Xuni facebook 22 März 2012 ora 23 e 28 

Një histori e cila donë ndriçuar më shumë

Nga Foto 1. shumë nga ne rrethi i Istogut dhe i Pejës mund ta kemi në kujtesë emigrantin e pas luftë së -II-botërore nga Shqipëria i strehuar në ish RSFJ .plakun Izlam Miftari (Berisha) bashkë më bashkëfshatarin e tij nga Tropoja po ashtu emigrant i strehuar në ish RSFJ .

Foto 2. Shumë nga ne rrethi i Istogut dhe Pejës mund ta kemi në kujtesë emigrantin e pas luftë së -II-botërore nga Ish Jugosllavia për në Shqipëri z.Bajram Rexha (Ahmetaj) nga fshati Zabllaq komuna e Istogut. Në foto: Bajrami bashkë më Xunin Tiranë.

Foto 3. Hamëz Berisha më të bijtë po ashtu ish emigrant nga Shqipëria i strehuar në ish RSFJ,aktualisht në SHBA. Foto :vizita në Laç 13.08.1992.

Historia e tillë më emigrant të ndërsjellë ishte anë e këndë Kosovës dhe gjithandej Shqipërisë për plotë 50 vite e qe pjesërisht politika e këtyre lidhjeve po vazhdon edhe sot.

PS:

Ishin këto,vetëm si paralajmërim dhe thirrje e kujtesës për të mos i harruar si dhe për ti shoshitur tutje këto ngjarje që më në fund ta shohim se kush pse iku dhe çfarë veproj...
Ka kuptim të veçantë fakti se si SHBA,në prag të vdekjes,fare në pleqëri,mori dhe strehoj atje plakun Izlam Miftarin(Berisha) bashkë më Hamzën...

Luzern 22.03.2012  –Reprizim sot 22.03.2018 

Xun Çetta

Facebook:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=370338386319631&set=a.101831929836946.4245.100000304171597&type=3&theater