Halil Alidemaj, pjesë nga vepra e tij pershkruar nga Safet Sadiku Facebook 19 gusht 2016 -Repriza tij sot  dhe komenti im :

Xun Çetta : Nga keqperdorimi i VIDEO inserteve, Audio incizimeve dhe foto të ndryshme, ka kohë që kur kam nderprer publikimet parase ta siguroj mbrojtjën e autorësisë.
Fotot tani pa pergjegjësi po merren edhe nga VIDEO –t, por jo mirë të mos ceket burimi dhe autorësia.

Halili ndjes pat, vërtetë dallonte nga shumë emra e personalitete veprimtarësh, madje dallonte shumë dhe ishte tepër i shpejt për të levizur e mos kuptohët shpejt lëvizja e tij.

Rrefimet më fakte e dëshmi, si me Video-Audio e Foto, më data dhe vendtakimet jan aq të kompletuara sa që shumë kush do mbetet pa mend nga origjinalititi i kompletimeve por ja se keqperdorimet nga plagjiat të cilët nuk po ndalën, tani ende e bëjn të pa mundur publikimin e tyre. E di se vitet po kalojn, njerëzit po vdesin por kjo është dhimja tjetër të cilën po ja sjellim vet vehtës.

Ja edhe një pjesë pasqyrimi nga fjala e Halilit, Safet i nderuar -15.03.2018 :

Pjesa tre Halil Alidemaj takimi Tiranës-3 VIDEO: 

http://info-cetta.com/Video_Galeria/video/pjesa-tre-halil-alidemaj-takimi-tiranes-3-

Link-lidhja tek profili i Safetit :

https://www.facebook.com/safet.sadiku/posts/10213692150716027

Luzern 15.03.2018

Xun Çetta

Komentet në facebook:

Safet Sadiku : Respekt z. Xun Çetta, per punen tuaj, me arhivë te pasur! Shpresuam qe punen dhe veprimtarine me foto dhe video nje dite do te perkrahnin institucionet e shtetit, por kjo ende nuk po ndodh!?! SUKSESE, ne punen tuaj....

Xun Çetta : Sa për subvencione apo perkrahje të shtetit në këto rrethana do të na merr lumi o miku im. Do ta perballojm gjendjën dhe ja dalim me kontributet tona pa ato fonde o Safet. Pasi që tema është këtu, pse po plagjitohet puna e tjetrit, ja pikërisht sot sapo e blejta program konvertimin e VIDEO-ve nga video Shiriti kasetofonik në digjital. Programi është modeli i fundit dhe heq i shtrejt.