashmë jasht tyre, por kemi shumë Naima të cilët punojn e veprojn ende të pa lagshtitur në partit e tyre, pa ndikim në vendim marrje po apsolutisht pa ndikim, por të paster sa të duash. Iku ora, ajo nuk po pret edhe kështu pa rregulluar pak komentin këtu e as flokët e mia në kokën tullac po iku edhe unë , kaloni mirë.   

Xun Çetta : Më falni për kthimin serish këtu. Tani parase të ngritëm e dal nga PC, nga një komentues këtu ku jemi, sapo më erdhi në mesazh privat kjo lidhje për të parë e kuptuar se, as ata më të cilët bashkëpunuan disa depo tona të lagshtitura në politikë, nuk po ndihen mirë dhe janë në kërkim të vertetës tyre.

Percjellne VIDEON dhe kuptoni edhe këtu se krimi dhe kriminelet në poitikë kanë bashkëpunuar pa dallim nacionaliteti a shteti vetëm për të perfituar ata vet dhe trazuar e mos stabilizuar atë pjesë të Europër.

FLM për postimin i nderuar….., personalisht kam nevoj ti degjoj edhe ata andej por koha nuk me premton, tani kemi ngritur dhe e kemi shumë aktiv sektorin e përcjelljes së atyre mediave.

Lidhja:

https://www.facebook.com/milojkopantictvreporter/videos/2009604559280455/

Idriz Mehmeti : Vetëm foto ke bërë ti aty o Xun! Arsyen e dimë të gjithë, e dimë pra sa punëtor je, por sikur vërtetë t'ishe duke ça dru, kjo i bie sa largpsmës je! Në mbarim të dimërit Xuni përgaditet për dimërin që vie dhe ky stil ty të ka shkuar gjithëmon! Edhe në politikë Xun shoqi, ishe gjithëmonlargpams, së paku një vitë ke ec para tjerëve!. Shëndet e të mira.....

Xun Çetta : Flm Idriz Drenica që bërë aq shumë ta largojm Serbinë më spica.

Pa humor me ty nuk mundem, vetëm Mehdiu humorin ma kupton ma mirë se ti. Ti për dallim nga miku ynë z, Hyseni je më i rrept. Po Idriz me paske shkruar si me nenkuptime por ashtu del më i mirë. Po edhe budalla e din, pa i trguar Idrizi se Xuni nuk i ka qar ato, madje jam në tokë të Zvicrës. FLM për vlerësimin të cilin nuk e batallis për mua si disa të cilët u lagështiten shpejt dhe vonë e kuptuan se çfarë kanë bërë. KLM Idriz

Idriz Mehmeti : Xunë shoqi, them të drejtën edhe vet ndjehëm krenar me largpamsinë tënde, dhe pa modesti t'a them: largpamsia është segmenti më i rëndësishëm i cilësdo përpjekëje për të arritur suksesin! Klm. gjithashtu shoq.....

Xun Çetta :  Idriz, largëpamësinë në politikë dhe shkurtëpamësinë deri në vërbëri politike siq do më thojshin disa të cilët i ka vërbuar politike edhe pse nuk ishin të verbë , tani nuk dua ta vëj në diskutim e as në dileme. Në dileme jo aq të madhe ka mbetur suksesi dhe jo suksesi politik…

Vdekja është e pa pritur dhe e pa marrëveshje, ajo vjen pa ftesë dhe merr vendimet pa konsulltuar të tjerët. Nese nuk me mashtron mendja, unë jam i sigurt se edhe suksesi i punës së gjeneratave të kohës sonë mes dy shekujve do të jetë i pa ndalshëm, do ta ndezim stufën pasi veq e filluam më stufën apo kamina po thuhet sot, dhe do ngrohemi me djerësen tonë e jo të lejojm llumin e lëvizjës sonë kombëtare ti djeg bijt dhe humb gjakun e më të mirëve / mirave të këtij populli i cili nuk po dorëzohet Idriz, për këtë gjë jam i sigurt bazuar në çfarë është pergaditur ndryshe nga na ka ndodh. Shendet shoq       

Ismajl Gashi : Cka je kah bon me ato trupaka o Xun a po qane drrasa a te njoma a po me doket te thata me nje mahi te vogel Xun te pershendes se shoq te kam. Kalo mire.

Xun Çetta : Ende po vazhdojn lojërat e vjetra, ende ka njerëz dhe jo pak të cilët, ose jan vet ose kanë mbetur viktima të intrigave të rrethit që i rrethon… Një i tillë më thot : ,,Ti Xun, vet i kqyr emisionet pro Serbe siq është ,,KOHA VIZION“-DITORE-,,Bota Sot“-TVS etj a na thuan se ma dërgoj një komentues nga këtu“

Unë kam besim bile shumë në mikun i cili ma dergoj këtë link-lidhje, se ai nuk do më hidherohët pse po e publikoj vetëm e vertëm që ta demantoj intrigën e rrjetit intrigant. Disa nga të tilla karakterësh ende nuk kuptojn se me Xunin shkohët vetëm më fakte, as këmbën nuk e bëj pa to, e as që ja nisi me debatu pa i pas burimet rezerve të asaj çfarë thëm apo e perdori në debat publik.

Krejt në fund e thëm se, VIDEO Mesazhi privat ishte nga miku im z. Xhafer Leci më të cilin me besoni, as që e bëra dert publikimin e emrit tij, jo nuk e pyeta fare ngase e di se sa i interesuar është Xhafri që intrigat dhe intrigantet ti zhveshim dhe qesim lakuriq.

Ndoshta edhe këtë viktimë të dyshimeve, quditshën ende  pjesë e manipulimit nga intrigantet, mund ta publikoj neser, por ja se ende dua të mbetëm më shpresë se ky do të ndryshoj e jo të mbetet pjesë e rrjetit manipulues e propagandues .    

Meti Haxhosaj : Ti paske dru me e shkri edhe Siberine

Xun Çetta : Ta shkrijm akullin mbi trojet tona Meti, kjo mjafton, fali 5 vaktet mjaft jan thojshin pleqt dikur